לשכת-תעסוקה

NightElf

New member
לשכת-תעסוקה

מעניין אותי לדעת, כמה מכם הלכו\הולכים ללשכת-התעסוקה? אני הלכתי פעמיים, בפעם הראשונה הגעתי בסביבות 11, כאשר לאחר חצי שעה העובדים היו אמורים לצאת לשעת הפסקת צהריים, אז אמרו לנו לחזור בעוד שעה, ואז יהיו עוד שעה או שעתיים של עבודה, אז בגלל המספר בתור הגדול שהיה לי ברחתי הביתה. ובפעם השנייה הגעתי לשם בסביבות 9 בבוקר, מתוך מחשבה שזאת שעה מוקדמת, והספקתי להיות שמה בדיוק כמה שניות, להתרשם מהתור האימתני, ומספר האנשים המפחיד, וישר עשיתי אחורה פנה. רציתי לדעת, האם זה שווה לחתום על ההתחלה (השתחררתי לפני שבוע וחצי) בלשכה, והאם שווה לחתום אבטלה על ההתחלה? האם שווה למצות קודם את האופציות באזרחות ורק אחרי חודש נניח לחתום שם? האם יש פה מישהו שיכול לתת טיפ על איך הוא חותם או איך הוא סובל את התורים המפחידים שם?

idanco9

New member
אבל...

אבל הבנתי שכחייל משוחרר אתה יכול לחתום רק 70 יום וגם ה-70 האלה יורדים מהמענק של העבודה מעודפת.. אז ככה יוצא שאם חתמת 70 יום בלישכה אז לא כ"כ שווה לך לעבוד מועדפת כי גם ככה כל המענק ילך למדינה... כי המענק יוצא משהו כמו 7,000 שקל ואם חתמת אבטלה חודשיים אז זה גם פחות או יותר אותו הסכום אז יוצא שאתה מחזיר את כל הסכום של המענק מועדפת למדינה?!
תקן אותי אם אני טועה...

MOTYP

New member
זה נכון...

כל מה שאתה מקבל מהלשכה יורד מהמענק של העבודה מעודפת וזה יוצא אותו הדבר... אבל אתה לא מחזיר את הכסף למדינה אלא יש לך שתי אפשרויות לקבל אותו..

marysia

New member
לדעתי תנסה למצוא עבודה באזרחות

ואם לא תמצא תחזור לאופציה של אבטלה, יש לך שנה לנצל את זה...

get well

New member
לשכת התעסוקה..

זה באמת בלאגן ואנשים לא ממש באים לשם מבחירה.. אבל אני מציעה כל עוד אתה מובטל ללכת ולחתום ובאותו זמן גם לחפש עבודה במילא זה רק 70 יום..

תגידו....

וכמה זמן אחרי השחרור אפשר ללכת לחתום???? (אני לדוגמא משוחררת 3 חודשים) וכמה מקבלים אם חותמים???

get well

New member
את יכולה לחתום..

במשך השנה אחרי השיחרור מתי שאת רוצה הסכום יוצא בערך 100 ש"ח ליום

למעלה