"לשחרר את כל החטופים בכל מחיר"

אבי בן 1231

Well-known member
לחזור לשלוט על עזה ושיישקמו לו אותה.
כמובן, הפסקת אש וללא חיסולים.
החמאס לא מבקש הפסקת אש אלא הפסקת לחימה, ויציאה מעזה.
אני מאוד מקווה שעם כל הכאב, ביבי יעמוד על שתי רגליים אחוריות ולא יסכים.
לדעתי אנחנו חייבים להגביר את הלחץ על החמאס, להפסיק מיידית את אספקת החשמל, המים והגז|פטיש|

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
החמאס לא מבקש הפסקת אש אלא הפסקת לחימה, ויציאה מעזה.
אני מאוד מקווה שעם כל הכאב, ביבי יעמוד על שתי רגליים אחוריות ולא יסכים.
לדעתי אנחנו חייבים להגביר את הלחץ על החמאס, להפסיק מיידית את אספקת החשמל, המים והגז|פטיש|
מסכן ביבי, הוא במצב מאד קשה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אכן כך, לא הייתי רוצה להכנס לנעליו עכשיו!!
מתחלואי הדור. קל מאוד לתקוף את מקבלי ההחלטות (במיוחד כאשר שמם ב. נתניהו), אבל בדרך כלל איש מהתוקפים לא היה מוכן להתחלף איתם. זה הופך חלק מההתקפות לבלתי הוגנות/הגונות ואף צבועות פעמים רבות. אמנם אין סיבה שלא לתקוף, אם הדובר מרגיש שבעל התפקיד שוגה או פועל בצורה לא נכונה. אלא שיש 1001 דרכים לעשות זאת וכאמור, בדורנו נדמה שכבוד בסיסי, נימוסים וכאמור, הגינות והוגנות, הם מושגים שאבד עליהם הכלח ואינם משמשים עוד את הדוברים/התוקפים/מביעי הדעה.

אבי בן 1231

Well-known member
מתחלואי הדור. קל מאוד לתקוף את מקבלי ההחלטות (במיוחד כאשר שמם ב. נתניהו), אבל בדרך כלל איש מהתוקפים לא היה מוכן להתחלף איתם. זה הופך חלק מההתקפות לבלתי הוגנות/הגונות ואף צבועות פעמים רבות. אמנם אין סיבה שלא לתקוף, אם הדובר מרגיש שבעל התפקיד שוגה או פועל בצורה לא נכונה. אלא שיש 1001 דרכים לעשות זאת וכאמור, בדורנו נדמה שכבוד בסיסי, נימוסים וכאמור, הגינות והוגנות, הם מושגים שאבד עליהם הכלח ואינם משמשים עוד את הדוברים/התוקפים/מביעי הדעה.
במיוחד בארצנו!!

Harrington

Well-known member
מנהל
ידוע למישהו מה המחיר שהחמאס מבקש?
ידוע שבין השאר הוא דורש את הפסקת המלחמה. ידוע גם שזה תנאי שישראל החליטה שאינה יכולה לקבל מאחר והוא מהווה סכנה ממשית לבטחונה ולבטחון תושביה. מכאן אם נבחן את ההצהרות הרשמיות של הצדדים, ממשלת ישראל מזה והנהגת החמאס מזה, הרי שאין כל אפשרות ריאלית להגיע לעסקה. אם לעומת זאת נבחן את דברי המתווכות כשאינן מפרטות, הן טוענות שאנחנו קרובים לכך ונותר רק להשיג עוד קווצ' קטן ואנחנו שם.

נרלענ"ד בנסיבות העניין שאפשר בשקט להניח שהמתווכות אינן אומרות אמת בעניין זה. שאמירותיהן מיועדות בעיקר כדי ליצור לחץ בכל צד, מקרב האוכלוסיה על ההנהגה, כדי שתשנה את תנאיה ו/או תסכים לתנאי הצד שכנגד. זה נכון גם לגבי ידידתנו ארצות הברית, כאשר לא ניתן לסמוך על אף מילה של מזכיר המדינה בלינקן ו/או הנשיא ביידן בעניין זה ואין לדעת מה נכון ומה חלק מהמניפולציה המחושבת.

