לשתות עם הארוחה - כן או לא?

AlteX

New member
לשתות עם הארוחה - כן או לא?

מהידע הכללי שלי בנושא תזונה נכונה תמיד חשבתי שנכון לשתות וכמה שיותר עם הארוחות, וזה גם מה שאני נוהג לעשות. בד"כ אני שותה מים מינרליים או מוגזים (סודה). במקרה קראתי על שיטת "שילוב מזון" באתר שעוסק בין השאר בטיפול בהפרעות אכילה, ושם נכתב שזה ממש לא בריא לשתות מייד לפני, במהלך או מייד אחרי ארוחה כי זה מפריע לעיכול. עכשיו אני בדילמה...
מה דעתכם בנושא?

רון ו

New member
לשתות לרוויה

אין להגזים לכאן או לכאן ואין קשר בין הפרעת אכילה עיכול ושתיה. בעקרון אם אתה צמא שתה בלי קשר לארוחה. בארוחה שכוללת מזונות עטירי מים כמו מרק וירקות טריים או מבושלים מן הסתם תחוש פחות צמא. בארוחה שכוללת מזון יבש או מתובל מאוד מן הסתם תחוש צמא ומומלץ לשתות יותר. עיכול תקין דורש תוספת נוזלים ככל שכמות הסיבים במזון גדלה. בנוסף כדאי לוודא ששותים לפחות 8 כוסות במשך היום. זכור לי שכתבת ב"שמנות ויפות" אז החשש הוא להרזות?

הרמב"ם ז"ל כותב

שלא לשתות תוך כדי הארוחה. והרמב"ם למי שלא יודע היה רופא גדול. שבת שלום.

אוכל שתייה

אין שום מניעה לשתות לפני, במהלך או אחרי הארוחה, למעט אנשים שסובלים מרפלוקס קשה (חזרה של תוכן קיבה חומצי לוושט) או אנשים שעברו ניתוחים מסויימים במערכת העיכול. אנשים הסובלים מהפרעות אכילה נוטים לעיתים "למלא" את בטנם בנוזלים דלי קלוריות כגון מים, דיאט קולה וכו' ולהם גם ממליצים לעיתים לא לשתות ולאכול יחדיו על מנת שלא יתלוננו על מלאות מוקדמת מהנוזלים...

למעלה