לשמר את הזכרון.

sabajakov

New member
לשמר את הזכרון.

עברו 10 שנים מאז מתה אימי בשיבה טובה, ונקברה בבית הקברות הקטן בקיבוצנו. מאז נוהגים אנחנו ילדיה, נכדיה לעלות לקברה. אנחנו נוהגים להגיד "קדיש" (בעברית) ו"אל מלא רחמים", וכמו כן דברי שירה או טקסטים אחרים. זאת ההזדמנות שאנחנו מזכירים גם את אבי שנרצח על ידי חיילים הונגרים, בחודש מרץ 1945. בין הדברים המעטים שנשארו אחרי אבי, (מעט תמונות) נמצא גם דף כתוב בצפיפות במכונת כתיבה, בה הוא מספר על טיול בחברותא שהדריך. אני תירגמתי את הדף לעברית, וכל אחד מילדינו קיבל עותק מהדף. והשמחה שלי היתה רבה, כאשר אחת מהנכדות, (תלמידת כחתה ט') חזרה אלי עם הערות לגבי אותו דף מתורגם. אני חושב שתרגומם של כתבים שכתבו הורינו לעברית, מאפשרת לדורות שאחרינו להתחבר אל זכרם של הורינו.

עב

New member
טוב שאתה מצליח לחבר את החוליות

חשוב שנכיר ונדע, אנחנו והדורות הצעירים יותר.

ברק 188

New member
../images/Emo127.gif מזדהה, ותוהה עם הצלחנו

לאור הענין כשאני רואה את הדור הצעיר במשפחתי.

ישRאל

New member
אהלן הונגרים יקרים

אני מצטער שאנני מפגין נוכחות בצורה מסיבית כמוכם,,,אבל היום הכנתי jokai bableves למי שלא מבין זהו מרק שעועית הונגרי ( אסלי ), כמו כן רבים מכם אינכם מכירים אותי אבל אני הוא זה שעשיתי מחקר יסודי ומעמיק על ה PALATCHINTA החביתיות או הבלינצ'ס ההונגרי,,אנני מתכוון להתחרות פה עם אף אחד למי יש מתכון הכי הכי אבל בכל זאת ארשום פה את המתכון שלי ואתם תישפטו,,למי שמעוניין כמובן,,הנה החומרים 2 כוסות קמח רגיל 3 ביצים 2 כוסות חלב רבע כפית מלח חצי כפית תמצית רום כפית אחת תמצית וניל 3 כפות קונייאק 50 גרם מרגרינה מומסת מערבבים היטב במיקסר עד למירקם של הבלילה הרצויה את המילוי כל אחד ע"פ רצונו,, בתיאבון

ברק 188

New member
../images/Emo62.gif נזכרתי ...

ראיתי הנה החומרים.. נזכרתי בנקניק הונגרי אז איפה החמורים?
לא תרצח אני צמחוני

למעלה