נו, ברור, תורת ישראל והגמרא מחזיקים את היקום שלם, לבל יתפרק, לא?
אכןנו, ברור, תורת ישראל והגמרא מחזיקים את היקום שלם, לבל יתפרק,
אכן...my ass !
מי אמר?אכן...my ass !
הענין הוא שהיקום דווקא מתפרק והולך.
השמשות מתכלות, היקום מתפשט באופן מואץ ומתקרר...שום דבר אינו משתמר בלא שנוי...והשנוי אינו לטובה...אבל זאת אין לומדים בחיידר ובישיבה...
כך מתנהל הטבע, אולם מי שמתנדנד על עמוד בחדר נטול חלונות, עיניו בגמרא ואינו מביט החוצה - לא יֵדע זאת...מי אמר?
מי אמר?כך מתנהל הטבע, אולם מי שמתנדנד על עמוד בחדר נטול חלונות, עיניו בגמרא ואינו מביט החוצה - לא יֵדע זאת...
נו, ברור, התנהלות הטבע אינה צריכה לענינך, גם אם אתה כפוף לה.מי אמר?
וגם אם זה נכון, למה זה אמור לעניין משהו
אכן, זה שנדע שהשמש תתכלה בעוד מיליארד שנים אמור לעזור לנו במשהו?נו, ברור, התנהלות הטבע אינה צריכה לענינך, גם אם אתה כפוף לה.
דיון בביצה שלא נולדה בערב חג, או בעובי כפת השמים, או ב- 365 החורים בה, אשר מבעד כל אחד מהם בתורו נשקפת השמש לאורך השנה בשעות האור (מסכת פסחים) - מרתק יותר וגם מחכים...
תלמוד תורה מציל חיים כשהוא נותן פטור משירות צבאי.אכן, זה שנדע שהשמש תתכלה בעוד מיליארד שנים אמור לעזור לנו במשהו?
אבל לימוד תורה יעזור בהחלט
למוד תורה אינו משפיע על התנהלות הטבע.אכן, זה שנדע שהשמש תתכלה בעוד מיליארד שנים אמור לעזור לנו במשהו?
אבל לימוד תורה יעזור בהחלט
בדרשה על ההר הוא אמר שאיננו בא לשנות אפילו אות אחת מתורת ישראל
בבית אבי לתלמוד היה מקום של כבוד לצד ביקורת התבונה הטהורה של קאנט והמניפסט הקומוניסטי
תרשה לי לחדש לך, גם על יהודי אסור לחלל שבת. אם נשברה לך היד אסור לרופא יהודי לעשות לך גבס.בבית אבי לתלמוד היה מקום של כבוד לצד ביקורת התבונה הטהורה של קאנט והמניפסט הקומוניסטי
הבעייה איננה האם לכבד או לא לכבד את התלמוד
הבעייה היא שאני מכבד את התלמוד כעוד ספר חכמה שיש ללמוד ממנו באופן סלקטיבי ולא כתורה קדושה שירדה מן השמיים .
לצד סוגיות מחכימות ביהדות יש גם חלקים שהייתי שורף כמו האיסור על רופא יהודי לחלל שבת על גוי
( אמנם תיקנו שיטפל בו אבל לא כי הגוי אדם כמונו אלא מטעמי שלום עם הגויים )
הקביעה הזו יכלה בשינויים המתבקשים להיכתב בקלות בספרים נאציים
איסור על רופא גרמני לטפל ביהודי מכיוון שהוא אונטרמענטש ( אדם נחות )
עכשיו תספרו לי שיש הבדל בין היהדות לנאציזם .
אולם יום ז' הוא יומו של Saturn.תרשה לי לחדש לך, גם על יהודי אסור לחלל שבת. אם נשברה לך היד אסור לרופא יהודי לעשות לך גבס.
ההיתר הוא רק אם היהודי בסכנת מוות מיידית שאז השיקול הוא שאם נאפשר לו לחיות עוד כמה שבתות אז מצוות שמירת השבת שתהיה בשבתות שישמור אם יחיה מתקזזת מול החילול הנקודתי.
בגוי לכאורה השיקול הזה לא קיים כי אינו מחויב בשמירת שבת (לא קשור לאדם נחות ונאצים) אולם אם גויים יראו שיהודים לא מחללים עליהם שבת גם הם לא יטפלו ביהודים בשבת ואז שוב יהיה מצב שיהודי לא יזכה לשמור עוד שבת
לכן להלכה מטפלים במקרי פיקוח נפש בשבת ביהודים וגויים וכל הקשקוש שכתבת על נאצים לא רלוונטי.
מקווה שהחכמת.
לא החכמתי אבל הצלחתי שלא להתבלבל מדבריך .מקווה שהחכמת.
אם כך זאת כבר לא היהדות שאתה מדבר עליה. כך נהגו הדתות הרפורמיות והליברליות (שיש המכנים בטעות זרמים ביהדות). לקחו את מה שמצא חן בעיניהן ו"שרפו" את מה שלא. התוצאה מה לעשות, היא לא היהדות.לצד סוגיות מחכימות ביהדות יש גם חלקים שהייתי שורף כמו האיסור על רופא יהודי לחלל שבת על גוי
כמובן שיש הבדל. די לקרוא את מה שכתבת משפט קודם, על כך שמדובר באונטרמענטש וכו' ובמקביל להכיר את שיקולי היהדות, בשביל לדעת את ההבדל הזה. למעשה אפילו קשה לדבר על "הבדל". הדברים פשוט לא דומים בשום צורה או אופן. גם לא בבחינה מרוחקת. אבל בשביל זה כאמור, צריך ללמוד, להכיר, להתעמק ולאחר כל זה, לא לעוות ולסלף אלא להתמודד עם השיקולים כפי שהם הוצגו בפנינו. אם נעשה כך, אף אחד לרבות אף אדם בעולם (בהנחה שהוא ישר, כן והגון) לא יעלה על דעתו בכלל להשוות בין היהדות לנאציזם.עכשיו תספרו לי שיש הבדל בין היהדות לנאציזם .
בני, על זה מקבלים כדור
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.