ידוע למישהו מה המחיר שהחמאס מבקש?
ואני חושבת עד כמעט בטוחה שדל התאוריות שנאמרות כאן הם פרי דמיונם של הכותבים ופרי דמיונם של
'עיתונאים' שאין להם מה לכתוב, פוליטיקאים ישראלים בגרוש ובעיקר בעיקר אותם גנרלים חלקם גם פוליטיקאים
בגרוש שהלכו שבי אחרי סיססמאות מטומטמות ואוויליות של 'נגמרו המלחמות הגדולות' אז חיסלו את חיל השיריון,
צמצמו את חיל התותחנים בחצי... והעבירו טייסות מסוקי תקיפה למדינה ערבית עוינת...
ולובשי המדים בעלי דרגות על שנתנו בהנאה לסרבנים לפרק כל חלקה צבאית טובה... כשמטרת כ ו ל ם להעיף את הביביסטים/חרדים/
דתיים/מסורתיים/ שומעי מוסיקה מזרחית/יוונית/טורקית ע"י שיוטתם של אלפים רבים מאלה... בנהר הירדן...
ומה הצליחו ובגדול??? לשחרר את הרוצחים השפלים ביותר... ולתקוף קפלניסטים מקיבוצי העוטף... בעיקר, לבזוז ולאנוס... שם
תוך ויתור על עיר הפריפריה אשקלון... ופגיעה בצעירים רוקדים תוך מרדף אחרי חלקי טרקטורים, קלנועים של זקנים שיש להם...
כי אף פוליטיקאי ישראלי עכשווי (אפילו לא יאיר לפיד) לא שוחח עם הצורר... לא שמע אותו מתוך מנהרה ואם היה שומע
הם לא יודעים ערבית..., גם הפלא ופלא אף חטוף שחזר או חטופה שחזרה לא ידעה לספר על שמיעת שיחה או קטע של שיחה או מילה
שרב המרצחים ששוחרר בלחץ השמאל הציוני 'הבן של כולנו' , אמר במו פיו... ואינני יודעת כמה מאותן/ם מבינים את שפתו של הצורר...
אבל כ ול ם יודעים שעבור...
הפסקת הלחימה
שחרור כל...
חזרה לקווי...

ואני שמקשיבה ברב קשב למזרחנים... ששפתם השפה הערבית והדוקטורט שלהם בתרבות הערבית למרכיביה...
והם מומחים ברזי האיסלאם מסיקה (לא יודעת !!!) שהחטופים לא ישוחררו ב'עיסקה'... מי שיהיה בר מזל ושרוד ומי שלי...
וזה כואב לחשוב על זה. עיסקה???

Harrington

Well-known member
מנהל
ואני חושבת עד כמעט בטוחה שדל התאוריות שנאמרות כאן הם פרי דמיונם של הכותבים ופרי דמיונם של
'עיתונאים' שאין להם מה לכתוב, פוליטיקאים ישראלים בגרוש ובעיקר בעיקר אותם גנרלים חלקם גם פוליטיקאים
בגרוש שהלכו שבי אחרי סיססמאות מטומטמות ואוויליות של 'נגמרו המלחמות הגדולות' אז חיסלו את חיל השיריון,
ולובשי המדים בעלי דרגות על שנתנו בהנאה לסרבנים לפרק כל חלקה צבאית טובה... כשמטרת כ ו ל ם להעיף את הביביסטים/חרדים/
דתיים/מסורתיים/ שומעי מוסיקה מזרחית/יוונית/טורקית ע"י שיוטתם של אלפים רבים מאלה... בנהר הירדן...
ומה הצליחו ובגדול??? לשחרר את הרוצחים השפלים ביותר... ולתקוף קפלניסטים מקיבוצי העוטף... בעיקר, לבזוז ולאנוס... שם
תוך ויתור על עיר הפריפריה אשקלון... ופגיעה בצעירים רוקדים תוך מרדף אחרי חלקי טרקטורים, קלנועים של זקנים שיש להם...
כי אף פוליטיקאי ישראלי עכשווי (אפילו לא יאיר לפיד) לא שוחח עם הצורר... לא שמע אותו מתוך מנהרה ואם היה שומע
הם לא יודעים ערבית..., גם הפלא ופלא אף חטוף שחזר או חטופה שחזרה לא ידעה לספר על שמיעת שיחה או קטע של שיחה או מילה
שרב המרצחים ששוחרר בלחץ השמאל הציוני 'הבן של כולנו' , אמר במו פיו... ואינני יודעת כמה מאותן/ם מבינים את שפתו של הצורר...
הפסקת הלחימה
שחרור כל...
חזרה לקווי...

