לשוקי, בנוגע לפוליקר ושיתופו באמבי

elanc10

New member
לשוקי, בנוגע לפוליקר ושיתופו באמבי

ראשית העובדה שפוליקר,ללא קשר לגמגומו,אחד מהזמרים הטובים שקמו במדינה,מקובל ואהוב בשכבות שונות וגימגומו ידוע, נותן מידה רבה של לגיטימציה למגמגמים. כלומר לא רואים בו ליצן,דפוק בלשון העם, אלא אדם וזמר נערץ. שמעתי אותו באחד מהראיונות הנדירים שנתן וליבי נחמץ,ממש גימגם בכבדות והרגשתי מאד לא טוב עם זה. צריך כוחות נפש אדירים כדי להופיע כמגמגם הנושא את הדגל. אני יודע מנסיוני שלעיתים כשעלי לדבר בפורומים רחבים וחשובים,שנתי נודדת שבוע מראש ולעיתים אף מחשבות האם לא כדי לותר? לחסוך את עינויי הנפש? הפורום מהווה דוגמה יפה לשיפור שחל בנושא! לפני עשרים שנה,חשבתי שאני המגמגם היחיד בעולם שמנסה תרגילים של החלפת מילים,שעול חזק,דיבור בטלפון כשהרדיו פועל חזק ועוד! כיום, המודעות לגימגום, הידיעה שהתופעה די נפוצה,מקילה מאד! ולא אכפת לי אם תקראו לכך נחמת טפשים.

ה"תרגילים " שלך מוכרים לי מאוד . .

לפני מספר שנים בקורס באוניברסיטה , המתרגלת עשתה סבב בין כל התלמידים , שכל אחד יציג את עצמו ויספר על עבודתו המעשית (בעבודה סוציאלית) , אני שליבי ירד למשמע בקשתה נקטתי בתרגיל יוצא דופן , דיגדגתי את נחיר האף , דבר שגרם לי להתעטש בלי סוף , ולהוריד דמעות והסוף כבר ידוע , וזה תרגיל אחג מיני רבים . . .

RobinhooDw

New member
אין אדם שיודע מה זה להיות לחוץ

עד שהוא עובר משהוא כזה. כל רגע שעובר, כל אדם שאומר את שמו הלחץ רק גובר וגובר, עד שמגיעים אליך,הלב כבר כמעט מפסיק לפעום, אלף מחשבות עוברות לך בראש ואז כשאתה מכין משהו קל ונגיש לענות על השאלה, המורה פתאום מחליטה לשאול אותך משהו אחר.

מוכר לי מאוד . . .

לא פעם יצאנו לסמנריונים חברתיים בלימודים בתיכון. הסבב של הצגת עצמך + שם פרטי שיגעו אותי (וזו מילה עדינה) ככל שהתור היה עובר , רעדתי מפחד וממחשבות איך אגיד שמי , איך אוציא את ה "ב" הראשונה שתחיליק לי ולא אתקע , לא סבלתי את המבטים בי שהייתי נתקעת ואף אחד לא העז להוציא מפיו את שמי ולהגיד "בתיה" , הגמגום גזל ממני המון המון המון דפיקות לב מיותרות. כיום , בגיל מבוגר יותר אני משתדלת להמנע מכל מצבי הלחץ האלה , אני פשוט חסה על ליבי. . . ורוצה למנוע ממנו פעימות מיותרות

mgamgem

New member
"ליצן, דפוק"?...

אני ממש לא מאמין. האם יתכן שעוברת לך בראש המחשבה שבגלל שהוא מגמגם היו אמורים להתייחס אליו כליצן? כדפוק? איזו סיבה היתה לך להרגיש לא טוב עם הגמגום שלו בראיון? נראה לך שהוא סבל מזה? די, צא מזה. אני לא רוצה לפתוח שוב ויכוח מיותר, ובהחלט אני מתכוון לרדת מהפורום, אבל אתה ממש מכניס לכאן רעיונות דכאוניים (ראה גם ההודעות האחרות שלך בעמוד זה - רווקים וכו'). אתה לא חושב שאתה עלול לגרום נזק לאנשים צעירים שמבקרים בפורום והראש שלהם נקי ממחשבות קשות כמו שלך? חבל.

