לשימושכם: מאמר חדש על וניל

terroir

New member
לשימושכם: מאמר חדש על וניל

המאמר נמצא בעמוד המאמרים של הפורום, בקטגוריית חומרי גלם ותבלינים, ובקישור הזה. וזו הזדמנות נוספת לקרוא לחברים שמעוניינים לכתוב או להשתתף בכתיבה של מאמר בנושאים שבהם הם מתמחים, ליטול יוזמה ולהציע נושאים, תכנים ומאמרים שלמים, לשימוש כולנו. תיהנו.
 

terroir

New member
אוי סליחה שכחתי לציין עוד מאמר

ההודעה של ענת סלע על כללים לעיצוב מנות הפכה למאמר בפני עצמו. הדיון על עיצוב מנות הסתיים (לדעתי) טרם זמנו, וכנראה הדיון היה צריך להימשך, כדי לסכם המלצות לעיצוב במאמר כולל אחד. אם אתם סבורים שצריך להמשיך את הדיון, או להרחיב את המאמר של ענת - אנא הגיבו בבקשה.
 

terroir

New member
../images/Emo35.gif המממ...

מזה שאין אפילו לא תגובה אחת (מתוך כמה עשרות חברים בפורום שרשומים ברשימת החברים) צריך להבין שאני חסר סבלנות ושפשוט איש לא הספיק עדיין להציץ במאמר, או שבעצם זה לא מעניין אף אחד ואפשר להפסיק לטרוח
על הכנה של חומר ומאמרים כאלו? אני תמה ביני לבין עצמי...
 

kaya11

New member
מאמר יפה מקיף ומעניין

ובהחלט יוזמה ברוכה... (לדעתי) ובקרוב, כשיהיה לי יותר זמן, (אם תרצו) אני אתרגם מאמר שיש לי על ההסטוריה של הסושי... אני חושבת שהמאמרים האלו תורמים הרבה מאד לפורום ודווקא זה שאין כל כך תגובות צריך להיות לך סימן שלאף אחד אין שאלות או מה להוסיף על הנכתב במאמר...
 

terroir

New member
רוצים רוצים... ../images/Emo92.gif

כמו שכתבתי למטה, התגובות לדעתי חשובות כמשוב על איכות העבודה ועל הקליעה לטעם הקהל, כמו גם לדברי ביקורת. בין אם יש מה להוסיף ובין אם לאו.
 
חס וחלילה וחסה

מאמר מקיף ומצוין, למדתי כאן כמה וכמה דברים שלא ידעתי. והערה קטנטנה בנודע לאכסון: רצוי להימנע מאכסון במקרר, שכן התרמיל עלול לפתח עובש בקירור.
 

judi1

New member
מעניין..

ופיקנטי בעיני. וכעת אני מבינה למה המחיר כה יקר.. (10 ש"ח למקל בחנות התבלינים בתלפיות..5 בשוק העיורני בברצלונה
) מה שעוד מסקרן אותי זה מי הוא המפיץ של הפירות בטבע (שהוא כזה אנין ריח..)?
וכן: מה מקורות המידע הזה..(וכן מה מקורות המידע של המאמר הקודם?) ..אולי כדאי לסכם בסוף את המימצאים הגסטרונומיים, השימושיים, בניפרד. לדוגמא : הוראות מפורטות לטחינת מקל וניל לאחר שימוש וייבוש בתנור, עירבובו עם סוכר, שימושים שונים שלו, שימושים בכל צורה בהתאם למתכון ולתערובת (בצק, בלילה..) ואולי אפילו מתכון מדגים אשר ייחודו בטעם הוניל. זה כדי שבשעת הצורך, לא ניזדקק לקרוא את המאמר כולו כדי לאתר את הקטע הרלבנטי. תודה על העיבוד.
 

terroir

New member
את צודקת

רשימת המקורות תיתוסף מייד בסוף המאמר.
 

terroir

New member
ועוד קצת

בטבע לפרי אין בכלל ריח. מדובר בתרמילים דומים לשעועית ארוכה, חסרי ריח. לפי מה שהבנתי, כל הטעמים והארומות מתפתחים בתהליך התסיסה. לגבי ממצאים גסטרונומיים - את אלו שמתועדים במקורות (המוסמכים בעיני) רשמתי במאמר. אני אישית לא בעד טחינת מקל וניל משומש והוספה לסוכר, כי הוא כבר משומש. בצרפת משתמשים בתרמילים המשומשים לקישוט, אבל לא ממחזרים אותם להכנות נוספות. לגבי מתכונים וטכניקות שימוש שונות - ההצעה מתקבלת בברכה, ואני אעבוד על הוספת של קטעים כאלה למאמר. תודה על ההערות.
 

judi1

New member
אם ככה..

כנראה שהתרמיל בטבע פשוט מתייבש ומתפתל והזרעים נפוצים ברוח.. זה גם מתאים מבחינת גודלם.
 

terroir

New member
ואני מייד מתקן

הצרפתים דווקא כן טוחנים את מקלות הוניל המשומשים לסוכר - ובמאמר עצמו יתווסף תיאור התהליך. וסליחה על ההטעייה.
 

bouquet garni

New member
מעניין מאד ../images/Emo51.gif

לא ידעתי שתהליך הפקת הוניל כל כך ארוך ...
לפי מיטב ידיעתי וניל נמכר פי 3 משוקולד בעולם (פי 3 במחיר ולא במשקל)
 

terroir

New member
ותודה למי שהגיב

המטרה במשוב על פרסומים כאלו היא כמובן לקבל ביקורת על התוכן ועל דברים חסרים (כמו שהיה פה), או לספר אם המאמר מועיל, משכיל או מלמד. אחרי הכל, הכנה של מאמרים כאלו דורשת זמן ומאמץ, והתמורה היחידה לעבודה כזו,לדעתי (בלי תלות במי כתב את המאמר) היא הידיעה שהעבודה מועילה למישהו. תודה.
 

TheLittlePrince

New member
מאמר מעניין, רק אולי תוספת קטנה

בקשר לתמצית בטעם וניל. למי שלא יודע, בעבר הפיקו את ה ונילין מציפורן. היום ה ונילין הוא תוצר לוואי של תעשיית הנייר.
 

terroir

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אני דווקא נמנעתי מלהתייחס לתמצית המלאכותית במאמר ככל יכולתי, אבל תודה על התוספת. זה בהחלט לא מעודד להשתמש בה (למרות שבתור ילד יצא לי ללעוס נייר איזה פעם או פעמיים)
 
למעלה