לשנות את השיטה?

JakeTheSnake16

New member
לשנות את השיטה?

דבר ראשון, מצטער אם אני קצת מציף בהודעות היום. פשוט יש לי מלא דברים שנראה לי מעניין לדבר עליהם פה. בכל אופן, מי שוקרה פה את TMQ בטח כבר מכיר את העניין הזה ובכלל אני מניח שכולם כבר הבינו את המצב האבסורדי שקבוצות עם מאזן של .500 ומטה יעלו לפלייאוף מהNFC בזמן שבAFC קבוצות עם 10-6 עלולות להשאר בבית. בפורום בוואלה דיברו על זה גם, ומעניין אותי לחשוב מה כולם פה חושבים. זה נראה לכם מצב נורמלי? אתם חושבים שזה תורם למתח אולי? אתם חושבים שצריך לשנותאת השיטה? מה השיטה שנראית לכם? אישית, אני אוהב את ההצעה של גרג איסטברוק להפוך את הואילדקרד פתוחים לכלל הליגה. ז"א שהשנה היו בפלייאוף 4 אלופות בתים מהNFC, 4 אלופות מהAFC ו4 וואיילקרדס מה AFC (או 3 ו 1) אני יודע שאולי אני קצת ממורמר על זה שעושה רושם שאחת מאותן קבוצות עם מאזן חיובי שישבו בבית היא דנב, אבל באמת שהטיעונים בTMQ הגיוניים לחלוטין. לדעתכם יש סיכוי שנראה שינוי כלשהו בזמן הקרוב? TMQ של השבוע בנושא: http://www.nfl.com/news/story/8022986

Yo-man

New member
אני בעד שינוי השיטה

אולי לעשות ווילד קארד לווילד קארד? או במילים אחרות - כל רעיון שיהפוך את העונה לארוכה יותר - מבורך. השבועות האלה פשוט עוברים מהר מידי. מישהו חייב לעשות משהו בנידון !!!

אתם מדברים על שני דברים שונים....

להאריך את העונה יורם- הלוואי!!!! לא נראה לי שזה יקרה בקרוב. העונה היא מאוד אינטנסיבית לשחקנים, וכמעט כולם נפצעים במהלך העונה באיזשהי צורה. תסתכל על סטיב מקנייר. הבן אדם מפורק לחלוטין. כמובן שזוהי השפעה של כמה עונות. נראה לי ש-16 משחקים ועוד קצת זה המון עבורם (ושבעה פלוס חודשי פגרה זה נצח עבורי). לגבי שינוי השיטה. ברור שהשנה זה קצת מוזר הסיפור הזה, ולא הסתכלתי על שנים קודמות. לדעתי זה משהו שצריך לבדוק לאורך תקופה לפני שמשנים. בסופו של דבר, עניין יהיה בפלייאוף הזה בשתי הליגות ולא משנה באיזה מאזן הקבוצות הגיעו אליו. גם ב-NBA יש מצבים דומים שקבוצות של 500 עולות לפלייאוף (מזרח) ובמערב הן יכולות לחלום על פלייאוף עם מאזן 500. ומאיפה הגיעה אלופת שנה שעברה? מהמזרח כפי שכולם זוכרים. בקיצור, על הנייר המאזנים מראים שכנראה ה-AFC יותר חזק השנה, אבל לא הייתי בונה על זה שהאלופה תגיע משם. בכל מקרה, אני לא בעד שינוי השיטה. לא כרגע לפחות.

ofribecker

New member
הצעה לפתרון מעניין

יש לי רעיון שאני לא בטוח שמישהו הגה קודם, ויכול לשפר את המצב. אם בכל עונה ייבחנו המאזנים של שני הקונפרנסז (NFC, AFC) זה מול זה ובכל פעם שיהיה הפרש מעל סף מסוים שייקבע, לטובת אחד מהם, יעשו החלפה של קבוצה או שתיים בין הקונפרנסז (לדוגמא - השנה על פי איזשהו קריטריון יעבירו את סן פראן לAFC ואת אינדי או ניו אינגלנד למשל לNFC) יווצר שוויון לאורך זמן. נכון, לא תמיד האוהדים יאהבו את זה ויהיה יותר קשה לשמור על מסורות ויריבויות, אבל ייתפתחו יריבויות ומסורות חדשות. דעתכם...

royfr

New member
זה כנראה חלק מהעניין

העניין של מסורות ויריבויות ותיקות די יקשו, כי זה בעצם עוד חלק מהעניין. ועצם ההצעה - אני לא רואה פתרון למצב. אני חושב שהמצב ישאר כמו שהוא. זה רע, אבל אני לא בטוח שהפתרון יהיה יותר טוב.

