לשקד. כן, מכיר

לשקד. כן, מכיר

עבדתי עם הבובות של אילנה ואיציק ב"חרצופים". בשנים האחרונות הם כבר לא מתעסקים בזה אלא באנימצית חול. את חלק מהקטעים אפשר לראות ב-YOUTUBE אני לא מתעסק עם לאטקס ויציקות בכלל- בכלל. לא מחוסר עניין אלא מחוסר זמן. מי שכן עובד עם זה ( או לפחות עבדו איזו תקופה) אלה היוצרות רויטל אריאלי ויעל ענבר. וגם יש מאפרת אחת, שאני לא יודע את שמה, אבל היא בנתה את כל התוספות שהשמינו מאד רועי בר נתן ב"שולץ" (שבחיים הוא צעיר ודקיק. מצ"ב תמונה עם כל הלאטקס על הפנים) למה?

V u l g a r

New member
../images/Emo187.gifהי אילן!

שאלתי אם אתה מתעסק בלטקס מכיוון שאני עובד עם החומר הזה, וחשבתי אולי אתה יכול לתת לי כל מיני טיפים... ראיתי את האתר של אילנה "סטודיו לבובות", וראיתי שהיא מתעסקת בלטקס לאפקטים של איפור ולמסיכות. ראיתי גם שהיא מתעסקת באלגינט ושלחתי לה כמה מיילים אבל היא לא ענתה לי, בינתיים יש אלגינט אבל הייתי מעדיף להשיג אותו ישרות ממקום כלשהו, כרגע אני משיג אותו דרך רופא שיניים. יש לך במקרה את הטלפון שלה? אם כן זה מאוד יעזור לי. שקד

אם אתה מחפש לדעת על אפקטים של איפור

והתוספי פנים של הלטקס אתה כנראה צריך לפנות יותר לתחום התיאטרון מאשר הבובות. בארץ נהדרת משתמשים בזה המון לתוספי פנים או אף, סנטר ולחיים. אם תרצה ללמוד על זה לפי דעתי תתקשר לתיאטרון ותבקש לקבוע פגישה אם מאפרת ופאנית שלהן יש הכי הרבה ניסיון ועל הדרך גם תקנה את החומר או משהו. אני יודע שאפשר לקבוע פגישה ולהיכנס למחסן תלבושות ולפיאות בבית האופרה בתל אביב. אבל צריך להתקשר לפני זה. בתמונה שאילן שם ורואים את רועי בר נתן כ"שולץ" (מאוד מצחיק, חייב לציין) בפנים באמת יש תוספת פנים ועל זה איפור כדי להתאים את הצבע לפנים האמתיות של השחקן. ובגוף דווקא מתחת לבגדים יש בגד מיוחד שמבליט את הבטן והוא יותר קל יחסית ממה שחושבים. אז אני מציע לך לשאול מישהו מהתיאטרון עצמו, יש להם יותר ניסיון, בהצלחה

ooommmr

New member
היי שקד.

היי שקד, בתחום התוספות פנים יש שני שיטות: 1. יש את האפשרות הראשנה של תוספות קטנות כמו אף, חצ'קונים למניהם ועוד.. ששם משתמשים בחומר מיוחד חד פעמי דומה לפלסטלינה שאותו מפסלים על המקום ועל השחקן עצמו ולאחר מכן מאפרים . 2. האפשרות השנייה היא שבה משתמשים (גם אילנה) כדי להתפיח את רועי בר נתן- (היא יותר מסובכת ויותר יקרה אבל- רב פעמית, היא יציקת פנים של foam latex המותאמת בדיוק לשחקן עצמו לפי צורת הפנים שלו מדביקים ומאפרים ... *לשיטת איפור זו, נדרש זמן רב והמון הכנות לפני כל יום צילום...... מבחינת תחפושות ותלבושות יש את מחסני "לב" בת"א שלשם מגיעות חלק מהתחפושות של הפקות שירדו ובכלל המון תלבושות ואביזרים שונים.. ... עומרי

נכון, עומרי צודק.

הנה קישור לאתר של אילנה יהב בו מראים איך בונים לרמי ברוך את אותם פנים של בן גוריון

V u l g a r

New member
../images/Emo187.gifאני מתעניין גם בתחום תיאטרון הבובות

וגם בתחום התיאטרון (מסיכות, תלבושות, טכניקות שונות של איפור...)

עוד קצת מידע...

בן זוגה של אותה מאפרת (מהתכנית "שולץ"), מסיים השנה את לימודיו במכון הטכנולוגי בחולון. פרוייקט הגמר שלו יהיה סרטון בן 5 דקות בסגנון ה"חרצופים". הוא יבנה לבד את בובות הלאטקס ויסתיע בידע של זוגתו (המאפרת) אני עוזר לו מכיוון הפעלת הבובות. אני יכול לבדוק איתו אם אתה יכול לצור איתם קשר לגבי השאלות שלך. אילן

ואללה:)

אתם זכיתם בפרס משרד המדע ליוצרים בתחום העיצוב לא? (תמונה מצורפת). עידן פרידמן ונעמה שטיינבוק?

לא. בניית רובוטים ע"י תוכנה מיוחדת.

אנחנו לומדים איך לתכנת אותום ואיך להרכיב אותם.

V u l g a r

New member
../images/Emo187.gifדיברתי היום עם אילנה בטלפון! :]

היא אמרה לי שכל הטיפים והעצות לגבי עבודה בלטקס כתובים באינטרנט. [אגב, אני באמצע בובה של כבשה] שקד

למעלה