לשמוע ולא להאמין שזה קורה במדינת ישראל של שנת 2020!!!

אבי בן 1231

Well-known member
בחדשות ערוץ 13 בהוט היום אחרי הצהריים!!
אם ובתה בת ה 9 עם שיתוק מוחי שוחררו מבית חולים והופקרו מחוץ לבניין, "למזלם" על מיטת המחלקה כי לאם לא היה כסף לממן אמבולנס יחזיר אותם לביתם!!!
האם בראיון לטלויזיה סיפרה שקיבלה אישור מקופת חולים לאמבולנס לבית החולים אך לא הביתה.
וכאן, היה לי ויכוח לא קטן, בעצם לא כאן, אלא בקומונה הישנה, עם גולש, ששרות הבריאות בישראל הוא מעולה.
איני רוצה אפילו להשוות את רמת השרות פה לרמת השרות בספרד אותו אני מכיר מנסיון ולא משמועות.

שמלת תחרה1

Well-known member
אם ובתה בת ה 9 עם שיתוק מוחי שוחררו מבית חולים והופקרו מחוץ לבניין, "למזלם" על מיטת המחלקה כי לאם לא היה כסף לממן אמבולנס יחזיר אותם לביתם!!!
האם בראיון לטלויזיה סיפרה שקיבלה אישור מקופת חולים לאמבולנס לבית החולים אך לא הביתה.
וכאן, היה לי ויכוח לא קטן, בעצם לא כאן, אלא בקומונה הישנה, עם גולש, ששרות הבריאות בישראל הוא מעולה.
איני רוצה אפילו להשוות את רמת השרות פה לרמת השרות בספרד אותו אני מכיר מנסיון ולא משמועות.
אכן קופת חולים ממנת אמבולנס רק אם החולה אושפז, מדוע צריך לממן גם אחד שהבריא?

Harrington

Well-known member
מנהל
שירותי הבריאות של ישראל אכן מעולים.
אמבולנס הביתה ממומן כאשר יש בכך צורך (למשל אדם שלא יכול אלא לשכב וכדו'). אם אין צורך, אין מימון. אפשר להתווכח על זה, אבל בס"ה זה די הגיוני. אני כמובן לא מכיר את המקרה הספציפי הזה, אבל יתכן שאם הייתה דורשת מראש אישור (הוראה) רפואית להסעה אמבולטורית, שהייתה מקבלת. לחלופין יתכן שבמקרה הספציפי הזה סבר הצוות הרפואי שאין בכך צורך.

אגב, יש כמובן גם את הארגונים שהיו שמחים לסייע לגב' הנ"ל ללא כל עלות וללא צורך באישור רפואי מיוחד. רק צריך לפנות אליהם ולבקש. כמובן שבספרד מיד היה מגיע אמבולנס עשוי מזהב עם ידיות מיהלומים וזה באמת לא קיים בישראל. אבל מעבר לכך, צריך יותר פרטים כדי לדעת אם אכן נעשתה כאן טעות, אם בכלל הייתה בעיית אמת, וכו'.

SupermanZW

Well-known member
קל לדון במה שקרה מבלי לדון בהשלכות כל אחת מן האפשרויות, זו לא חוכמה. אפילו לא שאלתם את השאלה הפשוטה מי צריך לממן ולמה ומאין מגיע הכיסוי הביטוחי (אם בכלל) למימון שצריך או לא צריך להיות במקרה זה. יש הבדל בין מימון האמבולנס לצורך הגעה לאשפוז לבין מימון האמבולנס לצורך החזרה מאשפוז הביתה וזה כלל לא קשור לעניין שהילדה סובלת משיתוק מוחין (לא שיתוק מוחי) ולא זו הייתה סיבת האשפוז. בינתיים לא אביע דעה בנושא. זו רק הערה על הדיון המוזר שהיה כאן.

אבי בן 1231

Well-known member
השירות בארץ מעולה.
השרות בארץ לא מגיע לקרסוליים של השרות בספרד!!!
לי יש אם מה להשוות,

קל לדון במה שקרה מבלי לדון בהשלכות כל אחת מן האפשרויות, זו לא חוכמה. אפילו לא שאלתם את השאלה הפשוטה מי צריך לממן ולמה ומאין מגיע הכיסוי הביטוחי (אם בכלל) למימון שצריך או לא צריך להיות במקרה זה. יש הבדל בין מימון האמבולנס לצורך הגעה לאשפוז לבין מימון האמבולנס לצורך החזרה מאשפוז הביתה וזה כלל לא קשור לעניין שהילדה סובלת משיתוק מוחין (לא שיתוק מוחי) ולא זו הייתה סיבת האשפוז. בינתיים לא אביע דעה בנושא. זו רק הערה על הדיון המוזר שהיה כאן.
אני בספק אם יש לך אם מה להשוות מתוך נסיון אישי.

דיברגנט חדש

Well-known member
לי יש אם מה להשוות,

פעמיים אותה טעות באותה תגובה מחייב תיקון.
צריך להיות, עם מה להשוות, גם בשורה השנייה וגם בשלישית.
ה-'אם' היחיד שנכון (חלקית, התיקון באדום) במשפט שלך הוא "אני בספק, אם יש"

SupermanZW

Well-known member
לי יש אם מה להשוות,

אין לי, אך כפי שכולנו יודעים, כסף לא צומח על העצים. אם אין כיסוי ביטוחי ברור שבית החולים לא יממן על חשבונו, לעומת זאת אם יש כיסוי ביטוחי הגוף המבטח היה אמור לממן זאת ולבית החולים הייתה אמורה להיות האפשרות להזמין את האמבולנס ולדרוש את ההחזר מהגוף המבטח. מכיוון שזה פרט לא ידוע אנחנו לא יודעים האם היה מחדל ואם כן של מי המחדל.

אבי בן 1231

Well-known member
קל יותר לדעת מי ממן את הצמיחה המופלאה של קופות החולים.
מה שבטוח זה שזה לא אתה!!!!
רק לראות את המעצמה שנקראת קופת חולים "מכבי" שהיא הבעלים של רשת בתי החולים "אסותא", מעניין כיצד במשך שנים לא כל כך רבות הפכה קופת חולים די קיקיונית למעצמה???

אל דאגה ידידי, לא אתה מימנת זאת אלא חלקית אני!!!

SupermanZW

Well-known member
רק לראות את המעצמה שנקראת קופת חולים "מכבי" שהיא הבעלים של רשת בתי החולים "אסותא", מעניין כיצד במשך שנים לא כל כך רבות הפכה קופת חולים די קיקיונית למעצמה???

כשחייתי בישראל מימנתי גם. מן הסתם כיום אני מממן את המערכת של נובה סקושה.

SupermanZW

Well-known member

האם לקחת בחשבון שרשת אסותא היא פרטית?

למעלה