לתבוע קיבוץ

כביש 66

New member
לתבוע קיבוץ

שלום
בשנת 2008 ביצעתי תיקון מנוע לענף בקיבוץ ,לאחר מספר חודשים שדרשתי את התשלום נאמר לי ממזמין התיקון שהמנוע נהרס (מדובר בטרקטורון) ולא מגיע לי כל תשלום ועוד נאמר לי שהרכב נמצא אצל משהו אחר (משהו שעובד בביתו ללא כל הסמכות),פניתי לראש הענף אליו שייך הרכב וציינתי בפניו כי לי יש את זכות הראשונים לבדוק את הרכב ,לאחר הסכמתו.
גררתי את הרכב על חשבוני , בדקתי לעומק ולא מצאתי כל בעיה בעבודתי אך כדי להציל משהו מכספי הצעתי לוותר על התשלום הראשון ולבצע את העבודה מחדש,הגשתי הצעת מחיר לתיקון ויצאתי לדרך ,ביצעתי את התיקון וכמובן שכמה חודשים לאחר מכן שביקשתי את התשלום אמר לי מנהל הענף שלא מגיע לי כל תשלום כי המנוע נהרס .

ראשית אני רוצה לציין כי אני בעל מקצוע קרוב לעשרים שנה בעל הסמכות של משרד התחבורה ,ניהלתי מרכז שירות של יבואן ,נתתי חוות דעת מקצועיות טכניות בבתי משפט .
שאלותיי:
הרכב הוא רכב בענף ולא פעם ראיתי אותו עובר מיד ליד ,מספיק שלא בדקו שמן בתקופה זו והמנוע יהרס ,האם אני יכול להיות אחראי על כל אחד שיבדוק שמן?

האם הלקוח יכול להחליט שהוא לא משלם?

האם אני יכול לתבוע את הקיבוץ ולדרוש את כספי ?

אם כן איפה לעשות זאת ,בבית משפט לתביעות קטנות או ע"י עורך דין ,או לדרוש בהוצל"פ על סמך החשבוניות ?

האם אני יכול לדרוש את התשלום של שתי החבוניות (ההפרש בינהם 10חודשים)?

האם זה לא מאוחר מידי? "תודה

תשובות:

1. אין בעייה לתבוע קיבוץ. את תובע את התאגיד (בד״כ אגודה שיתופית).

2. לגבי איפה לתבוע - תלוי מה הסכום. בתביעות קטנות אתה מוגבל ל33,200 ש״ח. תוכל לקרוא כאן קצת יותר לגבי ההבדלים בין תביעה קטנה לתביעה רגילה.

3. ההתיישנות היא 7 שנים, וכפי שאמר השופט חשין - שבע שנים הם שבע שנים. לא יום חסר ולא יום יתר.

למעלה