לתפוס את הרגע

לתפוס את הרגע

שוב שלום. בניסיונותיי הסיזיפים להשתפר, אני מפרסם עוד סיפור שעבדתי עליו בזמן האחרון. ניסיתי לשלב בסיפור הזה את מה שלמדתי כאן לאחרונה ואני מקווה שזה הלך בסדר. עדיין קשה לי עם כל מיני דברים ואני לא בטוח שאני מצליח אז אשמח להערות והארות מכל מי שרק מוכן להושיט יד. תודה

חלק א

החיים נראים אחרת, כשאתה נופל מבניין גבוה. הרוח מלטפת את שיערך בדממה, בטנך מתהפכת מהתרגשות והקיום הוא רק הלצה חולפת. זה לא משנה איזו תחבולה נוראית הביאה אותך לנסות בעצמך את כוח המשיכה והנפילה החופשית, החיים פשוט נראים אחרת. בשברירי השנייה שמרכיבים את הנפילה, אתה מצליח לראות את האיוולת, במין הבזק מהיר. מצליח להבין עד כמה השאיפה לצאת מעורך היא נואלת וכי עד כמה העור הזה יקר לך. כך הרגיש שי, בשעה שנפל מהקומה הרביעית של מלון הילטון באילת. שעות ספורות לפני כן, הוא התיישב על הכיסא המרופד, מזיז אותו לצדדיו מספר פעמים עד שהסתדר בתנוחה הנוחה לו. הוא חייך אל האישה שמעבר לשולחן , "הגעתי בזמן?" הוא שלף את התפריט והיא חייכה חזרה. ריח הבושם שלה שעטף את השולחן שלהם, ליטף את נחיריו בעדינות. על הבמה בקצה החדר החלה לנגן הלהקה ביצוע נעים ל"האהבה הישנה" של שלמה ארצי והמסעדה שצפתה אל הים החשוך, הייתה מלאה בקולות ערניים של שיחה. שי ברך על הרעש, הוא עטף אותם במין מגן של אנונימיות, אותו ואת האישה בעלת השיער השחור החלק והעיניים הירוקות שהזכירו לו תמיד עיני חתול. מלצר שניגש אל השולחן הציע יין ושי בחר סוג שהיה יקר לכיסו. רעש חליצת הפקק הפתיע את שניהם וסחט מהם חיוכים קלילים. דנה השפילה את ראשה, "אני לא חושבת שאני רוצה לאכול יותר מדי." המלצר קד עמוקות. היא הביטה בשי. "תן לנו כמה דקות לבדוק את התפריט", הוא חייך אליה חזרה, חיוך קטן וחזר לארשת הרצינות. היא הניחה את ידיה על שולחן העץ הכבד, " נו, אז ספר לי על עצמך." אמרה, "מה עבר עליך כל השנים האלה?" ונשענה לאחור. שי מזג את היין האדום בעדינות מסובב בתנועה עדינה כשסיים והרים את הכוס באיטיות אל פיו, " לא הרבה, האמת." הוא לגם קלות. "מה, זה נראה כאילו השתניתי?" היא הטתה את ראשה, "כן, בערך." והרימה את כוסה הריקה. שי מזג לה מעט יין וחזר ללגום את שלו, " אולי תספרי לי קודם את מה עבר עלייך מאז התיכון?" היא העבירה יד בשיערה בחופזה, " אה, אצלי, לא הרבה. רציתי להיות עיתונאית, אתה