לשנות יום

לשנות יום

מקרה שקרה לי אתמול גרם לי לחשוב על היכולת שלנו לשנות את חייהם של אנשים, ולו רק ביום אחד מהם. בשעת הצהריים התקשרו אלי מהלימודים והודיעו שהישעור שהיה אמור להיות התבטל וביקשו ממני לוודא שחברה אחרת מהכיתה תקבל את ההודעה הזאת למרות שהתקשרו אליה אישית. אותה חברה עבדה והיא לא עונה לטלפונים בעבודה. התקשרתי אליה כמה שעות אחר כך וכצפוי היא לא ענתה. לקראת שעת השיעור היא התקשרה אלי ושאלה איפה כולם. מסתבר שאת ההודעה שהשאירה לה המזכירה היא לא שמעה כי חשבה שזו הודעה שאומרת שכן יש שיעור. חשבתי לעצמי שאם הייתי שולחת לה הודעת טקסט במקום להתקשר אולי היא לא היתה מגיעה למכללה וסדר היום שלה היה נראה שונה ופחות לחוץ. האם קרה לכם מקרה שיכולתם לשנות את סדר יומו של מישהו ולהפוך אותו לפחות לחוץ, ואם כן איך פעלתם?

liza26

New member
למה לדאוג למישהו אחר?

ברור שיש מצבים שמעשים שלנו יכולים להשפיע על סדר יום של אחרים אבל למה צריך לחשוב על זה? תייסרי את עצמך על זה שלא שלחת לך SMS הרי זו בחירה שלה לא לענות לטלפון או לא להקשיב להודעות כאן למעשה את לוקחת אחריות על הדאגות שלה. אני מנסה להשתחרר ממקרים כאלה ולא להקדיש להם מחשבה נוספת ביקשו להודיע-הייתי מודיעה. לא ענתה לטלפון כמה וכמה פעמים?-לא אהפוך עולמות בשביל זה.

לדאוג לאחר

קודם כל אני לא מייסרת את עצמי. חשבתי על זה וחשבתי לשתף גם אתכם. נכון, זאת בחירה שלה ובמקרה הספציפי הזה בהחלט הבחירה היתה שלה ואני לא צריכה לעשות עם זה שום דבר. שאלתי ברמה הכללית יותר, אם היו מצבים שיכולתם לשנות סדר יום. ההתייחסות שלך למקרה הספציפי שקרה לי קצת מפספסת את המטרה של השאלה שלי, ששאלה אם היו לכם מצבים דומים. והמחשבה שלי היא לא על העבר אלא דווקא על העתיד- איך אנהג להבא במקרים דומים.

liza26

New member
כן הבנתי את הכוונה

אנ יחושבת שאם מראש ידעתי שאני יכולה להקל על אדם ולהפוך את סדר יומו ללחוץ פחות אז כן הייתי עושה את זה שוב, לא יוצאת מגידרי ולא חושבת מה יקרה אם לא.... אבל כן, למה לא? זה קשור לעניין של מתן עזרה ואני תמיד בעד זה.

לשנות הרגשה של מישהו

במקום לשנות יום, אני מתחברת לזה ממקום אחר. יש לכל אחד בסיטואציה עם עוד אנשים, את היכולת להשפיע על האדם שמולו. לטוב ולרע. אפשר לעשות מלחמת אגו באגו - ואז נוצר הרבה מתח בשיחה. ואגב, זה מן הסתם משפיע על היום ואולי גם על סדר היום. ויש אפשרות לבחור בתגובה שונה, שבאה מתוך קבלת האדם השני ולא מהמיתרים של האגו שלנו שעליהם הוא/היא ניגנו.

למעלה