לשפוך את הלב

• פותח הנושא vani
  • פורסם בתאריך

vani

New member
לשפוך את הלב

אני בת 16 ורק לפני 3 חודשים קניתי פסנתר. עכשיו אני צריכה לשבת כל יום ש ע ו ת כדי להשלים את כל השנים שחסרות לי כי רוב הפסנתרנים מתחילים בגיל צעיר. אני רק לומדת את סולם בי מינור!!!.... עם כל הקושי שבזה אני עכשיו לומדת את ההמשך של סונטה לאור ירח של בטהובן(החלק המהיר) וכמה שזה אולי נשמע מגוחך אני מקווה שאני יום אחד אהיה מספיק טובה להתקבל לג´וליארד (כן, כן חלומות גדולים). למרות שגם יש לי את השירה שלי שאני כבר די טובה בזה... עכשיו אחרי ההתבכיינות יש לי כמה שאלות: 1. מישהו מכיר מורה לפיתוח קול טוב (אבל למתקדמים כי כבר למדתי 3 שנים) רצוי באזור הדרום. 2. אני מחפשת חוברת לתרגילי איצבוע קשים. אולי יש המלצות? 3. מישהו מכיר פסנתרן עכשוי בסגנון מודרני שכיף להקשיב לו? הייתה לי עוד שאלה אבל שכחתי.... אז תודה מראש על התגובות וכמו שהשעון מהיפה והחיה אומר: קלאסי זה השיא.חחחחחח...

The Exorcist

New member
אין לך מה להלחץ...

אף אחד לא קבע שצריך ללמוד לנגן מגיל צעיר. תתאמני בלי לחץ ןבקצב שלך, החפזון מהשטן. 1. לא מכיר באזור הדרום. 2. בישראל לא תמצאי חוברות רציניות בשפה העברית, אבל אם אין לך בעיה עם אנגלית אז תמצאי באמזון עולם ומלואו. 3. כמה מודרני?

VANI

יש מורה מצויינת שאני חושבת שמלמדת בתל אביב.....לא ממש דרום אבל בכל זאת שמה יהלי אם תירצי אברר יותר עבורך גל....

למרות גילי המתקדם

ייתכן שאפילו יכולתי להיות סבא שלך. אבל לאהבת המוסיקה אין גבולות ואין גיל. לכן אולי דעתי נחשבת. בגילך צריך לחלום ואוי לו למי שאינו חולם - כי לא יגיע למאומה. אפילו אם החלום לא ייתגשם לפחות תדעי שניסית ולא תייסרי את עצמך בשנים הבאות על כך שלא נסית! אז אני מאחל לך הצלחה בכל לב וגם אם לא - תצאי ברכוש גדול - תדעי לנגן ותוכלי להנות מכך כל חייך. בני הבכור ניגן יפה מאד ובשלב מסויים החליט שלא להמשיך בלימודי הפסנתרנות, הפסנתר היום חלק מחייו והוא עדיין ממשיך, בגיל 35, לנגן יפה מאדולהנות מהנגינה.

galgal15

New member
אולי לא כל כך קשור אבל...

החלק השני המהיר של הסונטה של בטהובן בשלושה חודשים ראשונים? את מצליחה להתגבר על זה? הצלחת להתגבר על החלק הראשון?

שםבכל

New member
ברטוק ברטוק ברטוק

2. המיקרוקוסמוס של ברטוק. הוא שונה מאוד ומברטוק בכלל מקורי לאללה וכיף לנגן ןלשמוע. אני חושב שזה יותר מאתגר נפשית מאשר טכנית. כמעט ג´אז.

תרגילי אצבעות

הכי טוב ללכת לחנות תווים ולהתייעץ,אני ממליצה על אטיודים של צ´רני יש שם תרגילים בסיסיים וטובים בכמה רמות אני אהבתי כי זה לא רק תרגילים יבשים אלא כל תרגיל הוא יצירה קטנה אני לא מוצאת כרגע את שם החוברת,אם תרצי אני אחפש שוב בהצלחה ותהני

למעלה