לתינוק שנפטר לא עולים לקבר?

דנה אז

New member
לתינוק שנפטר לא עולים לקבר?

מאיזה גיל כן מותר לנו להתאבל על בננו? להזיכר אותו? לערוך אזכרה?
בקרוב יום השנה חל, וכמו בכל אירוע לחמי ולחמותי יש מה להעיר. חמי טען שלא צריך לרדת לקר, לא צריך אזכרה. ואני שואלת מי קבע? אנחנו מרגישים צורך ונרד.
ואיך בעלי אמר, לא מזמינים מי ששואל ורוצה מוזמן להצטרף. מנגד אימי וגיסתי שאלו בעדינות, חנוכה מתקרב, מתי האזכרה...
מכירה הרבה שאיבדו ילד בגיל צעיר ולא מדברים, לא מספרים לחלקם התוודעתי רק בשבעה, ולאחריה כשבאו לנחם, ואמרו בשקט גם אנחנו אבדנו. כאלה שמכירה שנים ולא ידעתי שאבדו בן. לא מדברים, לא מביעים, לא מספרים, אבל גם אחרי שנים רבות עדיין כואבים. רובם "כאילו" המשיכו בחייהם. חברה אחת אמרה שבהתחלה דיברה ואז כולם התרחקו ממנה כאילו היא חולה במחלה מדבקת אז הפסיקה. אחרת אמרה שככל שהזמן עובר מתגעגעים יותר. ודוד שלי שאיבד בן (בהיותו בן 8 חודשים) לפני יותר מארבעים שנה, אומר שלעולם לא מפסיקים להתגעגע ואף פעם לא שוכחים, זה לא נהיה קל יותר, רק מתרגלים.
אז מה אם הוא היה תינוק אז זה כואב פחות? מתגעגעים פחות? זה עדיין ילד של אמא שאבד.

elipol

New member
עושים מה שמרגישים

אני לא מאמין ב"תפוסי התנהגות" או ב"מה שמקובל" כאשר זה נוגע לאסוני האישי. מי יכול לקבוע לי מתי וכמה להתאבל ? מי יכול להגיד לי ללכת לבית הקברות או לא ?
אני חושב שעושים מה שמרגישים, מה שעוזר באותו הזמן ומה שמרגיש נכון. אין "נכון" ו"לא נכון" ציבורי. זהו אסון אישי הכי גדול שאדם חווה וטבעי שהוא עושה מה שהוא מרגיש. אנחנו בכאבנו ובמה שאנחנו עושים ואיך מתאבלים לא פוגעים באף אחד. ברור שיש כוונה טובה אצל בני משפחה וחברים שמיעצים לנו ומנסים לעזור. יחד עם זאת רק אנחנו באמת יודעים מה טוב לנו.

דנה אז

New member
בסוף אנחנו עושים רק מה שמתאים לנו

היחיד שאני מתיעצת איתו זה המטפל של הילדה, כי חשוב לנו שהדרך שלנו תהיה הכי נכונה עבורה כדי שהיא תתפתח להיות ילדה מאושרת.
אבל האנרגיות שמשקיעים במשפחה מתסכלים. גם ככה זו תקופה שאין לי הרבה אנרגיות. הם כבר אמרו לי בעבר את דעתם. אז אני מצפה אמרתם את דעתכם, אז שחררו. אנחנו נבחר את הדרך שלנו. למה הם חייבים לנהוג כאילו רק הדרך שלהם היא נכונה.
אני בוחרת את דרכי, מי שמתאים לו מוזמן. לא נפגעת ומכבדת את אלה שאין בכוחם או לא מתאים לו לבוא אתנו.

elipol

New member
את עושה את הכי טוב

את עושה את הכי טוב שאת יכולה וזה מה שחשוב. את יכולה להיות אחראית על מה שאחרים עושים או רוצים. אני בטוח שאת יכולה לסמוך על האינטואיציה שלך.

למעלה