לתערוכת ציורים במוזיאון במיידנק

שמעון43

New member
לתערוכת ציורים במוזיאון במיידנק

לפני כמה שנים התקיימה ערוכה של ציירים -ישראלים וניצולים במוזיאון במיידנק. שלחתי עבודות שלי - אחת מהן נתרמה למוזיאון. אני מביא כאן - איזכורים לשואה לצד הברושים השחורים -לקשר עם הארץ.

תודה רבה על הבאת היצירה לכאן

יצירה חזקה מאד, דווקא בגלל החיבור בין "שם" ל"כאן", באתר אחר על יצירה אחרת דיברנו על הברושים כסמל לבית קברות, שכן מסביב לבתי קברות נוטעים ברושים (שנראים כמו נר), האם זו היתה כוונתך גם כאן?! שוב תודה רבה!

שמעון43

New member
הברושים השחורים

בארץ נטעו הברושים כמשברי רות לפרדסים- אחרי שרוב הפרדסים נעקרו- נשארו הברושים תקועים כאילו בשום מקום-לקחתי אותם כסמל לניצולים התלושים ויחד עם זה רציתי לעשות את החיבור של כאן ושם. עם הרעיון הזה עבדתי- אני מקוה שגורם לאנשים להתחבר.

יצירה מאוד יפה ומרגשת

אם ישנם ציורים בנושא יודאיקה אתה מוזמן לפורום השכן שאנו מנהלים 947 "אומנות יודאיקה" בברכה

יצירה מרשימה ושאלה למנהל הפורום?

לשמעון - האם יש עוד ציורים שלך? התוכל להציגם כאן? למנהל הפורום - האם ניתן להקים "גלריית יצירות אמנות" ליד הפורום?

אם הציורים שייכים לנושא

נשמח לתת לך גלריה עצמאית על שמך כאן בפורום. אם ישנם ציורים השייכים ליודאיקה יש אפשרות לתת גלריה גם בפורום אומנות יודאיקה.

שמעון43

New member
לא עוד

לשאלתו של עוד מר פרידמן- יש לי כמה עבודות שקשורות לנושא- אני מעביר עבודה נוספת הנקראת-"לא-עוד"- מקבל עלי מה שיוחלט אם לרכז אותן בגלריה . בברכה לעוסקים במלאכת קודש זו יורם לילך [שמעון43-- בתפוז]

Annie46

New member
מרגש. תודה

דרך-אגב, ראיתי ספרון של ציורים של הצייר הנודע יוסל ברגנר. הוא יליד וילנה וציוריו פשוט מהממים. הוא מצייר באופן סוריאליסטי, אך ציוריו כה אמיתיים! אך כדברי המאמר - "תמונה אחת שווה אלף מילים" (ואין מספיק מילים כדי לתאר את עבודותיו), וחבל שאין באפשרותי להביא בסריקה מעבודותיו, וגם ב"גוגל" לא ממש מצאתי מיצירותיו, מלבד אחת, "פרפרים", אך דווקא היא אינה שייכת לכאן.

תגיד רק על איזה שם לפתוח גלריה

את התמונות תוכל להכניס בעצמך. אם ישנה טעות שהוגכנס בגלריה שונה או מחיקת תמונה תודיע לי במסר שאשנה זאת. בברכה

שמעון43

New member
לזכרם

נראה האתר המתאים -אני אעביר ציורים ועבודות הקשורות. יורם לילך

שמעון43

New member
לזכרם - העברת ציורים והדפסים

" לתחנה האחרונה"- הדפס רשת הציורים יתרכזו בגלריה- "לזכרם".

יורם לילך, ישר כוח!

אתה מעביר באמצעות האומנות שלך כל כך הרבה עוצמה, וכזה מגיע לשואה, כל יצירה שלך היא נדבך נוסף במפעל ההנצחה, הגלריה שלך היא גל-עד לשבר הנורא. ישר כח ותודה.

שמעון43

New member
תודה ענת-היצירה שנמצאת במיידנק

לאחר התערוכה שהיתה במיידנק- נתבקשתי לתרום עבודה אחת למוזיאון. הצעתי שיבחרו לבד מה שבא להם- אני מביא כאן את בחירתם- שהיא משלבת אותנו כאן [הברושים] מול השבר הנורא שקרה שם.על גבי המצבות בחרתי בעמודי תפילה. והאמת שעד היום איני בטוח- אם אין בזה משום פגיעה ברגשות של מישהו ועל כך אני מתנצל מעומק ליבי למפרע.

שמעון43

New member
אמנות ויצירה על השואה- בגלריה

הכתובת לציורים שהועלו כאן יורם לילך

למעלה