לשחר(בעקבות תשובתך לליברטי)

maya11

New member
לשחר(בעקבות תשובתך לליברטי)

שחר (בעקבות תשובתך לליברטי), האם אתה באמת חושב שפחד לגמגם הוא הגורם לגמגום? ולשם הקצנה אשאל את זה כך: האם מישהו שלעולם לא גמגם יתחיל פתאום לפחד לגמגם (מאיזה שהיא סיבה לא משנה כרגע למה) אתה חושב שרק בגלל זה הוא יתחיל פתאום לגמגם? אתה לא חושב שצריך לכך גם איזה נטייה גנטית כדי שזה יקרה? זה לא נראה לך קצת שטחי??! רוב האנשים כאן בפורום נראים נחמדים אינטיליגנטים ושפויים לגמרי. מאיזה סיבה דווקא הם נקלעו למעגל הזה של חששות לדבר ולא אנשים אחרים שלא מגמגמים? התשובה היא שיש להם את הנטייה לגמגם הם גמגמו ולכן פתחו פחד טבעי לגמרי (שאיתו הם חייבים להתמודד ולהתגבר) אבל לא ההיפך. זה נכון שאם יתגברו על הפחד לגמגם ויחייו איתו בשלום (ויש לכך דוגמאות) יגמגמו כנראה פחות אבל גם אז זה לא יעלם פשוט זה יפסיק להפריע להם. לליברטי את כותבת על חוסר בטחון עצמי שגורם לך לגמגם ובאותה נשימה מציינת שזה קרה לך גם בעבר אבל לא בכזאת עוצמה כלומר שהחששות הגבירו את הגמגום אבל לא יצרו יש מאין.

avi9

New member
תורשה ובטחון עצמי

לרוב המגמגמים יש קרובי משפחה מסדר ראשון ושני המגמגמים,אני אומר זאת גם מידע אישי וגם ממחקרים. האחוזים הם גבוהים כך שלא מדובר בתעלול של מקריות. לרובנו יש אנשים שלעולם (כמעט),לא נגמגם במחיצתם,אנשים שאינם מאוימים עלינו ואנו חשים בטוחים ומוגנים במחיצתם. מאידך,יש אירועים שבהם אנו משוכנעים שנגמגם,אירועים רשמיים,חשובים,היכולים להשפיע עלינו באופן מהותי ואכן כך קורה. התופעות הנ"ל תומכות בדיעה כי הנטיה לגימגום מקורה ב"גנים" ועוברות בתורשה.התופעה מושפעת מהאישיות וניתנת לשליטה מבחינת עוצמה.כלומר תירגול,פסיכולוגיה וכד' יכולים להביא לשליטה בעוצמת הגימגום. כלומר,לאדם רגיל,ללא הפגם הגנטי,אין בעיה של גימגום מתמשך. למגמגם,גם אם טופל והגימגום נעלם כביכול,הוא חבוי,וארוע טראומטי יכול להחזירו במלוא עוצמתו.

sahar sh

New member
זה לא סותר, ואני אסביר...

שלום מאיה, ראשית, קוראים לי סהר ! שנית, לא אמרתי שהפחד מהגימגום גורם לאדם להתחיל לגמגם !!! צריך להבדיל בין 2 דברים: 1 - התחלת הגמגום - מקורו גנטי, וצריך איזשהו "סטרטר" שזה טראומה, למשל, כדי שהגמגום יופיע. 2 - התעצמות הגימגום עם הגיל - זה נובע מהמודעות שלנו לגימגום והפחד ממנו. יש כאלה שמודעים לגימגום ובזה הם מתגברים עליו, כלומר, מפנים את המודעות להתגברות עליו, ויש כאלה שזה גורם להם לפחד ולגמגם יותר. אני בא מרקע אקדמאי ביולוגי וכן, יש לי ניסיון עצמי ומאנשים מגמגמים רבים שהכרתי בחיי. אז ככה שאני לא סתם זורק פה אינפורמציה מהשרוול. ועוד דבר, גם לא אמרתי שהגמגום ייעלם כשנפסיק לפחד ממנו - לצערי הגמגום אף פעם לא נעלם - וכבר מזמן הפסקתי להמאין שיש איזשהו סיכוי בעולם שאפסיק לגמגם ואהפוך לאדם המדבר שוטף כאדם רגיל. בסך הכל אמרתי שירידת הפחד מגמגום עשויה להביא לעלייה בשטף הדיבור ולירידה במספר מצבי ההימנעות מדיבור. מקווה שהבהרתי את עצמי יותר טוב עכשיו... סהר.

