לשון + חיבור = 2 מקצועות נפרדים?

ספר יקר

New member
לשון + חיבור = 2 מקצועות נפרדים?

לפי מה שאני מבין אלו 2 שאלונים שונים שמרכיבים מקצוע אחד וציון סופי אחד של עברית. האם אני צודק/טועה? פשוט התבקשתי למלא רשימה של הבגרויות שיש לי, ומופיעים שם סעיפים נפרדים ל: לשון, חיבור ואני מתבקש לציין יח"ל+ציון הרלוונטי לי לגבי אחד מהם.

תודה

ספר יקר

New member
אני עשיתי שאלונים 210+211 אקסטרניים..

והם נחשבים לי לבגרות החובה בלשון/עברית

תלמיד10

New member
תשובה

בעבר, הבחינות במקצוע ששמו "הבעה עברית" (ולמעשה עוסק בלשון והבעה), השווה 2 יחידות לימוד, היו מחולקות לשני שאלונים: לשון וחיבור, שכל אחד מהם שווה יחידת לימוד אחת.

כיום, הבחינות מחולקות לשני שאלונים: "עברית א" ו"עברית ב", המרכיבים את המקצוע "הבעה עברית" (שנותר 2 יחידות לימוד) - מספרי השאלונים האקסטרניים שלהם הם 210 ו-211. לכן, לפי מספרי השאלונים שציינת, אלה הבחינות שעשית.

לכן, גם בעבר שאלה כזו (כפי שציינת שמבקשים ממך) הייתה טעות, כי מדובר במקצוע אחד, "הבעה עברית", וכך הוא הופיע בתעודת הבגרות (וכך הוא מופיע גם היום) - ולא בשני מקצועות נפרדים, "לשון" ו"חיבור", על אף שהשאלונים היו נפרדים. כיום השאלה היא טעות חמורה יותר, כי לא ביצעת שאלון הקרוי "חיבור" ולכן אין לשאלה עליו משמעות עבורך. זה המצב של כל התלמידים שנבחנו במתכונת החדשה, ובפרט הנבחנים האקסטרנים שהחלו להיבחן בה בשלב מוקדם למדי.

לכן אני מציע שתמלא 2 יחידות לימוד ב"לשון" ובהן את הציון המשוקלל במקצוע "הבעה עברית", ותשאיר את עמודת ה"חיבור" ריקה. זה נראה לי הצעד הנכון ביותר במקרה זה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, תלוי כמה רחוק לעבר הולכים...

אני נבחנתי (לפני כעשרים שנה) ב-3 יחידות לימוד לשון בשלושה שאלונים נפרדים:
ידיעת הלשון (דקדוק) בכיתה י'
הבנה והבעה בכיתה י"א
חיבור בכיתה י"ב

אם כי היו בני גילי שלמדו בבתי ספר אחרים ונבחנו בשאלון אחד (קל יותר) שכלל גם ידיעת הלשון וגם הבנה והבעה ואת הבגרות בחיבור עשו לחוד, כמונו.

eden1073

New member
סליחה שירשרתי במקום לא נכון

סליחה שירשרתי במקום לא נכון

למעלה