פאי קרם בטטה
חומרים לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ: לבצק: 3\1 1 כוס קמח עדיף קמח רך לעוגה 2 כפות סוכר 4\1 כפית מלח 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות 3 כפות מי קרח לקרם: 800 גרם בטטות 4|3 כוס סוכר חום 5 חלמונים 2 כפות מיץ לימון טרי 1 כפית תמצית וניל משובחת 1 כפית קינמון 4\1 כפית מחל 4\1 כפית אגוז מוסקט 250 מ"ל שמנת מתוקה 1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון קמח, סוכר וחמאה ומפעילים. אחרי שנוצר מירקם פירורי, מוסיפים את המים בהדרגה ולפי הצורך. כשהבצק מתגבש לכדור אחיד, מוציאים מהמעבד, עוטפים בנילון ניצמד ומקררים למשך שעה. 2. משמנים תבנית פאי ומרפדים בה את הבצק. מכניסים למקפיא לרבע שעה. בינתיים מחממים תנור ל190 מעלות. 3. מחוררים את הבצק, בעזרת מזלג, ומכניסים אותו לאפיה " עיורת" בתנור חם: מכסים את הבצק בניר אלומניום ומעליו מפזרים שעועית יבשה , שתשמש כמישקולת. אופים כ כ15 דקות , עד שקצות הצק מזהיבות. מסירים את השעועית וניר האלומניום וממשיכים לאפות כ 5 דקות. מצננים על רשת ומנמיכים את החום בתנור ל 160 מעלות. 4. מחוררים את הבטטות עם קיסם או מזלג ומכניסים למיקרוגל , למשך 10 דקות עד לריכוך. מצננים ומפרידים את התוכן מהקליפה. מועכים את הבטטות ומודדים 2 כוסות מחית. 5. בקערה מערבבים את יתר החומרים עם מחית הבטטות ויוצקים לתוך הקילתית האפויה. אופים כ 50 דקות, עד שהמחית מיציצבת במרכז. מצננים על רשת, מכניסים למקרר למשך כמה שעות, ומגישים עם קצפת.