אולי זוכר," שי בלע את היין שהיה בפיו במהירות, הוא זכר כל מה שקשור בה, " זה לא הלך, היום אני מזכירה של עורך העיתון. אבל עדיין חולמת." היא משכה בכתפיה. שי הניח את הכוס ושיחק בידו עם התפריט. "הציעו לי גם כמה עבודות דוגמנות." המשיכה כשהיא מברישה בידה בקלילות את שיערה המבריק, השחור כפחם. "שנבדוק את התפריט?" הוא שאל והרים את זה שהיה מולו. דנה עיוותה פרצופה בעדינות ושלפה באיטיות את התפריט ששכב מולה. "אז לא מציק לאשתך שאתה כאן לבד בעיר נופש?" הוא הניף ידו בביטול, "אני לא נשוי, הייתה לי חברה בשנים האחרונות וזה נגמר. לקחתי קצת זמן חופש מזוגיות, אפשר להגיד." אמר וחזר לעיין בתפריט. רעש המסעדה הדהד באוזניו והשיר שהלהקה ניגנה התחלף לגרסה מרוככת של "זרים בלילה", חצוצרה עדינה החליפה את הזמר. "גם אני לא נשואה, גרושה למעשה." הוא הרים עיניו מעל התפריט. "זוכר את גיא?" מצחו נחרש קמטים והוא הביט מעלה במאמץ מעושה, " התחתנו אחרי התיכון, הטעות הכי גדולה שעשיתי." ללא ספק, גיא היה בחור מלא רגשי נחיתות, אחד מאלה שהתעללו בו רבות בתקופה ההיא. היא הורידה את התפריט שלה ושוב הניחה את ידיה על השולחן ונשענה קדימה, כוס היין שלה הייתה מלאה. "שי." הוא הנמיך את תפריטו שלו. "אני יודעת שבתיכון הייתי קצת.." הוא מצמץ, " כלבה." גם הוא הוריד את התפריט לגמרי והסיט את גופו בכסאו כך שפנה אליה, " אל תגזימי דנה. פשוט הסתובבת בחברה גרועה." הוא אמר ולא חייך. היא השפילה את ראשה מעט, " אני יודעת שהייתי כזאת. ואני יודעת שבטח שנאת אותי עד מוות." הוא השפיל גם את מבטו. "לא שנאתי אותך." אהבתי אותך. "אבל הייתי ילדה מפונקת, חשבתי שהעולם הוא שלי, זאת הייתה תקופה שאני מתחרטת עליה." אצבעותיו של שי החלו לשחק במאפרה שעמדה מולו למרות שלא התכוון להשתמש בה באיזשהו שלב של הערב. הוא ניסה להילחם בהרגשת החום שעלתה מפלג גופו התחתון אל העליון, ללא הצלחה. לרגע עוד היסס בקשר לרגשות שלו אליה, עוד חשב שהם עברו וכל מה שנותר היא דמות נערצת מן העבר, דמות דמיונית, בובת זכוכית שיכל לנפץ בקלות. הוא חשב שהוא כאן רק כדי לסגור מעגל, לשבור את המיתוס. אבל כמה שהוא טעה. הוא זכר טוב כעת, הוא לא התאהב רק בנערה הכחושה שחורת השיער בעל העיניים הירוקות שכולם חלמו עליה בתיכון. היופי החיצוני שלה הוביל אותו אל הנערה הפנימית, הרגישה, הנערצת, שידע תמיד שנמצאת שם, שידע