מצטער עופרי. הרעיון מאוד מעניין

אבל אני נגד. יריבויות זה משהו חזק שנבנה לאורך שנים לעיתים מסיבות שלא קשורות למשחק עצמו (עיין ערך דנבר-אוקלנד). לדעתי לא כדאי לוותר על זה. חוץ מזה, מה שעושה את הליגה הזאת למאוד מעניינת ושוויונית זה התקרת שכר והדראפט. תראה איפה אוקלנד היו לפני שנתיים ואיפה הם היום. תראה את הפנתרים בשנים האחרונות. תסתכל על SF וטמפה. הליגה היא די שוויונית ותחרותית ולדעתי חילופים כפי שהצעת לא יוסיפו לתחרותיות. ושוב, אסור לשכוח שה-NFC למרות חולשתו היחסית הוא מאוד תחרותי. תראה את המאבקים שעוד מצפים לנו על הווילדכארד. אני לא רואה איך החלפה בין אינדי ל-SF למשל תשנה את המצב. אינדי יקחו בכל מקרה את ה-NFC מערב, ו-SF יזדחלו להם ב-AFC.

דנייייי

New member
הנפילה של

פריסקו-אוקלנד-דאלאס בשעתו וניתן לומר שעדין קיימת אם כי במגמת התאוששות וכמובן את טמפה היה ניתן לצפות מראש והרבה לפני הנפילה עצמה, זה רק היה עניין של זמן הליגה לצערי ברמה בינונית מאוד. ורק מעט מאוד קבוצות יכולות להגדיר עצמן כטובות באמת. אבל אם מסתכלים לאורך זמן, מכניסת עידן תקרת השכר ועד עכשיו, יש ירידה דרמטית ברמת המשחק. שלא נדבר על בעיות השיפוט שרק מחמירות אבל זה נושא אחר. בכל מקרה תקרת השכר אומנם הפיקה ליגה תחרותית יותר שמושכת קהל מאוד רחב בגלל התחרותיות וכל המשתמע מכך אבל אם בוחנים נטו בלי שיקולים פיננסים אז רמת המשחק במגמת ירידה. אישית מעדיף לחזור לעידן של בלי תקרה. ושל כמה קבוצות נורא חזקות עוד כמה קבוצות בדרג ביניים ואז החלשות...במצב של היום רוב הקבוצות חלשות והמון בינוניות. אפילו האיגלס שהם כביכול הקבוצה הטובה ב NFC קבוצה בינונית ועצוב לראות שקבוצות עם מאזנים שלילים יש להם אפשרות העפלה לפלייאוף.

למען האמת אני לא מכיר

את הפוטבול בתקופה שלפני תקרת השכר. מה שבטוח הוא, שהיום הליגה מאוד תחרותית ואי אפשר לדעת בשום שלב (גם לא היום) איך זה ייגמר. אימפריות עולות ושוקעות וזה מה שיפה. בהחלט לא הייתי רוצה לראות ליגה של ארבע-חמש קבוצות מעולות והשאר הן בינוניות-חלשות. בשביל זה יש לנו את הכדורסל בארץ. גם הכדורגל שלנו בכיוון הזה.

joseywales

New member
קשה קשה.....

נושא מאד מעניין ובמיוחד עכשיו, יהיה באמת נחמד לשמוע איזה רעיון מהפכני ובמיוחד שיצא מכאן ! אבל לא נראה לי שיהיה איזה גורם שיגרום לקבוצות לעבור ואו לוותר על הזכות לויילד כארד. כי אלו עדיין שתי ליגות עם המון גאווה וכבוד והם לא יוותרו על זכויותיהם אפילו שלפעמים זה יפעל לטובתם. וגם תחשבו על חוסר האיזון שזה עלול לגרום,תארו לכם גמר של NFC & NFC או להפך. ובקיצור ולעניות דעתי: הליגה עדיין מרתקת ומעניינת עד מוות אז "אם זה לא שבור ,לא צריך לתקן את זה".

למעלה