די די מגמגם

אתה לא יכול להכתיב לאנשים פה מה לכתוב ומה להרגיש , אל תשכח שזהו פורום ציבורי באינטרנט , פתוח לכל. כל אחד יכתוב פה את דעותיו , תחושותיו ומחשבותיו. אתה רוצה לסתור הנחות מסויימות , בבקשה , אבל אל תנסה לסתום פיות. כמו שכבר אמרתי לך ואומר שוב - אתה התגברת , אתה חזק ואמיץ , גיבור , יופי לך , באמת! אבל לא כולם מרגישים כמוך , לא כולם חזקים כמוך. הפורום הזה הוא פורום תמיכה ותפקידנו הוא לתמוך אחד בשני ואם צריך אז להאיר עיניים אחד לשני ואפשר לעשות זאת בדרך יפה ומכובדת. נו די כבר להעכיר את האווירה , מספיק עם העליונות הזו!

mgamgem

New member
שום עליונות, בחייך

הרי אם אדם שלא מגמגם היה חושב על מגמגמים כמו ש-elanc חושב, הייתי בז לו ומגיב באותה צורה בדיוק. במקרה הזה אני אמנם לא בז, אבל זה מכעיס שמישהו בכלל חושב כך בימינו. (אגב, נדמה לי שאת מה שכתבת שאמרת (חזק, אמיץ, גיבור) - elanc כתב לי, לא את)

mgamgem

New member
=

אני מקוה בשבילך שעם הגמגום את מתמודדת באופן בוגר יותר

shuky63

New member
בתיה בואי לא נגיע למצב שלא נתיחס זה

לזה.הבחור לא דיבר בלשון בוטה.הוא רק התווכח והרגיז פה אנשים.זה מותר בפורום,ואפשר להתווכח איתו. לא להגיב זה התגובה הקיצונית ביותר שאפשר לנקוט בפורום אבל זה באמת רק למי שמדבר בצורה בוטה ופוגעת במיוחד.

elanc10

New member
שמעת פעם איך צוחקים אחריך גבך?

או שמת פילטר? שמעת פעם איך מחקים אותך כשאינך?אפילו חבריך הטובים? איני מעונין לחזור לויכוחים איתך מאחר ואינך מציאותי או שאתה מתעלם מסביבתך!! לועגים למגמגמים בצורה האכזרית ביותר האפשרית,נכון שלא עושים זאת בפניך, אבל אם הופעת לפתע, שמעת!!! אז אתה נהנה להיות באשליות??? תמשיך!! האדם מטבעו הוא טיפוס רע,וכאשר אתה פוגש אדם שלוקח לו שעה לבטא את שמו,לא תחשוב שהוא מסכן? ליצן? אז תפסיק להתחסד ובאמת רצוי שתמצא אתר של המגמגמים כובשי לבבות הנשים! המגמגמים המאושרים וכדמ' שמא תיתן לאשליותך לפרוח.

RobinhooDw

New member
../images/Emo4.gifהאדם מטיבעו רע?

לא לא, ממש לא אולי נדמה לך, תמיד יש את היוצאי דופן, אבל האדם הוא טוב כמו שאתה אדם טוב גם לאחרים יש נשמה והם טובים לא פחות. לדעתי אתה חושב כך רק משום שלך קשה עם הגמגום, כמו לכולנו ונדמה לך שזה משתקף מהתנהגות הסובבים אותך. הגמגום מערפל מאוד ולצערי בלי לפתור אותה לעולם לא נדע מי טוב ומי רע...