שתתבגר פעם ותיקח את התפקיד הראשי באישיותה. הוא חיכה בסבלנות כל השנים והוא נשאר אחרון כנראה, ועכשיו היא כאן מולו בגיל 30, יפה ואישה בוגרת ובשלה. אבל הוא לא ידע אם היא רוצה בכלל. הוא לא יכל להיפטר מההרגשה שהם בחזרה בתיכון והוא, בן התמותה, עומד מולה האלה, ולא מסוגל לעשות דבר. הוא שוב הרגיש כמו הנער המחוצ'קן עם הגשר, שהציץ בה מרחוק מעבר לחדר והרגיש כמו רוח רפאים. היא לא ידעה כלל שהוא שם. ידו קיפצה אל כיסו והוא מישש את הקופסה האליפטית, אז נשם עמוקות ולגם מן היין. "אז מה אתה אומר?" היא שאלה, מיישרת את המפית לצד השולחן שוב ושוב. "אני כאן לצורך עסקים." הוא נשען קדימה, " והיה ממש נחמד לפגוש אותך כאן במקרה." הוא חייך והיא החזירה חיוך. המוזיקה השתנתה למעין טנגו עליז. "עסקים?" היא אמרה ולגמה מן הכוס. "האמת היא שאני עובד בתור חוקר עבור מכון יוקרתי ובאתי להציג כאן איזושהי עבודה שלי למשקיעים." הוא נשען לאחור וחיבק את משענת הכיסא. "משהו מעניין?" הוא הניד בראשו, "לא ממש, שטויות של מדענים." הוא כחכח בגרונו. "ידעתי שייצא ממך משהו פעם." היא חייכה חיוך מלא שיניים לבנות ישרות. הוא עיווה פרצופו והוציא לשון, "רוצה עוד קצת יין?". "שנקרא לך דוקטור שי?" היא צחקקה, צחוקה נשמע כמו פעמוני רוח נעימים. "תקראי לי החנון שיכל!" הוא הגיש את כוסו בהיסוס והיא השלימה את המחווה ברעש זכוכיות מתנגשות. "אתה בהחלט נראה כמו חנון." היא שוב צחקקה והוא הרים גבותיו, " שיכול." היא קרצה לו. הוא הביט בה ונשם אוויר שהיה מלא דנה. "שנזמין?" הוא הרים ידו לכיוון המלצר. "בהחלט." היא הניחה את כוס היין והרימה את התפריט מבלי להסיר מבטה ממנו, הוא כבר היה שקוע בתפריטו שלו. "הגענו." הוא הצביע בידו הפנויה אל הבניין הגבוה שזהר בלובן הירח. ידו השניה היתה קפואה במקומה ומשולבת בידה שלה. היא התעכבה עליו במבטה וניסתה לסדר את שיערה לשווא. רוח הים הלחה פרעה אותו שוב ושוב ובכל זאת הוא שיווה לה מראה של נימפה, חשב שי. הוא הילך כמו נציב קרח, לא יכול לשחרר את ההרגשה המאבנת הזאת מעצמו, הוא היה בטוח שהיא מרגישה בזה. חייו הבוגרים נראו כמו זיכרון רחוק. עבודתו כחוקר והכישרון שלו שהרשו לו אורח חיים אמיד, כל אלה נשכחו ממנו כמעט. הוא היה עדיין ביישן אמנם כאיש בוגר, אבל מעולם לא התקשה ליזום ככל שזה נגע לנשים, ימי התיכון שלו היו סיוט שנשכח. עד עכשיו. עד אליה.

