לשניכם (??)

מטוטלת

New member
לשניכם (??)

לא יודעת מאיפה בדיוק להתחיל, אז אני אתחיל מהסוף... עשיתי את זה לא יפה. לא הגיע לך שאני אעשה את זה ככה. לא רציתי לעשות את זה ככה. לא נפרדים ממישהו שאכפת ממנו והרבה יותר מזה, מישהו שמרגישים אליו, בצורה בה נפרדתי ממך. זה לא מכובד וזה לא מכבד ואני באמת מתנצלת. מעומק הלב. הייתי צריכה לדבר איתך, להסביר לך ואולי אפילו לומר לך את כל האמת, ולא רק חלק ממנה. הלכתי גם בגלל המרחק. כן. זאת היתה האמת. היה לי קשה לחשוב שאנחנו ביחד כשאתה היית כל כך רחוק פיזית. הרגשתי שזה מרחיק אותי גם נפשית. שאנחנו לא מבלים מספיק ביחד, לא עוברים חוויות ביחד ולכן גם לא תמיד יש כבר מה להגיד אחד לשני והשיחות הופכות אינפורמטיביות להחריד. גם אתה כבר לא אמרת שאתה אוהב (מצד שני אולי זה בגלל שהרגשת שאני מתחרחקת...) ואני, במקום לחזק את זה, הרמתי ידיים די מהר כי חשבתי שמה יש כבר לעשות.. המרחק גדול מדיי ואתה תתקרב רק עוד משהו כמו קרוב לשנה. לא חשבתי שאני מסוגלת להחזיק מעמד כל כך הרבה זמן על תקן של פגישות סופשבוע. את כל זה כבר כתבתי לך. מה שלא כתבתי לך זה, ואת זה אני אומרת גם לך, השותפה שלו, חברת הנפש שלו והחברה לשעבר שלי - שנכנס לחיי עוד גורם שגרם לי להחליט להיפרד. וזה האקס. אני לא אלאה אתכם בכל הסיפור, אתם כבר יודעים חלק ואת יודעת קצת יותר, אבל זה משהו שלא הצלחתי להרפות ממנו. את אולי יודעת על מה אני מדברת - התחושה הזו שזה חזק ממך, הצורך הזה לבדוק את זה שוב, ללכת על זה. הניקור הבלתי פוסק שלו במוח. את חווית את זה גם. חווינו את זה ביחד עוד לפני שנוצר הקשר ביני לבין השותף שלך. אז היתה לי דילמה ענקית בנדון. האם להתעלם מזה ולהמשיך הלאה ואז ידעתי שזה ימשיך לנקר לי כל הזמן, תחושת ההחמצה, חוסר הסיפוק וכו´ ואז ממילא זה בטח יהרוס את הקשר החדש, או להפסיק את זה ולבדוק מה אני עוד מרגישה כלפי האקס ולאן אני לוקחת את זה. ואת זה לא יכולתי להגיד. הרגשתי חרא עם עצמי לא רק בגלל הפגיעה בך, אלא בעיקר כי הרגשתי לוזרית על זה ששוב ההיסטוריה שלי חוזרת על עצמה ושוב אני חוזרת אליו, לפחות במחשבות. היה לי קשה להודות בזה בפני עצמי, היה לי קשה לעמוד מול החולשות שלי. אבל להמשיך את זה ככה לא היה טעם. אם הוא לא היה חוזר לי לחיים היתי ממשיכה איתך. בטוח. היה לי טוב איתך נתת לי המון - הכי הרבה ממה שנתנו לי עד עכשיו. אבל שני הגורמים הללו - האקס והמרחק - פשוט לא נתנו לי להמשיך. אני שוב מצטערת על הצורה שבה זה נעשה, ועל שלא יכולתי להסתכל לך בעיניים כשעשיתי את זה. אולי עכשיו תבין או יותר נכון - תבינו שניכם - למה עשיתי את זה ככה. פשוט הרגשתי צורך להסביר, לנקות את זה מתוכי, כי זה העיק. והלוואי שהכל אצלי היה יותר פשוט, אולי זה היה פותר לי כמה תסבוכות בחיים. בהערכה רבה ובתודה על מה שנתתם לי אני.

stagadam

New member
מטוטלת יקרה....

