יש לי באמת הרבה כאלה...
ואני לא סתם אומר זאת... דוגמא?יש לי איזה בעיה שמאוד מפריעה לי בחיים, אולי אפילו הורסת אותם (כן,עד כדי כך),אפשר להגדיר אותה כבעיה שבבסיסה היא פיזיולוגית אני חושב, ואני יודע,וברור לי,שצריך לפנות לרופאים כדי לטפל בה, ולנסות להעלים או לפחות להקל את הסימפטומים,אבל אני כל כך נבוך ממנה,למרות שאולי לבטח אין לכך סיבה הגיונית (אני מתאר לעצמי שיש עוד אנשים בעולם עם דבר דומה,למרות שבאמת אין לי מושג).אז,ההגיון אומר שחייבים לטפל בזה,כי בדרך כלל כשלא מטפלים בבעיות כאלו,יש להם טבע להחריף ולא להעלם,אבל אני תמיד מפחד,תמיד נרתע,ולא פועל בנדון,מעדיף לדחות את ההחלטה. יש עוד דוגמא,מה שכתבתי לפני כשבוע ,אולי יותר,בקשר לבחורה שפגשתי בלימודים,והרגשתי משהו כלפיה שלא הרגשתי כבר הרבה זמן, אבל במקום לנסות ליזום ולהכיר נתתי לכל החששות מהעבר(שהאמת הם דיי סיוטים,אבל עדיין צריך להשאיר אותם בעבר ולא לגרור אותם להווה ולעתיד) לעלות ולהציף אותי,ועל ידי כך מנעתי מעצמי את היכולת ליזום.באופן הגיוני,אני הרבה זמן לא הייתי בקשר עם אנשים,ועכשיו כשהדלתות נפתחות בפניי,הייתי צריך אולי "לזנק" על כל הזדמנות כזו, אבל זה פשוט לא קורה לי,ואני מעדיף תמיד לדחות החלטות...לתת לזמן לעשות את שלו...אבל,הזמן לא תמיד עושה את שלו,לפעמים אתה הוא זה שצריך לעשות את העבודה הקשה במקומו. אז זה מאוד מתסכל כל הקטע הזה,והאמת שמה שכתבתי זה רק קצה הקרחון ויש עוד כל כך הרבה דוגמאות מהחיים שלי...אבל לא רוצה סתם להשתפך... חבל על הקוראים המסכנים,שיש להם בוודאי צרות משלהם.