חלק ב

הוא לא ידע אם זה היה משום שהיא הזכירה לו את התקופה ההיא או שהיא פשוט שיתקה אותו בעצמה, כמו סירנה אגדית. כל חלק מגופו וליבו חשקו בה והרי הרגע הזה שעכשיו הרגיש כאילו הוא לא אמיתי, היה רגע שחיכה לו שנים ודמיין אותו באינספור דרכים. אך כל מה שרצה לעשות כעת היה לברוח. החרדה הציפה את גרונו והוא רק רצה ללכת אל החדר, להחזיק את ידיו בין ראשו ולצעוק, לדבר עם לוקי, כמו שנהג לעשות כשהיה נסער. המכות הקטנות שקיבל תוך כדי הליכה בירכו מן המכשיר האליפטי הקטן הכבד, הזכירו לו שיש לו מוצא. אם רק יוכל להתאפק ולבצע את תוכניתו, אז יש סיכוי שיהיה בסדר. הכישרון שהפך אותו לחוקר מצליח הוציא אותו מהסיוט של התיכון ואותו הכישרון ישיג לו את דנה. "אז, לילה טוב." היא נגעה במותנו בחטף, שי נרעד. הוא הושיט במהירות את ידו אל כפתור הקריאה למעלית. הם עמדו בקומה הרביעית, היכן שהיה חדרו. היא הפנתה גופה אל המעלית ובתוך כך קרבה אליו, הוא הרגיש את חום הבל נשימתה המעוטר בריח קליל של יין. חלציו בערו ומוחו השתולל, כל שעליו לעשות היה לנשק אותה אבל הוא פחד מזה כמו ממוות. היא לא רוצה אותי, עלו מחשבות בראשו, כמו אדי רעל. היא קרובה כי זה נוח ככה, לחכות למעלית. אז מה היא עושה כאן ? קול אחר שאל. סתם עוד בחורה שטחית מהחבורה שלה ההיא שנכשלה בחיים. היא איתי כי היא נהנית להרגיש עליונה, ענה לעצמו. זה מזכיר לה את ימי התיכון, שם היא הייתה מלכה, אני שוב רק פיון, כלי לשימושה. הכל חוזר על עצמו. "קומה שמינית?" הוא לחץ עבורה על לחצן הקומה בזמן שהחזיק את הדלת פתוחה. היא הנהנה באופן כמעט בלתי מורגש, " כמה זמן אתה בעיר?" הניחה רגל נשית בתוך המעלית. "לא יודע. כמה ימים בטח." הביט אל עיניה ואז אל דלת חדרו. היא נכנסה אל המעלית בשתיקה, " היה לי ממש נעים, שי." היא אמרה ונעמדה בפינת המעלית המוארת שהייתה מכוסה מראות. מנגינת מעליות מיותרת ניגנה ברקע. איתה עמדו עוד שלוש מדמויותיה, צמודות אליה בפינת המעלית. "תודה." הוא קד קידה קצרה בראשו והדלת נסגרה. "תודה, מטומטם." הוא סינן לעצמו עוד כמה פעמים כשצעד אל חדרו. הוא לא ידע כמה זמן ישב שם ליד החלון הפתוח וליטף את לוקי, כלב הקולי הנאמן שלו. רוח הליל הקלילה ליטפה את שניהם אבל הוא לא הרגיש אותה כלל. הוא רק ידע שאילו לוקי יכל לדבר, הוא היה מתלונן. כלבו המסכן היה צריך להקשיב להרהורי החרטה שלו במשך זמן רב. הירח כבר עמד באמצע השמיים אבל שי הביט רק בשחור שמעל הים הריק. הוא הרגיש כאילו הוא מרחף והחדר שמסביבו לא היה שם בכלל. הכאב היה נורא. זאת הייתה אותה הרגשה משתקת כמו שכשהיה נער והיא עמדה מולו. הוא משתוקק אליה והיא כלל לא יודעת שהוא שם. התסכול הזה, שליווה אותו עוד שנים אחרי התיכון ונעלם כשהתבגר, חזר כעת לרדוף אותו. מלגלג על כל השנים בהם הפך מנער מפוחד וחסר ביטחון לגבר בוגר ומצליח שידע להשיג את מה שרצה. הוא לא ציפה לכך, הוא לא ציפה להתמוטטות שכזאת. הבזק של מחשבה לפתע ניצת בו, המכשיר שבכיסו. האדרנלין החל לפתע לזרום בעורקיו והוא קם על רגליו. "מטומטם שכמוני." הוא אמר, ספק ללוקי ספק לעצמו. הרי זאת הסיבה שהבאתי איתי את המכשיר מלכתחילה לפגישה איתה, הוא חשב. בעזרת המכשיר, אני אוכל לבדוק אם היא רוצה בי או לא. ואם יתברר שהיא לא רוצה שום קשר איתי, אזי אני אוכל להעלים את הכל כאילו לא קרה כלום. "לוקי, אל תחכה לי." הוא פתח את הדלת והניף ידו לשלום. לוקי רק נהם נהמה שנשמעה לו כמו, "אתה תחזור בקרוב" וחזר ללעוס את הצעצוע החדש שלו ליד החלון הפתוח. שי