RobinhooDw

New member
"מקורו גנטי"

באיזה מובן? באיזה דרך היא משפיעה על הגימגום? מהו הגורם הגנטי?

sahar sh

New member
השפעת הגנטיקה...

אם אתה שואל בקשר לגנטיקה אז... זה לא עושה משהו פעיל, זה פשוט גן מסויים שאומר שלאדם הספציפי יש את יכולת להפוך למגמגם בעקבות איזשהו אירוע שיעבור בחייו. מרגע שהאדם הפך למגמגם, או יותר נכון, מרגע שהאדם עבר אירוע מסויים והתחיל לגמגם - אין כל תפקיד לגנטיקה. בעצם, הגנטיקה היא הפוטנציאל של האדם להפוך לאדם מגמגם. סהר.

RobinhooDw

New member
בכל זאת

לא נראה לי, לדעתי גמגום מופיע מסיבה מסויימת ולא פתאום "out of the blue" בגלל שכך קבע לו העולם. מסכים איתך, אולי גנטי אבל באיזה מובן, איך הוא הופך אדם למגמגם?

shuky63

New member
כדי להפוך למגמגם צריך טריגר

ככל שמערכת הדיבור מעוצבת יותר צריך להיות משהו יותר דרסטי שיגרום לגימגום לפרוץ. אצל ילד קטן מאד בגיל 3 זה יכול להיות הולדת של אח קטן או ששכחו לקחת אותו מהגן בגיל הנעורים צריך כבר משהו הרבה יותר טראומטי.אני הכרתי אדם שהתחיל לגמגם בגיל 19 עקב הלם קרב שגרם לו להפסיק לדבר לשישה חודשים שאחריהם התחיל לדבר בגימגום.

sahar sh

New member
הדגמה קטנה...

תראה, זה לא שפתאום הופכים למגמגמים, הגן הזה שדיברתי עליו (או קבוצת גנים) אחראי לנטייה להפוך למגמגם, הנטייה הזאת תהפוך לגמגום כאשר האדם יחווה מקרה מסויים. אדם יכול , לדעתי, להפוך למגמגם גם בלי הגן הזה, אבל זה יהיה הרבה יותר קשה. תכונות גנטיות כאלה (תכונות כמותיות) הם בעצם סטטיסטיקה, כלומר, קיומו של גן זה מגביר את ההסתברות להפוך למגמגם. אדגים את זה ע"י הנטייה לחלות בסרטן העור - ידוע שיוצאי עדות אשכנז נוטים יותר לחלות בזה מאשר יוצאי עדות המזרח. דבר זה נובע בגלל שבני עדות אשכנז נוטים לא לשאת גן שאחראי לתיקון נזקים שמתרחשים ב- DNA(כתוצאה מחשיפה לשמש), וזה גורם לסרטן העור. למשל, ל"אשכנזי" שנחשף 5 שעות רצוף לשמש יש את אותה ההסתברות לחלות בסרטן העור כמו ל"מזרחי" שנחשף 230 שעות רצוף לשמש. אז בעצם ההסתברות לחלות היא יותר גדולה בקרב עדות אשכנז מאשר עדות המזרח, זה תלוי בחוזק הגן או שעצם קיום/חוסר קיום הגן. או במילים אחרות צריך "להתאמץ פחות" כדי לחלות. אז תעשה את ההשלכה לגבי הגמגום. סהר.

למעלה