לשון קשורה אצל תינוק בן

לשון קשורה

לשון מחוברת בעיקרון נחשב כפגם קוסמטי בלבד. משום כך ההוראה לניתוח הוא רק בהוראה קוסמטית, למעט אותם מקרים בהם הלשון לגמרי מחוברת לבסיסה ע"י קרום עבה. המום עצמו אינו גורם לשום הפרעה וילדים הסובלים מהפרעה בדיבור , הפרעה זו לא תתוקן ע"י הפרדת הלשון. בדיקה של כירורג מומחה יכולה לקבןע באופן מוחלט את סוג המום היחודי ולקבוע אם אכן נדרש ניתוח.

יעל של 4

New member
2 ילדים שלי נולדו עם לשון מחוברת

לילדה אחת היו הרבה בעיות הגייה ולכן בהמלצות של קלינאי תיקשורת וכן כירוגיה פלסטית החלטנו לנתח, היא עברה את הניתוח בגיל 3, אין ספק שאחרי הניתוח היא עברה מספר טיפולים של קלינאית תיקשורת והליקויים תוקנו במלואם, אבל זה היה כרוך בהרבה מאוד, נאמר לנו שהניתוח נערך כרבע - חצי שעה ובאותו יום הולכים הביתה, בשטח הלשון היתה קשורה מאוד הניתוח ערך שעה והילדה נשארה מאושפזת שבוע שלם, זה יהיה כל כך טראומתי שהחלטתי שמה שלא יהיה את הקטן אני לא מנתחת. היום הילד בן 5 (הגדולה בת 7 וחצי), והוא מסתדר יפה מאוד, יש לו מעט בעיות הגיה ובנתיים אמרו לנו שהוא מסתדר עם זה יפה ולא כדאי לבצע את הניתוח, מיותר לציין שאנחנו ממש נגד הניתוח. כך שאני ממליצה בחום לתת לתינוק לגדול ולהשתדל לוותר על הניתוח ולא למהר לנתח. הם גדלים ולומדים להסתדר, זהו פגם שלא רואים אותו ולא שמים לב אם לא מספרים עליו. יעל

למעלה