חייך, משך בכתפיו ואז סגר ונעל את הדלת. דלת המעלית נפתחה לקומה השמינית, וברקע התנגן "מעוף הוואלקירים" של ואגנר. שי פסע החוצה ועמד באמצע הקומה, זמזום המעלית שיוצאת לשליחות אחרת נשמע מאחוריו והתרחק. הוא הביט סביבו, מנסה לנחש באיזה חדר מתגוררת דנה, כשזה קרה. רעש הגלים המחזורי וקולות הרקע שבמלון החלו להתגבר והפכו לנהמה נמוכה ומתמשכת. החדר שמסביבו החל להתעוות ונמתח למעין גליל מוארך שיצא מתחום ראייתו. הוא הרגיש איך תחושת ההתמצאות שלו חומקת ממנו אט אט והכרתו מתכוונת לעזוב אותו בעקבותיה גם כן. הוא כבר הבין שמישהו לחץ על הכפתור. מישהו הפעיל את המכונה הקטנה שלו וידו שהחלה להיות כבדה מהרגיל גיששה בכיסו אחר משהו שכבר לא היה שם. הוא צנח על אחוריו אל שטיח הקומה ובמאמץ אדיר הוא נשכב על בטנו. הוא ניסה לא לזוז, ניסה את התרגיל שסיגל לעצמו מאז שבנה את המכשיר, משהו שדמה לניסיון הירדמות. הוא נתן להכל לחמוק ממנו. הנהמה כבר הגיעה לשיאה והחדר התייצב במין תבנית רחבה יותר, גמישה יותר ואז הכל נרגע. הוא הביט מהצד על הזמן שכבר לא עבר עבורו והתענג לרגע על ההרגשה הנפלאה שתמיד הרגיש בשלב הזה. אלה היו שלושים שניות שהוא ראה. רצף התרחשויות שתחילתן בשנייה הראשונה וסופן בשנייה השלושים עמדו לנגד עיניו והוא שלט בהן. כמו איש השולט בסילון מים עקלקל על ידי לחיצות וכיוון הצינור ממנו יצאו המים. רק שהוא שלט בכל רגע. זאת הייתה ההמצאה האחרונה ובלי ספק הטובה ביותר שלו. הזמן הוא אשלייה שהמוח מייצר, כך היה אומר עמיתו המבוגר ממנו בשנים רבות. והוא צדק, שניהם גילו זאת בזמן שחקרו את השפעות הזמן על המוח האנושי. המוח האנושי, כך הם גילו, היה מסוגל רק לראות רגע אחד בכל פעם, חתיכת זמן אחת, ולחבר את כולן לקו זמן מתמשך אחד. זה העניק לתודעה את האשלייה שהזמן עובר ברציפות. אבל בעצם העתיד והעבר היו קיימים "בו זמנית", מושפעים אחד מהשני ומשתנים ללא הרף. בניסוי מקרי לחלוטין, הם גילו שכשמגרים את המוח בקרינה באורך גל מסוים, מתעוררים חלקים שאינם פעילים בדרך כלל. החלקים האלה, מסוגלים לתפוס יותר מהתרחשות אחת בכל פעם. אבל אז הזרימה נפגעת, הזמן, עבור המוח, לא זורם יותר. גם אחרי ששותפו נפטר ממחלה קשה, המשיך שי לעבוד על המכשיר במשך שנים עד שהצליח להביא אותו לבצע את שרצה. בלחיצת כפתור, המוח היה מתעורר ותופס בבת אחת שלושים שניות של זמן. בלחיצת כפתור נוספת והמוח היה חוזר למתכונתו הרגילה. אחת ההדגמות הראשונות שביצע על עצמו, הייתה להטיל מטבע קטן ממרחק עשרים מטר אל בקבוק צר. המכשיר אפשר לו להביט בזריקה במעוף המטבע ובנחיתתו. הוא שינה את זווית הזריקה, את העוצמה, את הכיוון עד שקו הזמן הסתדר והמטבע החליק אל תוך הבקבוק בקלילות. הוא שינה את הזריקה בשניות הראשונות וצפה כיצד זה משפיע על השניות האחרונות, כיוון את המתרחש כאילו היה זה משחק לוח, עד שהשיג את מטרתו. לאדם מן הצד, זה היה נראה כאילו הוא עשה זאת בניסיון אחד, מעשה כשפים בעליל. המכשיר העניק כוח למי שהשתמש בו, אך עם הכוח מגיע הסיכון. אותו סיכון שצרב את מחשבותיו של שי כעת, לכל אורך שלושים השניות שיכול להיות שיהיה בהן לנצח. הוא ידע שיש לו שלושים שניות להוציא את עצמו מהתסבוכת. הוא אמנם שלט בהן כרצונו, אך מתישהו במהלך שלושים השניות עליו למצוא וללחוץ על הכפתור שוב או שהוא יהיה לכוד בכלא שהוא יצר לעצמו. כלא הזמן. הוא היה חייב להגיע אל דירתו, אולי הפיל שם את הכפתור. המחשבה שאיבד את המכשיר רחוק יותר, מעבר להישג ידו, לא הובילה לכלום והוא התנער ממנה.