ואני שמקשיבה ברב קשב למזרחנים... ששפתם השפה הערבית והדוקטורט שלהם בתרבות הערבית למרכיביה...
והם מומחים ברזי האיסלאם מסיקה (לא יודעת !!!) שהחטופים לא ישוחררו ב'עיסקה'... מי שיהיה בר מזל ושרוד ומי שלי...
"עיתונאי שאין לו מה לכתוב"? יש דבר כזה?? בישראל???
אולי זה רק אני, אבל אני לא חושב שזאת הגדרה שמתקיימת אצל עיתונאי ישראל (כפי שהם מכונים, ולדעתי רובם אינם ראויים לתואר 'עיתונאי'). הם הרי תמיד יכולים (ויש מי שיאמר, נוהגים ;-)) פשוט להמציא משהו. במידת הצורך יוסיפו ש'בכיר' אנונימי כלשהו אמר להם, או שמדובר במשהו שנאמר ב'חדרים סגורים' (כאילו שיש להם שמץ של מושג מה נאמר באלו ;-)). לעתים גם את זאת לא יעשו ופשוט יחרטטו את עצמם לדעת.

כל הנ"ל, עוד היה בו הגיון מסוים (נניח) אם היה מתקיים רק בתקשורת הכתובה. אך את יכולה הרי להיתקל בזה גם בשידורים החיים באולפנים. 'עיתונאים' שמדברים בפאתוס על הא ועל דא, אבל בפועל מבטאים לכל היותר את דעתם הפוליטית האישית ולעתים את מה שיקדם את האג'נדה הפוליטית של הערוץ.

בכלל, יש ערוצים (12 למשל מתמחה בעניין) שסבורים באמת ובתמים ואף לא מסתירים דעתם זו, שדעתם של העיתונאים חשובה למישהו. כך יכול 'עיתונאי' של הערוץ לשבת וקודם לספר עובדות (כהגדרתו) ותיאור סיטואציה מסוימת, למשל קבלת החלטות מסוימות על-ידי בעל תפקיד כזה או אחר, ואז להוסיף 'לדעתי זה כך וכך'. אלא שאיש לא צופה בערוץ כדי לשמוע את דעתו הפרטית של אותו 'עיתונאי'. רק שהוא לא קולט זאת. בשלב הבא כבר יחול ערבוב בין הדיווח החדשותי כביכול לדעתו האישית ותוך זמן קצר דעתו האישית, המוצהרת, היא זו שתשודר על תקן ידיעה חדשותית. מדהים לראות את זה לעתים למי שקצת בקי בתחום התקשורת ויודע לזהות את זה :).

והערוץ? הערוץ כלל לא אכפת לו. להיפך, הוא תומך בגישה הזאת וזה באופן מוצהר מה שהוא מצפה מעובדיו. הוא מאמין באמת ובתמים שכך צריכה להיראות התקשורת בדורנו ושוכח בכך את תפקידו המקורי של הערוץ (בכל אופן של תוכניות האקטואליה והחדשות שלו).

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הפסקת הלחימה
שחרור כל...
חזרה לקווי...

אמרת בקול את מה שרוב אזרחי המדינה חושבים.

למעלה