לא חושב שניתן ליצור קהילה באינטרנט
כמו שאתה רוצה אביתר בהתחלת פעילותי באינטרנט, שהתחלתי לנהל את פורום המרכז הישן ואחרי כן את פורום חרשים וכבדי שמיעה באינטרנט (יחד עם אישי) - היתה לי תפיסה שאפשר ליצור קהילה שלימה שתפעל באינטרנט, את כל מה שתיארת למעלה, בהתחלה זה עבד, אבל אחר כך התברר לי לאט לאט שאין תחליף לפעולות קבוצתיות ולפגישות אישיות. מה שבאינטרנט או ברשת זה וירטואלי, זה תחליף, יכול להיות שאם בעתיד יהיה כאן שיחת ועידה או פורום ועידה עם מצלימה וידאו זה יהיה עוד הרבה יותר טוב, אבל זה לא שווה באיכות שנפגשים פנים אל פנים, ורק אחרי שמכירים ונפגשים פנים אל פנים אז ניתן להשתמש ברשת כאמצעי לשמור על הקשר אבל לא במקום. אני חושב שהקומנה השקט והפורום מוכיחה כלל זה - אינני מכיר אישית את הרוב המכריע של משתתפי הפורום אבל אני יכול להבין שרוב הגולשים בפורום הזה מכירים אחד את השני עוד מקודם, מקבוצות נוער של שמע או מהכיתות ביהוד והפורום זה אמצעי לשמר קשר זה,,, לך אביתר הצעתי קודם, לך לפעולות חברתיות של כבדי שמיעה ונסה לתרום להן כך שיענינו אחרים, בבית זוסמן בירושלים ישנה התחלה די מעודדת, כדאי לך לבוא לשם למרות הריחוק קצת - הייתי ממליץ לך על הקבוצה לעזרה עצמית בניהולה של אדוה, השתתפתי בה בשלוש פגישות לאחרונה וזה לדעתי יכול להתאים לך, יש גם קבוצת פעילים שם, אז נסה...