לשפוך ת'לב...

תותית12

New member
לשפוך ת'לב...

אני עובדת מזה מספר שנים בחברה גדולה ומוכרת. לא מזמן קיבלתי דרגה לאחר קיצור פז"ם משמעותי. במחלקה איתי עובדת בחורה שיודעת לשווק את עצמה היטב על ידי רוח וצילצולים וכמובן, ליקוקים לכל מי שרק אפשר, היא לעומתי אינה בעלת השכלה אקדמאית והותק שלה בחברה קצר בשנה וחצי משלי. בקרוב היא הולכת לקבל דרגה גבוהה יותר ממני ואני מרגישה מאוד פגועה עקב כך, שכן, גם אני לא יושבת כל היום משחקת שש-בש ושותה קפה...אלא עובדת קשה לא פחות ממנה רק שאני עושה את זה בשקט. המנהל שלי לאחרונה היה במפגש של כל האגף, בו 80% מהמנהלים בסטטוס שלו קיבלו הערכת ראש האגף והוא לא. האם כאשר יכריז על הפקידה כמקבלת את הדרגה המדוברת כדאי לומר לו כך: "לא משנה מה אומר, כבר קיבלת החלטה שהיא יותר טובה ממני. רק שעכשיו אני יודעת מה הרגשת כשאתה לא קיבלת הערכה באותו מפגש..." הציעו לי הצעות תגובה נוספות. תודה, הנעלבת...

אל תגידי לו את זה

הוא לא יבין מה שהתכוונת להגיד, וגם יעלב. עדיף שתאמרי ישירות את מה שאת חושבת, כלומר דנה(בהנחה וקוראים לה דנה) היא............., ולעומת זאת אני............ אני מצפה ש......

היי

מה שאת מספרת לא חדש. זה קורה הרבה. גם לי זה קרה באחד ממקומות העבודה שעבדתי בהן. שמישהי עם ותק נמוך ממני, שלמדה את העבודה ממני, קיבלה פרס הצטיינות. אני עזבתי את העבודה כי הייתי צעירה ורציתי לשנות. לך אני מציעה לערוך שיחה עם הבוס, אבל לא להיות בוטה, לדבר בנימוס ולא להזכיר את העובדה שהוא לא קיבל הערכה. תשאלי אותו מה היו הקריטריונים שקבעו כי אותה בחורה תתקדם ואת לא.

hayapollak

New member
לדעתי יש לקחת בחשבון

שם תפני לבוס בשיחה מנומסת ועינינית, ותבקשי לדעת מה היו הקריטריונים לכך שהוא נותן לאותה עובדת דרגה יותר גבוהה משלך - הוא יוכל גם להתחמק ואף לתת לך הרגשה שזה לא עינינך והוא לא צריך להסביר לך את שיקוליו, הוא אף יוכל לומר אני הבוס, אני מחליט, כך אני רוצה. (כן יש גם כאלו) לכן נראה לי טוב יותר לבקש שיחה עם הבוס שאחראי על הבוס שלך - ולבקש ממנו לבדוק את העניין עם הבוס שלך, ולהביא אותו למצב שהוא יתן לך לפחות את אותה דרגה שמקבלת העובדת האחרת.

yanivconsole

New member
שיווק

שלום לך, מפנייתך נראה כי את עובדת מסורה המשקיעה בעבודה את הנדרש ממך . אך תרשי לי לשאול אותך מדוע אינך דואגת להראות את העשייה שלך? בחברה תחרותית חשוב לא פחות מהעשייה גם השיווק . לצערנו לא תמיד מנהל מודד את תפוקות עובדיו ע"פ קריטריונים מקצועיים בלבד,יותר קל לו להתרשם מהנראה בעין ולא מבדיקות מעמיקות מה כל עובד מייצר. במצב נתון עובדים במחלקה מייצרים תפוקה עבור החברה ולא תמיד המנהל יודע מה חלקו של כל עובד בתפוקה, וכמובן ששמים לב יותר למי שמבליט את השגיו. ניתן לשפר את היכולות השיווקיות שלך באימון עסקי/חברתי. זכרי מה שלא נאמר או הוצג בבחינת לא נעשה . אשמח לעזור לך לשפר כישורייך. יניב מאמן אישי

למעלה