חלק ג

המעלית לא באה בחשבון, הוא לא יספיק להגיע בעזרתה לחדר. דלת כבדה בכניסה לחדר המדרגות, ירידה מהירה לקומה הרביעית. הזוג המבוגר שהוא עקף בנימוס, עוד דלת כבדה ודלת חדרו. הוא לא הספיק לראות את האור הירוק שמראה לו שהדלת שלו פתוחה, לאחר שהעביר את כרטיס הכניסה שלו, זה לקח יותר משלושים שניות. הוא הביט בתחילת שלושים השניות, ניסה לשפר את זמן היציאה שלו, התווה מסלול יעיל יותר במורד המדרגות אך לשווא. שוב ניסה ושוב נכשל. הוא התעלם ממחשבה מציקה ובמקום לעקוף את הזוג המבוגר שעלה במדרגות פרץ דרכם, מטיל אותם אל המדרגות ללא התחשבות. זה עזר. אני אפצה אותם, הוא אמר לעצמו והאור הירוק נדלק. הדלת נפתחה רק לחרך קטן. שי קילל נמרצות. ושוב חזר לאחור ושוב ייעל את מסלולו, אפילו הפך את ההתפרצות לנועזת יותר, שאון ההתרסקות של הזוג המבוגר כבר חדל להטריד אותו. הוא הרגיש כמו חיה שמנסה לברוח מכלוב ללא הצלחה, רגשותיו נדחקו לאחורי תודעתו. הייאוש החל לעטוף אותו כמו ערפל שיורד לאט על תודעתו המורחבת. הוא החל לשקול את המשמעות של להיתקע כאן, "עכשיו", בשלושים השניות העלובות האלה. זה החריד אותו, היה לו עוד כל כך הרבה לעשות, לחיות. וגם אם הוא יחליט איכשהו ליטול נפשו בכפו, למוות אין משמעות כאן. הוא יחיה שוב ושוב את השניות עד להתאבדות. זה היה חסר תוחלת. העוצמה שהייתה גלומה במכשיר שבנה, החלה לחדור אל מודעותו לאט וליבו התכווץ בפחד. הוא נמצא בגיהינום המושלם, גיהינום שהוא בעצמו יצר. אז הוא נשם עמוקות וניסה להרגיע את עצמו, אם אני הכנסתי את עצמי, אני אוציא את עצמי. בוא נבדוק שוב מה עוד נתון, השתמש בטכניקות שהיה רגיל אליהן בעבודתו. בקומה השמינית היה חלון, ארבע דלתות כניסה וארון כיבוי אש באדום דהוי. אם אין ברירה, הוא חשב ושלף את צינור הכיבוי. בעיטה בחלון וזינוק החוצה. הוא ברך את מזלו שחלון הקומה היה בקיר שמעל חדרו. עשרות ניסיונות לאחר מכן והוא היה תלוי ליד חדרו, מספיק זמן בכדי לראות את פנים החדר, לא מספיק בכדי לעשות משהו. ואז זה נפל עליו. "לוקי!" הוא קרא באיזושהי נקודה בקו הזמן. הכלב המתוק שלו, לעס את המפסק. הוא לעס מספיק בכדי ללחוץ פעם אחת אבל לא מספיק בכדי לשחרר אותו בפעם שנייה גואלת. הכלב הביט בו במעין עליצות כשהופיע בחלון, המפסק בין רגליו. הוא שוב שקל את המצב והבין שהיה זהיר מדיי בירידה אל חדרו. הוא חזר לאחור בזמן, והפעם הפך את תנועותיו לפראיות יותר ודילג על כמה צעדים זהירים בדרך למטה. זה לא הספיק, אז הוא הביא עצמו למצב שכל גולש הרים אתגרי היה מקנא בו והתקדם אל החלון של חדרו במהירות וללא