לשמיעת טייסי איירלינרס משדרים...

itamar365

New member
של מה זה בכלל ?

אני שומע רק רחשים ולא מעבר לזה. אפשר לדעת מאיפה הקישור ...?

מה שאתה שומע זה רחש של תדרי HF

אם תמתין כמה שניות (עד דקה) תשמע טייסי איירליין קוראים לניו יורק (או תחנות קרקעיות אחרות), מדווחים נ.צ. עכשווי, נ.צ. הבא, מצב דלק, ומבקשים לבדוק את ה-SELCAL (טונים שנועדו להסב את תשומת הטייס שמדברים אליו בקשר). אם תמתין, תשמע את התשדורות, ולפעמים הן מעניינות.

itamar365

New member
הסבר, פרט ונמק

מה ז"א ניו יורק ? JFK ? EWR? LGA? איך בכלל עלית על זה ? סתם מעניין אותי לדעת... האם נשמעו גם קולות טייסי אל על ? מדובר בחברות תעופה אזרחיות /לנוסעים או לחברות אחרות (קרגו,צבא וכו')?

yuval yelin

New member
נסיון להסבר

בעת חצית האוקינוס האטלנטי מאירופה לאמריקה (ולהפך) המרחק בין המטוס לבין תחנות הקרקע גדול מדי על מנת שייקלט בתדרי ה - VHF בהם משדרים מטוסים (~108 - 130 MHZ), לכן מעל האוקינוס המטוסים משדרים בתדרי HF(High Frequency) (~15 - 25 MHZ) הנקלטים למרחקים של אלפי קילומטר. אלו הם גם התדרים שמשמשים את חובבי הרדיו. בעצם, אם היה לך מקלט ואנטנה מתאימים, קיים סיכוי רב שהיית יכול לקלוט את השידורים האלו גם בארץ. צפון האוקינוס האטלנטי מחולק ל - 4 חלקים כאשר על כל חלק שולטת תחנה אחרת. יש אחת באירלנד, אחת בקנדה, ואם אני לא טועה אחת בספרד ואחת בארה"ב. כאשר מטוס נמצא בקטע מסוים הוא משדר מול התחנה ששולטת על החלק שהוא נמצא בו. ההסבר הזה ניתן לי ע"י קברניט של 744 של אל על בקוקפיט בעת טיסה של אל על מישראל לניו יורק באוגוסט האחרון. התדר הספציפי שאנו שומעים בקישור הוא של התחנה הקנדית הנמצאת בגנדר. המקלט נמצא כנראה מאוד קרוב לגנדר וזאת מאחר שאת גנדר שומעים חזק יחסית ואת המטוסים שומעים חלש יחסית. התדר הוא תדר כללי ואפשר לשמוע את טייסי אלעל. הייתי מנסה להקשיב בין 07:00 ל - 10:00 בבוקר שלנו, ואז יש סיכוי טוב לשמוע את "אל על זירו זירו וואן". בזמן שכתבתי את ההסבר הקשבתי לתדר ושמעתי טיסה של סקנדיויאן איירליינס מדברת עם גנדר. יובל.

yuval yelin

New member
תיקון קטן

תדרים גבוהים (HF) מוגדרים בין 0.5 ל - 25 MHZ. חובבי רדיו משתמשים בתדרים שבין 10 ל - 25 MHZ. התחנה הספציפית הזאת משדרת בתדר 5.649 MHZ, לכן אני מעריך שבארץ יהיה קשה לקלוט אותה. בכל מקרה נחמד להאזין (מדי פעם שומעים איזה מטוס). יובל.

כמה תיקונים

תדר VHF לתקשורת מילולית בתעופה האזרחית - 118-136 מה"צ ולא כפי שנכתב. ככלל HF מוגדר בתחום של 3-30 מה"צ תשדורות AM.

Matan103

New member
מגדל KJFK

כאן ניתן לשמוע את מגדל KJFK יש יותר אקשן (מדברים כמעט כל הזמן) ויש רעשים רק כשהטייסים מדברים, יותר שקט ויותר נחמד :)

itamar365

New member
אתם גדולים

איך הגעתם לקישורים האלה. זה פשוט מדהים בעיניי....

RonGreen

New member
מעולה!

תודה על הלינקים נחמד מאוד לשמוע אותם מדברים, בייחוד את הפקחים במדינות שלא דוברות אנגלית :) -Ron-

בואנה יש לך גם של אל על אהבתי את זה

אני חובב מושבע של רדיו וקשר חירומי(כיבוי אש מד"א ומשטרה)

למעלה