האמת היא שאין לי כל כך ניסיון בתחום, אבל אני חושבת שאם עדיין את חושבת על האקס, ועדיין לא סגורה על עצמך בקשר ליחסים עם האקס אז עשית את הדבר הנכון. אין דבר קשה יותר מלגלות שבת הזוג שלך הייתה עסוקה במחשבות על האקס בזמן שהייתם יחד. אני מבינה שאת די מאוכזבת מעצמך על כך שעזבת משהו טוב, וחזרת למשהו שלא ברור לך מה יהיה איתו. אבל לפני שאת מתחילה מע´ יחסים עם מישהו, את חייבת לוודא שהרגשות שלך כלפי האקסים הם בגדר עבר ותו לא. אחרת את סתם פוגעת באנשים אחרים, ומכניסה אנשים אחרים לתסביכים בלא עוול בכפם. לא ברור לי איך ניפרדת ממנו, ומה עשית שהיה כל כך גרוע, אבל אני מאמינה שהוא יתגבר. אני רק מקווה שלא תגלי שבסופו של דבר רצית אותו יותר ממה שחשבת, אבל אז יהיה מאוחר מדי... האמת היא שאני מאמינה שאם האקס שלך לא עבר שינוי משמעותי בחיים, אז אין כל כך סיכוי שמה שלא הצליח בעבר יצליח כעת (למרות שיש יוצא דופן)....

מטוטלת

New member
כן....

המשפט הזה שכתבת - אני רק מקווה שלא תגלי שבסופו של דבר רצית אותו יותר ממה שחשבת, אבל אז יהיה מאוחר מדי... הוא שהכי מפחיד אותי. אבל יודעת שהייתי חייבת לעשות את זה, כי זה לא היה פייר כלפיו. אני לא יודעת אם משהו באקס השתנה אבל אולי משהו אצלי השתנה. אני מוצאת את עצמי חושבת הרבה אם עשיתי את המעשה הנכון או לא, אבל כרגע אין לי תשובה. רק הזמן יגיד... בכל אופן - תודה...

תגידי, את לא מתביישת?

אחרי שהאשמת אותי בכל דבר אפשרי. אחרי שהאשמת את האקס. אחרי שהאשמת את המרחק. אחרי שניהלת דיון פורה עם עצמך (כן, קראנו) כדי לשכנע את עצמך שאת בסדר ואולי אפילו השתכנעת. אחרי ששיקרת לו ובעטת בכל דבר טוב שנתן לך (היו הרבה דברים טובים, לא ידעת מה יש לך בידיים!). אחרי ששיקרת לי (ואני מדחיקה, אה?). עכשיו את מפנה אותנו בעקיפין למכתב הזה שלך, וזהו? עכשיו המצפון נקי??? לא. את תקחי את זה איתך לכל מקום שתלכי. אני מכירה אותך. מה את רוצה? רוצה שהוא יסלח לך? רוצה שנבין אותך? איך נבין? את בעצמך לא מבינה מה עובר עלייך. אמרתי לך אז, בדלת שסגרת מאחורייך לא תוכלי לעבור עוד לעולם! אל תאשימי אותי. אל תאשימי אותו. ולא את האקס. ולא את המרחק. רק את עצמך! אל תחפשי אצלי אמפתיה. לא חוויתי מעולם אובססיה כמו זו שיש לך אל האקס. אילו ידעתי עד כמה את לא שולטת בעצמך, נכנעת לאובססיה, כמה נמוך את יכולה לרדת, אילו ידעתי, לא הייתי מכירה בינכם! את באמת חושבת שהייתי במודע נותת לך (עכשיו כשאני מבינה מי את) גישה לאחד האנשים היקרים לי ביותר??? נראה לך? אני אפילו לא כועסת כבר. מה אני מרגישה כלפיך? כלפי הנושא הזה בכלל? אני מצטערת בשבילך... והוא? אפילו זה לא... את יודעת מה אמר לי אחרי שהלכת? מה אמר כשהבין הכל? "השקר הוא הזונה של החלשים"... "ואולי אפילו לומר לך את כל האמת" אולי??? אולי?!?! אולי אם היית אומרת לי את כל האמת, הייתי מכבד אותך... אולי... ..."הרגשתי שזה מרחיק אותי גם נפשית... ...גם אתה כבר לא אמרת שאתה אוהב..." לא תצמח אהבה במקום שנטוע בו שקר. ובתכלס, את עדיין מתפלשת ברפש שלך... אנחנו למדנו את השיעור שלנו והמשכנו הלאה. הלוואי ויכולנו לחתום את המכתב ב"הערכה רבה"... מלאי ההערכה אליך אזל לנו מזמן... משנינו...

למעלה