לשמחתי החתולה חזרה

דני 10001

New member
לשמחתי החתולה חזרה

תודה לכל המגיבים על העצות והתמיכה.
לשמחתי החתולה חזרה בכוחות עצמה לאחר כשבוע וחצי . פצועה קלות ותשושה אבל בסכ"ה במצב טוב . אני מופתע ומלא ההערכה כלפיה על ששרדה והצליחה למצא את דרכה למרות שגדלה רק בבית ולא מכירה את הסביבה בכלל .
מאחר שמקרה כזה עלול לקרה שוב בעתיד , רוצה להערך הפעם טוב יותר למצב שכזה . חושב אולי על קולר עם טלפון שלי ? או אולי אפשרות לשבב כמו שמשתילים לכלבים ? האם מקובל ויעיל גם לגבי חתולים ? אשמח לכל עצה או רעיון בנושא .

כמו כן מתלבט עם עצמי האם אני עושה נכון שלא נותן לה לצאת מהבית . הגעתי להחלטה הזאת בעיקבות כך שמצאתי אותה ברחוב בת חודשים ספורים במצב גופני ירוד מאוד , מה שמעיד שלא הטיבה לשרוד . בנוסף גר בסביבה מאוד אורבנית שנראית לי עויינת ומרובת סכנות עבורה בעיקר בגלל כבישים מאוד סואנים בסמוך , וזאת בנוסף לכל יתר הסכנות שבחוץ ( שמעתי שחתולי בית חיים בממוצע פי 5 שנים יותר מחתולי רחוב ) . לשמחתי למרות הסקרנות שלה לבחוץ היא בסכ"ה משתפת פעולה יפה ולא מנסה לברוח . מצד שני בשילוב של בית-חוץ תהנה מכל העולמות ויהיה לה הרבה יותר מעניין ומגוון ( אם כי גם יותר מסוכן ) ואולי אני בכלל עושה לה עוול ובעצם מגדל אותה בתנאי שבי בדומה לחיה בכלוב בגן חיות ? בקיצור אני בקונפליקט תמידי בעניין .
מעניין אותי לקבל תגובות ולשמוע את דעתכם גם בנושא זה .

גורדיאן

New member
מזל טוב.

קולר זה רעיון מצוין, במיוחד אם אפשר להצמיד אליו מס' טלפון. קולר אומר לאנשים שזה 'חתול של מישהו' וגורם להם להתייחס אליו ואולי גם לחפש את הבעלים שלו.
שבב פחות יעיל מפני שפחות אנשים מודעים לאפשרות ועוד פחות יטרחו לקחת חתול שמצאו אל הווטרינר כדי שיבדוק אם יש לחתול שבב.
לדעתי אתה בהחלט עושה נכון כשאתה שומר אותה בבית, אין לך מה לסבול אשמה, השם של המין הוא 'חתול בית' מסיבות טובות, והראשונה היא שהוא צריך להיות בבית ולא בחוץ. חתול יכול לחיות בבית אחד, ואפילו קטן, ולהיות מאושר בחייו למרות הסקרנות הכרונית שלהם לגבי מה שקורה בחוץ.
אם לא עשית זאת עדיין כדאי לצלם היטב את החתול כך שהמאפיינים המיוחדים לו (צבעים וכו') יהיו בולטים, זה יעזור במקרים של חיפוש החתול.

ארמורגם

New member
תשובות

ההחלטה לאפשר לה לצאת היא שלך.
כמו שרשמת, היא לא סובלת בבית, יש לה שם ביטחון, אוכל ומים. החוץ אמנם יספק לה עניין, אך במחיר שעלול להיות קטלני.
עם זאת ברגע שתגלה את החוץ יהיה קשה מאוד להחזיר את הגלגל לאחור.
&nbsp
אם בכל זאת תאפשר לה לצאת ותשים לה קולר, יש לבחור בקולר אלסטי, כזה שיימתח וייפול כשהחתולה מסתבכת באיזו גדר, ענף או מכשול אחר, אחרת היא עלולה להיחנק. קח בחשבון שייתכן שתיאלץ לשים קולר חדש כל שבוע.

אלישבע777

Well-known member
קולר אלסטי עלול להיות מסוכן

לפני שנים רבות, הקולר הגמיש נתקע באמצע הלילה בפה של החתול. החתול ניסה להוציאו בציפורניו ושרט עמוק עמוק את לשונו לרוחב. מאחר שזה היה בלילה והחתול לא ילל, ישנתי ולא ידעתי כלום. התעוררתי אחרי הרבה זמן, מהקפיצות של החתול. מזל שהלשון הצליחה להתאחות אחרי כמה ימים. אילו זה היה קורה לו בחוץ או אם לא הייתי בבית אז... לא רוצה לחשוב על זה. עד סוף חיו היה לחתול צלקת עמוקה בלשון.

גורדיאן

New member
לא בהכרח.

מה שצריך זה קולר חצי גמיש - הגמיש עלול להיתקע, הקשיח לגרות את העור.
והכי חשוב - תפס שחרור מהיר, לא אבזם. התפס הזה נראה כמו קלשון משולש שנכנס לצד השני (אני מתעצל לצלם, אם מישהו יתעקש אחפש תמונה).
חתולת הבית שלי (שגם מסתובבת בחוץ) הרסה/איבדה רק 3 כאלה ב-7 שנים, כך שזה עובד טוב.

ארמורגם

New member
אשמח לתמונה

shirul2

New member
מאוד משמח שחזרה! :)

לדעתי אין צורך לתת לה להסתובב בחוץ, זה ממש בסדר גם בבית, ביחוד אם היא חתולה יחידה..
חתול מרגיש בנוח בטריטוריה שלו גם אם היא טריטוריה קטנה יחסית, בחוץ הוא נחשב חתול זר, חתולים אחרים עלולים לתקוף אותו ויש גם סכנות אחרות ביחוד בסביבה עירונית וצפופה, כלבים, מכוניות, ואם זה חתול שמסתובב עם קולר גם עלול להסתבך בענפים, כבר נתקלתי בחתולה עם קולר שהסתבך לה מתחת לאחת הרגליים.. וגם, אנשים טובים שמכוונה טובה יחשבו שהלך לאיבוד וחלילה ימסרו לעמותה או משהו כזה..

בקיצור, עדיף רק בבית, תמיד אפשר לארגן לה משחקים או מתקני טיפוס או אם זה אפשרי לאמץ חתול נוסף שיארח לה לחברה..

למעלה