לשכנע את ההורים

Herculass

New member
לשכנע את ההורים

במידה והיה לכם בעיות עם ההורים בהוצאת רשיון על אופנוע איך הצלחתם לשכנע אותם? אני כבר לא יכול לריב איתם יותר - אני חוטף עצבים. לא רוצים להקשיב (מצטער אם זה קצת לא קשור אבל לא מצאתי מקום אחר להשים את זה)

dptnl

New member
ההורים של היום ../images/Emo4.gif

דבר ראשון, יש את הסאגה ששם אפשר לפתוח שירשור כזה אבל בכל מיקרה, אם אין עם מי לדבר, פשוט תחכה לגיל 18 (מה שאני עשיתי) זה לא משנה אם תזייף את החתימה שלהם או לא יודע מה,ואיכשהו תוציא רשיון,האופנוע יהיה רשום על שמך רק אחרי גיל 18 ככה שבמקרה הטוב יהיה לך רשיון ביד, אלף ש"ח +- פחות, ובלי אופנוע\קטנוע...(אלא אם כן ההורים שלך יסכימו שהאופנוע יהיה רשום על שמם ...) אני יודע כמה זה מתסכל, במיוחד אצלי, שלשני האחים שלי כבר היה אופנוע בגיל 16 (לפני המון שנים...) מריבות של שנתיים לא עזרו, ובגיל 18 פשוט קבעתי עובדה בשטח ... הקטע הכי מצחיק הוא, שאבא שלי התחיל לחשוב על הוצאת רשיון על 50 סמק במידה ואחליף לקטנוע וכך הוא יממן את הביטוח ויעשה איתו קניות ...

Herculass

New member
איך להתמודד איתם?

איך קבעת עובדות בשטח? איך התמודדת עם משפטים כמו: "אתה גר בבית שלי תחייה לפי החוקים שלי" "עדיף שאתה תבכה עכשיו מאשר אני אח"כ" "נקנה לך אוטו" המשפטים האלו לא עובדים עלי ואני לא רוצה אוטו אבל הם לא רוצים להבין.

yuvalfra

New member
תבין אותם...

סך הכל דו"ג זה הרבה יותר מסוכן מרכב, אז אפשר להבין אותם. תסביר להם את הסיבות שאתה רוצה אפנוע, שלא יחשבו שאתה רוצה אותו כדי לעשות רייסים עם חברים ושטויות, תגיד להם שזה כדי שתוכל להיות עצמאי ושתהיה מאוד זהיר עליו. ואם הם לא מסכימים גם אחרי שאתה מסביר את עצמך כמו שצריך אז מה לעשות...תצטרך לחכות שתהיה בן 17 לעשות אפנוע, או רכב.

Herculass

New member
עברתי את הגיל של החתימה

עברתי כבר את גיל החתימה. אין לי בעיה לעשות רשיון על חשבוני ואפילו לקנות אופנוע. אבל עדיין יש איומים - אני לא יכול לחזור פתאום הביתה עם אופנוע.

אחינו גם אני באותה בעיה היום..

גם אמא שלי אמרה לי את אותם דברים בגלל שאני הוצאתי רישיון בסתר והתחלתי לעבוד בשליחויות בסתר, אז היא אמרה לי "אתה רוצה להיות עצמאי?..לך תשכיר דירה.." "אתה ואופנוע לא נכנסים הבייתה.." אחי אל תדאג זה תמיד ככה אף הורה לא ממש אוהב שהבן שלו על אופנוע ואין אפשרות לשכנע אותם כל עוד אתה לא מראה שאתה הכי רציני בעולם...אבל יש לך בעיה לקנות אופנוע אם אתה מתחת לגיל 18 כי זה צריך להיות רשום על שם מישהו...(אני צודק?)... אופנועיסט פעור

היא לא בסדר עם זה..אבל

כמה היא יכולה לריב איתי?...כל פעם שהיא רוצה לריב ולהזכיר את הנושא אני מראה לה שאני לא חושב כמוה..וכמה שהיא דואגת לי אני דואג יותר..אני נהגתי על אופנוע ואני יודע אם הוא מסוכן וכמה יותר טוב ממנה..זהו היא לא ממש מזכירה את זה, אפילו שאני בא הבייתה מהעבודה ומניח את הקסדה בחדר (בפעם הראשונה התגנבתי הבייתה שהיא לא תיראה את הקסדה ותידלק) והייתי אומר שאני עובד גם במישלוחים וגם במטבח...להוריד ממנה את הלחץ אבל אחי כמה פעמים הייתי מצלצל בדלת כדי שהיא תפתח ותיראה שאני לא מחשבן ומניח את הקסדה באמצע החדר.., יש סוף לכמה שהם מסוגלים לריב..העיקר בכל ריב תצא ככה שתראה שלו השתכנעת שאופנוע זה לא טוב..