זהירות מאיטה, חבל הכיבוי הגמיש נמתח תחת זרועותיו ונאנק אך הוא היה חייב לפנות לעצמו זמן מול החלון. לבסוף נותר רק להשיג את הכפתור. כבר בירידה, עוד לפני שהגיע אל החלון ניסה לקרוא, "לוקי, תן!" וזה האחרון ציית למשובת ליבו של שי שלקח את הכפתור ולחץ בזמן. זהו. ברגע קצר אחד, הכל הפך שקט יותר, הקולות המתמשכים נדמו והמראות הפכו לנסבלים, הוא הצליח לצאת. רעש הגלים המחזורי נשמע לפתע כמו שיר מלבב והרוח הלחה הפכה קרה, מקלה את החום שהצטבר בו כשנשבה על גופו המיוזע. זמזום חד הפריע לשירת הים והרוח והוא הרגיש טלטול קל. צינור הכיבוי אמר את דברו. שי התנהג אליו בפראות מוגזמת כנראה ועתה צינור הקומה השמינית סיים את חייו עוד לפני שמימש את ייעודו המקורי. הרוח ליטפה בדממה את שיערו של שי כך כשצנח מן הקומה הרביעית, בטנו מתהפכת בהתרגשות והרצפה החשוכה קרבה במהירות. הוא כעס. לא כעס על לוקי וגם לא על המפעל שמייצר את צינור הכיבוי שהכזיב. הוא לא כעס על האנשים המרושעים שבתיכון, שגרמו לו לאבד שנים מחייו וגם לא על דנה שהביאה אותו להתנהג כמו ילד שוב. הוא כעס על עצמו. ואז לחץ על הכפתור. הוא התרומם מהשיח שנפל אליו, מנסה לאבק בידיו את הלכלוך שנדבק אליו. הוא הביט למעלה, אומד את הגובה שטיפס ממנו אל הקרקע. זה היה קל יחסית, בעזרת המכשיר, לתפוס בקצה הקיר ואז לטפס מטה בזהירות. בחלק מהניסיונות הוא ראה את עצמו מרוח על הרצפה, מת או פצוע אנושות, אבל לבסוף הצליח לעצב את קו הזמן שהביא אותו אל השיח הרך וליציאה מכל המצב המחורבן הזה. הוא הודה לשיח בקול והחל לצעוד אל כניסת המלון, מנסה לדמיין את המיטה הרכה והחמה ואת הליטוף המתגרה שייתן ללוקי. ואז הוא ראה אותה, יושבת על הספסל שבקצה הדשא בחושך המואר, מביטה אל הירח המלא. ליבו קפץ בקרבו, אם מהפתעה או איזשהו רגש אחר. דנה. "מה אתה עושה פה?" היא התמתחה בפנים מופתעות ועברה לקצה הספסל. "סיפור ארוך." הוא אמר והתיישב לצידה. היא שינתה לפתע את הבעתה וחייכה חיוך עצוב, מביטה אליו בעיניים שקטות. שי הביט בה בחזרה והוריד את ראשו, ידיו נחות על ברכיו והוא עדיין מתנשף קלות. "חשבתי שלא נתראה יותר." היא אמרה והחזירה מבטה אל הירח. "כן. גם אני." היא הביטה בו בחזרה, מבטה עוד יותר נוגה. "תראה שי." היא השפילה מבטה, "אני יודעת שאתה חושב שאני..". "את לא יודעת." קטע אותה וקרב אליה בזהירות. פניה לבשו הבעה משתוממת. "אז אולי תסביר לי? ואם אתה צריך קצת זמן אז תיקח לך כמה שאתה רוצה." היא הרימה מבטה קלות. "זמן?" הוא גיחך לפתע, " אני לא רוצה זמן, אני רוצה רק רגע אחד." אמר ונשק לה.

