לתשומת לבכם

RobinhooDw

New member
לתשומת לבכם../images/Emo53.gif

למה אנשים שלא מגמגמים מגמגמים במצבי לחץ? אולי יש לכך סיבה מדעית? פילוסופית? או אולי זה רק משום שבמצבי לחץ אנו כולנו נתקעים ? אם אדם לפני הרצאה מגמגם כי הוא לחוץ, איך יתנהג אדם שנמצא כל הזמן באותו הלחץ?
 

shuky63

New member
ברור שלחץ ומתח מגבירים גמגום

אבל לא רק הם.אני מגמגם גם במצבים שאני רגוע לגמרי.המצב היחיד שבו אני אף פעם לא מגמגם זה כשאני מדבר אל עצמי וזה יכול להיות גם במצבים שבהם אני בלחץ גבוה מאד. למשל ,אני עומד לצאת לראיון חשוב מאד.אני מאד בלחץ וכשאני בלחץ אני מדבר לעצמי.אני מדבר שוטף לגמרי.אבל כשאני ישב מול המראיין באותה רמת לחץ אני יגמגם.אז אולי צריך לחפש את התשובה במקום אחר.לחץ הוא רק חלק נילווה ושולי.
 

elanc10

New member
לשוקי,התופעה שתיארת,אי גמגום כשנמצא

לבד, לחילופין עם ילדים קטנים שאינם מבינים מה הוא גימגום, מאוששת את הטענה כי החשש שנובך, לא נוכל להסביר את עצמנו,יוצרת משוב חיובי של חרדה שהוא בלתי נשלט. שאלתי אותך בעבר, כיום ניתן לאתר פעולות מוחיות בדייקנות רבה, האם נערכו מחקרים על שינוי בפעילות מוחית כאשר אנו מדברים לעצמנו ולפתע אנו נדרשים לדבר בנוכחות אדם החשוב לנו. יתכן שניתן לקבל אינדיקציה על חלקים במוח המופרעים בשעת הגימגום. יתכן שניתן לאתר חומרי הרגעה ספציפיים המרגיעים את האיזור או משככים את השינויים. כאמור איני רופא ובודאי איני מגלה דבר חדש, אבל מאחר ואתה מקורב למרצים המופיעים באמבי,היה נחמד אם היית שואב מהם אינפורמציה או הפניות למחקרים שנעשו. נקודה נוספת, מרביתנו מרגישים כי אם נתנתק לחלוטין נעבור למדינה זרה שבה לא יכירו אותנו ולא נהיה חייבים כלום לאיש, נובעת מכך שהגימגום בה מחשש שנרגיש חסרי יכולת הסברה, מושפלים בפני אנשים החשובים לנו. במדינה זרה, בה אנו זרים ולא איכפת לנו מאיש, אנו מניחים שהבעיה תעלם. במציאות זה כמובן אינו כך.
 

RobinhooDw

New member
כמובן שיש פעילות מוחית

יש פעילות מוחית משום שאם הזמן מתרגלים שכשמדברים נתקעים. אם מתרגלים לכך שכשמדברים לא נתקעים אז אין פעילות "פעילות מוחית" מיותרת.
 

elanc10

New member
תשתדל להבין לפני שתקפוץ,

ובאמת אין לי עניןלהכנס איתך לויכוח מיותר. שוקי הסביר לך בצורה עדינה את מה שאני רציתי יש מכשירים בעלי רגישיות גבוהות שמודדות 1/12 NAMPER . ניתן לציין את מסלול הפקודות לפי האונות השונות. ניתן לבנות אלגוריתמים לפי התנהגויות של מגמגם ולא מגמגמם בעקות זהות. ואז לעשות קורלציות. כאשר מאתרים את החלקים המגיבים ניתן להזריק לדם חומרים פעילים ולבדוק האם גם להם המוח הגיב כמו שהגיב עם הופעת העקה.
 

RobinhooDw

New member
שוקי לא הבנת נכון

מה שרציתי לציין זה שמשום שאתה שרוי כל הזמן במצב של לחץ אז אתה גם כל הזמן מגמגם, כל שיחה שאתה משתתף בה אתה לחוץ, זה גורם ללחץ נפשי. הייתי במצב שלך והבעיה היא שמתרגלים לחיי יום יום של פחד ולחץ. אני לא מגמגם כי איני לחוץ יותר, התרגלתי לעובדה שכל פעם שאדבר לא אגמגם. אליך לצאת מהלחץ הזה אלידי כך שלא תדבר בזמנים שאתה נתקע. תדבר חופשי אם תיתקע תפסיק. חבל שאני לא יכול להסביר לך פנים מול פנים, אולי הייתה מבין יותר טוב. לחץ לא בה והולך, לקח לי חצי שנה לצאת ממנו.
 
למעלה