Herculass

New member
אז להפתיע אותם?

אז אתה רומז לי להפתיע אותם ולבוא עם רשיון. ככה שאני כבר בנקודת אל חזור - MADE UP MY MIND?

כן אחי, תראה שאתה לא מוותר על זה..

אם אתה יכול תגיד לה אמא אני חולה על אופנועים לא מעניין אותי כלום אם תעזרי לי ואם לא אני קונה אופנוע כי אני לא יכול בלי זה..אני אמרתי שאותי לא מעניין אוטו (יש לי כבר רישיון) אני שונא את זה..זהו עכשיו היא איימה שהיא תבטל לי את הביטוח..עד היום היא לא עשתה את זה..כי אמרתי לה ., ברגע שאת מבטלת לי את הביטוח גמרו אין לי ספק שיהיה לי אופנוע...תעשי מה שאת רוצה..אבל תוציא רישיון בלי לספר לה בתנאי שיש לך מספיק כסף לאיזה 20 שיעור ו-2-3 טסטים כמה שזה קל וכמה שאתה קולט מהר..יש לפעמים והרבה חוסר מזל...שלא יקרה שתתקע..
אופנועיסט דנד"ש..

be_roo

New member
עברתי את זה, זה מה יש

מהזוית שלהם הם צודקים. יש סנכ המוגברת בכלי הזה, במיוחד בגיל הזה, והאינטרס היחיד שלהם הוא טובתך ובריאותך. וכל עוד אתה תלוי בהם בחיי היומיום, אין ברירה אלא להסכים לתנאים שלהם. גם היום בגיל 26 הורי היו מעדיפים שלא אסע על דו"ג, ואני מבינה אותם לחלוטין, אבל בגיל הזה כבר יש לי שיקול דעת ויכולת להגיע להחלטות שונות למרות שאני עדיין מעריכה את דעתם.

harabecw

New member
צריך להסביר להם

1. אתה כבר לא קטן. אין להורים שליטה אבסולוטית עליך. הורים רבים לוקחים את זה קשה. 2. "אתה חי בביתי תחת החוקים שלי" לא יכול למצוא משפט יותר טיפשי. אתה עבד? לא. תסביר להם שאתה בנם ואתה גודל ובתוך כך אתה גם מחליט החלטות לגבי העתיד שלך. 3. אופנועים זה מסוכן. כן. אבל סוג הרוכב קובע הרבה. אתה בן-אדם שקול שיודע מה הוא עושה (גם אם זה לא מה שההורים רוצים) או פרחח צעיר? אמץ גישה נכונה! 4. אם בן-אדם לא יודע לנהוג הוא יהרג גם בסוברו פשע החדשה שלו כשהוא יוצא בערב יום שישי ומשתכר. אתה צריך להבין שמלחמה לא עובדת. לך עם ההורים ותסביר להם על האופנוע, מיתרונותיו בפקקים עד דרך פעולתו ודגמים חדשים בשוק. בהצלחה!

Loptoff Lugs

New member
הורים תמיד נגד

אני בגיל 34 הוצאתי רשיון בלי להגיד להורים וכל פעם שאני מחזיק קסדה ביד הם אומרים לי לקחת אוטו. כל פעם שאני צולע ומשפריץ דם המצב יותר גרוע. איך אפשר להכנס לתל אביב אם אוטו?

Yoda18

New member
לא מסכים

בגרות שמה בגרות הרי זאת עובדה שרוב לא כולם אבל רוב הנערים שמוצאים רשיון בגיל 16 ישר רצים לקנות DT ולדפוק ריסים ווילים ולשרוף אדומים לפנות בוקר כולם אומרים אני לא פה ושם אבל ככה רוב הנערים שיש להם רשיון על דו"ג בגיל כזה. לי אישית ההורים חתמו בגיל 16 ל50 סמק והיום יש לי רשיון ל500 הורה ששלא מסכים לחתום זכותו ואי אפשר להאישם אותו כי תכלס חושבים על טובתינו בה"כ ועל הבריאות שלנו.

למעלה