michaelg123

New member
תשמע

אני חושב שהסיפור כתוב בצורה טובה מאוד! עד אמצע חלק ב הקריאה קולחת ונותנת ממש תחושה של הדבר האמיתי, שיחה בין שני אנשים, באמת כתוב יפה. לפי דעתי השקעת הרבה יותר בכתיבת החלק הזה (אנא, תקן אותי אם אני טועה). שאר הסיפור נתמך על ידי הרעיון של "מנתח התופעות בקו הזמן" (מה אתה אומר על השם?), אולי הרגשת שזה מספיק וטרחת פחות עם ההסברים (או שאולי אני לא הבנתי) אבל פתאום הכל נעשה מבולבל, מה בעצם קורא שם, האם הוא כמעט נלכד באותן 30 שניות, אם כן אייך בדיוק הוא נחלץ, למה למען השם הוא קופץ מהחלון?! אם אני זוכר נכון אתה כתבת את א-קדים, נכון? בסיפור ההוא לא יכולתי לעבור את הפרק הראשון, ופה הכל זורם. אייך הצלחת לעשות את זה תוך שבועיים? כל הכבוד.

Nyx

New member
אני מסכימה עם ההערות

כל החלק של היחסים בינו ובינה, השיחות, הרגשות המבולבלים עוברים ממש טוב ואמין. ולמרות שהחלק המד"בי מגיע יחסית מאוחר - השאיר אותי קוראת את הסיפור. האיזור של המכשיר מאוד מבלבל, ולא לגמרי ברור. הבנתי בגדול שהמכשיר מכניס אותו למצב שבו הוא יכול לנסות כל מיני אפשרויות ב-30 שניות עד שהוא מצליח. מה קורה אז? הוא אמור ללחוץ עליו שוב כדי לבחור? בגלל זה הוא צריך להגיע לכלב? מה שהצלחתי להבין זה שהוא חייב ללחוץ עליו שוב תוך 30 שניות, אחרת הוא יישאר בטווח הזה. זה נכון? משהו שהיה קצת לא אמין, הוא איך המכשיר פתאום נשאר בחדר. הרי הוא הרגיש אותו בכיס כשהוא הלך למעלית. זה נראה תקוע בלי סיבה רק כדי לייצר את הדרמה. צריך אולי לתת לו לעשות פעולות בחדר שעלולות לגרום למכשיר ליפול מהכיס (להשתולל עם הכלב, להחליף בגדים, משהו). למה המכשיר משפיע רק עליו ולא על כל האנשים בבנין? אולי פספסתי את זה - אבל יש משהו מושתל אצלו שמגיב למכשיר? בסופו של דבר הוא מקבל אומץ ומתחיל איתה בלי המכשיר. מה שגרם לזה זו החוויה שהוא עבר כרגע, או הסיטואציה שבה היא ישבה? אולי שילוב של השניים? סה"כ הרעיון ממש נחמד, ורובו כתוב יפה. אשמח לקרוא גירסה משופרת.

חוששני שעליתם על הבעיה שלי ../images/Emo3.gif

כל עוד היו לי 2 דמויות ודיאלוג ויחסים ביניהם הרגשתי שאני מצליח להעביר את מה שרציתי. אבל כשהדמות הראשית עמדה לבד, פתאום זה נראה מלאכותי. הייתי צריך לספר ישירות לקורא מה קורה וזה הולך לי גרוע. ואם זה לא מספיק, הייתי צריך להסביר את המכשיר כשהוא לבד וזה לא הלך לי כל כך. אם יש לכם עיצה איך אני יכול לכתוב את החלק הזה שהוא לבד, אני אשמח (לזרוק לשם עוד דמות?
). ממש תודה על ההערות של שניכם אני לא יודע איך פספסתי את הדברים האלה. אני צריך לחשוב מחדש על החלק השני ללא ספק.

ובמקרה שפספסת את התגובה ל-ניקס

אז כן, אתה צודק והשם שהצעת נשמע נחמד. ובאמת לא השקעתי בקטע השני כמו בראשון. אני הולך לעבוד על זה. וממש תודה על ההשקעה וההערות.

Star Maiden

New member
אוף...

כולם תמיד אומרים את מה שאני רוצה להגיד... בכל מקרה, כמו כולם, ממש אהבתי את איך שהסיפור כתוב ואת דרך ההבעה של הרגשות של הדמות הראשית כלפי דנה וכלפי עצמו, זה עובר ממש טוב. כל הכבוד! ו... אני חוששת שלא הבנתי בכלל מה המכשיר עושה לזמן, ומה הקשר לשלושים שניות, ובכלל את כל הקטע שבו למעשה מופיע המכשיר. אני רואה שעוד הרבה כתבו לך את זה, אז אני אעצור כאן. סה"כ, נראה לי שאם זה יהיה יותר ברור זה יהיה מצוין. בהצלחה!

תודה רבה

אני באמת מתקשה לכתוב את החלק הזה (המד"בי האמצעי) ומוכן לקבל עצות איך לשלב אותו בסיפור. סה"כ הוא לא מאוד מסובך, אבל לא הצלחתי להסביר אותו נכון ולשלב אותו באופן זורם בעלילה.

The Tuna Master

New member
סיפור משובח

אני לא מכיר את הסיפורים הקודמים שלך, אבל זה בהחלט סיפור טוב. מה שכן, כמו בערך כולם פה, די אהבתי את ההתחלה ואת הסוף. אבל בכל הקטע המד"בי הלכתי לאיבוד לגמרי. אולי תנסה לפשט את הרעיון?

תודה גם לך

על התגובה ותשומת הלב. כן, אני עובד עכשיו על פישוט הרעיון המד"בי, אתה צודק בהחלט.

למעלה