לשון הרע

xxxx50

New member
לשון הרע

מישהי שאני מכיר פגשה אותי באירוע מסוים וניגשה אליי והאשימה אותי שאני כביכול אמרתי למישהי אחרת שסיפרה לחבר שלה שהיא השתתפה באורגיות . כרגע היא מאיימת בהגשת תביעה כנגדי . האם אני יכול להגיש נגדה ונגד זו שכביכול סיפרתי לה זאת, תביעה על הוצאת דיבה היות והיא מאשימה אותי בהאשמות שווא והשניה מפיצה עלי שקרים זדוניים. בנוסף זו שמאשימה אותי בכך הפיצה וסיפרה זאת לאחרים שחלק מהם חברי.

הפצת שמועה על הפצת שמועה = לשון הרע?

שלום, לכאורה עשויה להיות בידך עילת תביעה המבוססת על הטענה כי הפרסום שערכה אותה גברת לפיו - הפצת עליה שמועת שקר - היא לשון הרע. מנגד, לפחות לכאורה יש בידה טענות הגנה מסוג "אמת דיברתי" (סעיף 14 לחוק) ו/או "עניין אישי כשר" (סעיף 15(3) לחוק. לא ברור שאתה הוא זה שצריך לירות את יריית הפתיחה. ייתכן שכדאי לך לשמור את טענותיך לנסיבות בהן היא תתבע ראשונה. הן באמצעות כתב הגנה ו/או באמצעות תביעה שכנגד. ואולם, נדמה לי שבנסיבות המתוארות על ידך, אפשר להימנע במידה לא רעה מהגעה לבית משפט. האם שקלת לפנות לאותה גברת לפגישה, אולי במקום נייטרלי כמו בית קפה, ולנסות ללבן את את המחלוקת ביניכם? יכול להיות שמדובר באי - הבנה. ובכל מקרה, לא מומלץ למהר להגיע להתדיינות בבית משפט. סופ"ש נעים, עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה