לתפארת מדינת ישראל..

אביתר30

New member
לתפארת מדינת ישראל..

כבר כתבתי בעבר שלקויי שמיעה / חרשים בארץ לא מנצלים את המדיה - אינטרנט למרות שזה כאילו נוצר במיוחד בשבילם.. אין פה אף הודעה במשך יותר מיום שלם. להתעורר..

moran f

New member
ואתה מה?

אולי במקום להתלונן על זה שאנשים אחרים לא עושים מספיק לטעמך, תעשה בעצמך? אם תפתח דיון שיעניין מספיק אנשים, אני בטוחה שיצטרפו אליך.

deathcaster

New member
מעניין מאוד

אולי במקום להתלונן על כל תגובה של כל משתמש כמעט בכל פורום כמעט, אולי תשני את הגישה ותגיבי בצורה נחמדה יותר ? או שפשוט : GET A LIFE !!!

אמיר335

New member
אני זוכר שכתבת את זה האמת

רק שלא ממש ברור לי איך אני אמור ךנצל את המדיה בצורה טובה יותר. אודה לך אם תאיר לי את הדרך

אביתר30

New member
הדבר העיקרי

זה היכרויות דבר נוסף ליצור קהילה חברתית חמה דינמית ותומכת וכמובן עזרה הדדית במציאת עבודה / לימודים / מבצעים / פעילויות / כל מיני עצות / עידוד .. וסתם להעביר את הזמן , לשתף בחויות / בדיחות.

צלף

New member
לא חושב שניתן ליצור קהילה באינטרנט

כמו שאתה רוצה אביתר בהתחלת פעילותי באינטרנט, שהתחלתי לנהל את פורום המרכז הישן ואחרי כן את פורום חרשים וכבדי שמיעה באינטרנט (יחד עם אישי) - היתה לי תפיסה שאפשר ליצור קהילה שלימה שתפעל באינטרנט, את כל מה שתיארת למעלה, בהתחלה זה עבד, אבל אחר כך התברר לי לאט לאט שאין תחליף לפעולות קבוצתיות ולפגישות אישיות. מה שבאינטרנט או ברשת זה וירטואלי, זה תחליף, יכול להיות שאם בעתיד יהיה כאן שיחת ועידה או פורום ועידה עם מצלימה וידאו זה יהיה עוד הרבה יותר טוב, אבל זה לא שווה באיכות שנפגשים פנים אל פנים, ורק אחרי שמכירים ונפגשים פנים אל פנים אז ניתן להשתמש ברשת כאמצעי לשמור על הקשר אבל לא במקום. אני חושב שהקומנה השקט והפורום מוכיחה כלל זה - אינני מכיר אישית את הרוב המכריע של משתתפי הפורום אבל אני יכול להבין שרוב הגולשים בפורום הזה מכירים אחד את השני עוד מקודם, מקבוצות נוער של שמע או מהכיתות ביהוד והפורום זה אמצעי לשמר קשר זה,,, לך אביתר הצעתי קודם, לך לפעולות חברתיות של כבדי שמיעה ונסה לתרום להן כך שיענינו אחרים, בבית זוסמן בירושלים ישנה התחלה די מעודדת, כדאי לך לבוא לשם למרות הריחוק קצת - הייתי ממליץ לך על הקבוצה לעזרה עצמית בניהולה של אדוה, השתתפתי בה בשלוש פגישות לאחרונה וזה לדעתי יכול להתאים לך, יש גם קבוצת פעילים שם, אז נסה...

אביתר30

New member
אני מסכים

שהפורום לא יכול להיות תחליף לפעולות קבוצתיות ולפגישות אישיות.. אבל הוא בהחלט יכול להיות בסיס לאותם פעולות ופגישות..

צלף

New member
זה קצת בעיה אנחנו מפוזרים

בקרב השומעים למשל אנחנו גרים קרובים גאוגרפית באזור השפלה - מתי נפגשנו ? וגם חלק גדול מכבדי שמיעה לא גולש באינטרנט,לפחות לא באופן פעיל, בקול ארגן בהתחלה קורסים להכרת מחשב ואינטרנט מתוך אותם השיקולים שלך - שזה אמצעי מצוין ליצירת קשרים, בדיעבד אני יכול לומר שזה שימש יופי לחידוש חברויות ישנות והחלפת מידע, אבל לא ליצירת חברה קהילתית... בקבוצת העזרה העצמית שאני חבר בה לפי מיטב ידיעתי אף אחד לא כותב בפורמים של לקויי שמיעה באינטרנט (מוכן לקבל הפתעות בחיים) ואולי מסתכלים לעיתים אבל זהו... אז אין תחליף ל...