marlen

New member
אם החברים הטובים שלך

צוחקים מאחורי גבך, אז הם לא חברים טובים כדאי שתחפש חברים חדשים

elanc10

New member
עם חברי הטובים אני מסתדר

ואיני מדבר בפסים אישיים,אני עובד בחברת הי טק גדולה באיזור הצפון,הרבה מאד עובדים וביניהם הרבה מגמגמים. ד"א, שמתם לב לעובדה שגמגמנים הם פטפטנים רציניים? לכן לא פעם קורה שאחד המגמגמים שהוא במקרה מנהל פרויקט, גוער בטכנאים ולאחר שהוא עוזב הם מוציאים את תיסכולם בחיקוי דיבורו/גמגומו ובירידה לפרטים הגורמים להם להתגלגל מצחוק.מדובר בהערות גועליות מאד. אני מניח שהערות כאלה נאמרות גם אחרי גבי.רק לעתים רחוקות שמעתי וכשזה קורה, אני טורח להפתיע את העובד ולהביך אותו. לעתים אני אומר לו:"אתה יודע אני במקומך הייתי מחפש מקום עבודה אחר,לא קשה לך לעבוד ולהיות כפוף ותלוי באדיוט מגמגם כמוני? אבל זה לא משנה את העובדה שכאשר הם כועסים עלי יש להם חומר גלם רב. החיים אינם פיקניק אבל למדתי להנות מהם עד הסוף, מאחר ואני חופשי ומבוסס כלכלית,איני דואג לעתיד ונהנה לעשות מה שעולה על דעתי בלי מיגבלות. האם הגימגום פוגע בי? בודאי שכן,האם היתי מאושר יותר אם לא היתי מגמגם? בודאי שכן! החיים קצרים וזה מה יש,לבכות על מר גורלי?זה לא יעזור! אני נהנה כמיטב יכולתי במצבי. ישנם מצבים שהתחלתי לנצל את הגימגום לקידום עניני, דבר שבעבר ממש לא הייתי חולם לעשות. לאחרונה הגשנו, כמה ראשי פרויקטים במסגרת משוב הצעה לפתרון בעיה. כל אחד מאיתנו התקבל לשיחה לפני ההכרעה אצל הצמרת המחליטה,באותו יום היתי עצבני בגלל סיבות אחרות, הייתי במצב רוח מלחמתי וכעסתי על כל העולם. אמרתי מיד בפתיחה, לא חבל על ההצגה? הרי החלטתם כבר! בהצגה התכלית התרכזתם בגימגומי ולא בתוכן! האנשים היו המומים ולא ידעו כיצד לאכול זאת. למחרת הודיעו לי כי הצעתי תשולב בפתרון. היתה לי באמת הצעה טובה אבל חוצפתי והעובדה ששחקתי על ריגשי האשם שלהם תרמה להצעתי. כיום כבר איני מתבייש להשתמש בגימגום לקידום עניני.הגימגום דפק לי הרבה תוכניות,לא נורא אם יעזור מעט.

תאמין לי שגם לי הגמגום דפק הרבה

הייתי יכולה להתקדם הרבה הרבה הרבה , או להגשים חלום של "להיות מורה להסטוריה" . אבל הסתפקתי בתואר במדעי ההתנהגות. אני עובדת כמזכירה בכירה (למרות הגמגום. . .) הכל בסדר , אבל הגמגום מעמיד אותי לעיתים במצבים מביכים מאוד !!!!!! ואפילו דיבליים. אבל גם אני החלטתי לחיות עם הגמגום כי באמת אין דרך אחרת אני מעריכה אותך על האומץ ! כל הכבוד. אפרופו הייטק . . . בעלי מהנדס תוכנה מוכשר וכבר שנה מובטל . . . אולי יש לך גוב בשבילו

elanc10

New member
קבלת עבודה אצלנו היא דרך כוח אדם

המעדיפים היום להתקשר דרך חברות כח אדם. השוק מתנהג כסינוס וכיום אנו בנקודה הנמוכה ביותר. מה שאוכל לנחם אותך שהעתיד שייך הרבה יותר למהנדסי תוכנה מאשר לעורכי דין. בכל מקרה חשוב שיהיה מעודכן ורצוי מאד שיקבל עבודה ואפילו במשכורת נמוכה כי הנסיון הוא חשוב מאד כתנאי לקבלת עבודה. צר לי שאיני יכול לעזור.

למעלה