לשנות את העתיד

רותי 11

New member
לשנות את העתיד

אומרים "הכל צפוי והרשות נתונה"
האם לדעתכם ניתן לשנות את העתיד?
האם אנחנו יכולים להשפיע על העתיד?
ואם כן איך ?

אם רוצים

אפשר לשנות את הכול. לגמרי את הכול. יש כאלו שחוזים את העתיד, זה נכון. אבל אני חושב שחיזוי העתיד הוא על סמך דברים שקיימים בהווה. מן סוג של סבירות... זה לא באמת מה שהולך לקרות אחד על אחד. בכל מקרה, תמיד אפשר לשנות את העתיד, כי לנו יש בחירה חופשית מלאה. אני כן שמעתי וקראתי לא מעט פעמים שיש איזו יד שמכוונת... קוראים לה ה'גורל'. ייתכן שהחיים מובילים אותנו בדרך מסויימת... אולי אפשר להגיד שיש איזה שביל בחיים שמישהו מכוון לנו את הדרך, משאיר לנו שלטים עם חיצים לאן ללכת. אבל זו הבחירה הבלעדית שלנו האם לשמוע לאותם שלטים או לא.

תוספת: אפשר לשנות פעמים רבות גם אחרי המוות עצמו

אפשר לבקש לחזור לחיים אפשר לבקש גורל שונה אפשר לחזור לגוף במתכונת שונה
אם הייתי מתה למשל הייתי חושבת אם עצמי האם אני רוצה לחזור לחיים או לא.

כדי לעשות את זה חייבים לעשות משהו

שלא היינו עושים. כלומר... להעיז לעשות משהו שהוא פשוט ההיפך הגמור ממה שהיינו עושים. זה דורש הרבה מאד אומץ.

רותי 11

New member
גבר אתה צודק

כדי שנוכל לשנות את העתיד אנחנו צריכים למעשה
לשנות את המסלול שאנחנו צועדים בו כרגע.
כל הפוטנציאלים מתממשים בו זמנית וכדי להגיע
לפוטנציאל הרצוי לנו אנחנו צריכים לשנות את
הבחירות וההחלטות הקבועות שלנו.

Silke

New member
לדעתי אי אפשר לשנות את העתיד

כיון שאנחנו לא יודעים מה העתיד, אז איך נדע ששינינו אותו?...

נניח שאני הולכת לסופר, שוכחת את הארנק בבית,חוזרת הביתה ומגלה שהסופר חו"ח עלה באש.
האם זה בגלל ששיניתי את העתיד? או שפשוט זה מה שהיה צריך לקרות/ מזל או גורל וכו' וכו'..
יצאתי לכספומט ופגשתי את אהוב ליבי. האם זה בגלל ששיניתי את העתיד או שפשוט זה מה שהיה צריך לקרות?
אני חושבת שהדבר היחיד שאפשר לדעת בוודאות לגבי העתיד
זה שהוא עוד לא קרה.
אולי לא הבנתי את כוונת השאלה, אבל בכל מקרה, איך אפשר לשנות משהו שאנחנו לא יכולים לדעת מה הוא יהיה?
בשביל לדעת את העתיד, אנחנו צריכים לדעת אותו מראש. עוד לא פגשתי מישהו כזה שיודע מה יהיה מחר. או בעוד שעה

elar84

New member
"הכל צפוי והרשות נתונה"

זה ציטוט שלקוח מפרקי אבות שאני מאוד מאוד אוהבת.
אני כל הזמן מנסה להעמיק את ההבנה שלי במשפט הזה.
זה נראה משפט סותר, ולא ברור. הרי איך הכל צפוי ובכל זאת הרשות נתונה?
ההסבר שאני מצאתי הוא שהזמן (הווה עבר עתיד) הוא לא אותו הזמן אצלנו כמו אצל הבורא. אנו נמצאים בהווה ויודעים מה היה בעבר, אך העתיד לא ידוע.
ואלו אצל הבורא אין מושג זמן... הוא יודע ורואה מה העתיד כמו שהוא יודע מה ההווה והעבר.
ולכן הכל צפוי....
אנו בהווה בוחרים את הבחירות שלנו (הרשות נתונה), אך בורא עולם שיודע עבר הווה עתיד... יודע מראש מה נבחר ומה יהיה.

בעניין ההשפעה על העתיד:
אני מאמינה שהכל כתוב, כלומר יש יעד מסויים. את הדרך אני בוחר.
ואסביר: אם כתוב לי שאתעשר... אני אתעשר השאלה באיזה נתיב אבחר:
אם בדרך-ישרה של עבודה קשה
אם במזל- זכייה בפיס
או אם בדרך רעה של גניבה, פשע

רותי 11

New member
הכל צפוי הכוונה לכך שכבר חווינו

את הכל ואין חדש
הרשות נתונה זה חופש הבחירה שלנו
החופש לבחור את המסלול למרות הכל ויש כל כך
הרבה מסלולים (פוטנציאלים) ולכן אפשר לשנות
הכל בכל רגע נתון אם רק נבין את זה

הכל צפוי והרשות נתתונה

המשמעות זה שה' כבר יודע מה קורה איתנו בכל זמן נתון, כמו בסרט שראינו, ועכשיו רואים שוב - ועכשיו אנחנו יודעים מה יקרה לדמויות.
רק שבמציאות הדמויות חופשיות לבחור ולשנות את התסריט או להשאירו כפי שהוא. ה' נותן לנו מצבים בחיים (ולא אנחנו יוצרים אותם) והתפקיד שלנו להתנהג בהתאם למצב/ לשנות התנהגות וכו..
התפקיד של "לדעת" הוא לא שלנו. התפקיד של "לעשות" כן.

למעלה