אביתר30

New member
זה העניין

כמו שכתבת הרבה לקויי שמיעה וחרשים לא גולשים באינטרנט - פה הבעיה 'בקול' אמנם ארגן קורסים - אבל נורא יקרים הם היו צריכים להשיג סבסוד , או לחפש מתנדבים שילמדו ולא חסר לדעתי.. כמו כן לנסות להשיג מחשבים יד שניה ולחלק או למכור בזול ואפילו לצאת במכרז למחשבים חדשים , כלומר נגיד 50-100 ירשמו לקנות מחשב חדש והם יוציאו מכרז וישיגו מחיר זול יחסית אולי אפילו לקבל עזרה (או הלוואה) מביטוח לאומי , זה הרי אמצעי עזר לחרשים / לקווי שמיעה וכידוע המצב הכספי של הרבה מהם לא משהו.. קשיים במציאת עבודה / עבודה איכותית ולמה בקבוצה שלך אף אחד לא כותב בפורומים? 'תכריח' אותם..

צלף

New member
האמת שהכתובת להודעה זה בקול

מה שאני יודע, בקול יזם את הקורסים הללו ללימודי מחשב בשיתוף עם מכון קרטן (שזה עמותה לשימוש במחשב עבור הנכים) מוהמחיר שנידרש זה המחיר המנימלי שבקול יכול להשיג אני זוכר שזה היה משהו כמו 500 - 900 שח כאשר בשוק הפרטי קורסים כאלו עולים הרבה יותר... (חוץ מזה שלפי מה ששמעתי לא היה לקורסים הללו הרבה ביקוש) להגיש הצעה או מיכרז למחשב זה יכול לבוא מחברים עצמם - גם לי יכול להיות שמתאים לי לקנות מחשב נוסף במחיר זול, אבל זה צריך להשקיע בארגון - והרבה פעמים לא כולם רוצים אותו דבר, וגם צריך לבדוק שהמחשבים לא הורכבו מחומרה חלטורה , אלא עם אחריות , זה לא הכי פשוט - אבל זה אפשרי אם תהיה דרישה לדעתי האישית בלבד... הרעיון המקורי באמת זה הדגשת העובדה שהרבה מהחרשים אין להם את האמצעים לרכוש את האמצעים הטכנולוגים להשתלב - החל ממחשב וכלה בטלפון וידאו או סתם מכשיר שמיעה עם אינטלגנצייה מלאכותית, נראה לי שכאן צריך לגייס תרומות - אולי בבקול ישנם היום קרנות צדקה או גמחים כאלו (באמת אינני מעודכן) אבל סביר להניח שבמכון לקידום חירש או אחא יש קרנות כאלו - גם הרבה פעמים רוב התרומות הולכים בכייון הזה (בגלל המותג חירש). הסתכל באתר סלע - יש להם פרוייקט לעזרה למציאת עבודה. נו שאני אכריח אחרים לכתוב כאן בפורום
- טוב שניכנס אדר מרבים בשמחה
, אבל השאלה האמיתית האם כבדי שמיעה צריכים פורום באינטרנט
או שמה מתאים להם להפגש בפעולות חברתיות, או סתם לדבר בצטים
או להסתפק בשירת אדם פעם בשנה ולקבל עלונים מבקול
הפורום לא המטרה זה רק אמצעי
אני מצאתי שקשר פנים אל פנים הוא הרבה יותר עשיר מתיקשורת של הודעות כאן בפורום או במיילים או במסרים

אמיר335

New member
ממממ יש לפורום יתרון של אנונימיות

ולדעתי חבל לוותר עליו. אולי אני קצת בעייתי אבל אני לא ממש משתגע על מפגשים חברתיים המוניים. אני מעדיף מפגש אינטימי של .אחד על אחד אבל שוב זו רק דעתי

אביתר30

New member
גם אני מעדיף מפגש אחד על אחד

במידה מסוימת.. אני לא אוהב את הפוזות והעמדת פנים במפגש המוני.. אבל בינתיים אין לי גם מפגשים של אחד על אחד..

למעלה