לתרבות הונגריה רציתי להכיר ולהזכיר

ברק 188

New member
לתרבות הונגריה רציתי להכיר ולהזכיר

ואולי זה לא פה המקום אבל חייו לעלות פה את סיפור חייו של אחי אביז"ל ,שריד אחרון למשפחתו ששרד את השואה לצערי לא הצלחתי להכירו נולדתי אחרי נפילתו בשבלי יהיה ונשאר הדוד היקר בן "לתרבות הונגריה" שנתן את חייו להקמת מדינת ישראל.

mocsari

New member
מאוד מרגש

דודים שלי עלו באוניה זו לארץ. אבי שירת בחטיבת כרמלי והשתתף בכל הקרבות במלחמת העצמאות. לצערי אין לי אפשרות לשאול אותו (כי הוא נפטר) אבל אני בטוחה שהוא היכיר אותו. מרגלית.

ברק 188

New member
מרגלית,עולם קטן

צר לי על אביך,וחבל לנו במידה והכירו היה יכול להוסיף לספר . כולם היו גבורים הנופלים והנשארים אחרי מה שעברו שם,להעפיל לעלות ארצה ולהלחם על הקמת המדינה, נזכור ונשמור (גם בימים מעצבנים שכאלו)על המדינה,תודה לכול - ושבת שלום.

vera2

New member
מרכינה ראש../images/Emo16.gif

סיפור גבורה וכבוד עצמי ולאומי.

עב

New member
הוא חי מסכנה לסכנה

באמת עצוב שהוא לא זכה לחיי שלווה.

טומי*

New member
סיפור עצוב..../images/Emo16.gif

מרגש ונוגע. גם לי כמו כמעט לכולנו בארץ הזאות, יש שמות ברשימה הארוכה ....ארוכה של חללי צה"ל.

לפני זמן מה דיברנו על ירידה מן הארץ

בלי מילה נוספת נתת תשובה אמיתית..... כאשר צורחים בתקשורת על מצב הכלכלה, ומה מגיע לאנשים מהמדינה, הייתי שמה את הדף מול הפרצוף שלהם...

itaf10

New member
מרגש, דוד אימי ז"ל היה שפיצר יוסף

זה לא אותו שפיצר יוסף, הדוד נפטר לפני מספר שנים בנס-ציונה... אימי היתה ממשפחת שפיצר, מצ'ורנו ליד גיאור (מקווה שכך כותבים)הונגריה.

ברק 188

New member
ואו..צירוף מקרה, או שמה מכרים ?

אין לי כיום הרבה חומר ממשפחה של עבר, אני גם כיום עדין שפיצר גאה. אין לי מושג איפה זהה צ'ורנו וגם לא כול כך איפה זה באיה שלי. אבל זאת לא בעייה לדעת אם מקרה ושמה מכרים רחוקים-" במסר" אפשרות להעביר ניתונים אחד לשני ולדעת קצת יותר פרטים.

B T1

New member
itaf-- השם שפיצר, שם לא נדיר....

מדי. הכרתי בבודפשט שני שפיצרים שלא היו קרובי משפחה, שנית את שם העיר כותבים: gyor בכתיב ההונגרי שתי נקודות מעל האות o

itaf10

New member
כן ידוע לי..יתכן מאוד צירוף מקרים

יש לי משפחה שנותרה עדיין בבודפסט (גרים ליד גלרט-מלון) שפיצר

kropacsek

New member
נוגע מאוד ללב

גם שואה וגם תקומה

למעלה