לתשומת לבכם...

לתשומת לבכם...

אהלן, רק רציתי להעיר לתשומת לבכם על תופעה שמרחשת לפי מה שהבנתי דיי הרבה פעמים... לפני מס' ימים ביקשתי כאן טל' דרכו אפשר להגיע ל"אימוץ"/אירוח חיילים בודדים, הגיבו לי והביאו לי מס' טל' של "תא בודדים באכ"א", אמא שלי התקשרה ואמרו לנו שמצאו חייל בודד העונה לשם יוסי כהן שיתארח אצלנו בפסח, קישרו בינו לבין אמא שלי והם סגרו לדבר שוב ביום שישי ולתאם עניינים אז. ביום שישי הפלא' שלו כבר לא היה זמין ולא היה ניתן להשיג אותו, את הפסח הוא מן הסתם כבר לא ממש עשה אצלנו, הוא פשוט "נעלם" ונעשה "בלתי מושג" ברגע האחרון. לפי מה שהבנתי, תופעה כזו מתרחשת לא פעם ולא פעמיים כשחייל רוצה לקבל הטבות כספיות ואחרות וקורא לעצמו "חייל בודד" כשהוא בעצם לא ממש כך... אז סתם ככה מעניין לדעת, מה אתם חושבים על זה?

oshiko

New member
הצעות

קודם כל ייתכן שהוא לא היה זמין מסיבה כלשהי אחרת, צריך לבדוק איתם. אני מציע שנאסוף שמות של בודדים מהיחידות שבהן משרתים הילדים/חברים. אני יכול לארגן כאן קובץ (אקסל) שיחזיק את המידע המעודכן. זאת בלי לפגוע בעבודתו החשובה של התא הנ"ל. חוץ מזה רשמנו לפנינו שהאפשרות של "התחזות לבודד" קיימת - נדע להזהיר אם שאלה דומה תעלה העתיד.

אממ

לא זמין במקרה ביום בו קבעו איתו... קצת מחשיד... בכולופן, תודה על ההצעות, נשמעות לי מעולות, ותודה על התגובה העניינית
כשתהיה לכם רשימה עדכנית שכזו אשמח לדעת על כך

ima 3

New member
לא כ"כ פשוט להתחזות לחיל בודד

כדי לקבל מעמד חייל בודד יש להציג אישורים והוכחות והדברים נבדקים היטב. אני מניחה שהחייל הבודד שלכם פשוט שינה את דעתו ברגע האחרון או קיבל הצעות אחרות ולא טרח להודיע לכם (בהחלט חסר נימוס וראוי לגינוי) אבל מכאן ועד להאשים חילים בודדים בהתחזות הדרך עוד ארוכה!

נכון, אבל...

קיימת כזו תופעה ואי אפשר לבוא ולאמר שלא קורים דברים כאלו, אז לכי תדעי על החייל הספיציפי הזה, (למרות שאני לא חושבת שהוא פשוט שינה את דעתו ברגע האחרון...), אבל התופעה של התחזות לחייל בודד כן נמצאת.

נטע פ

New member
תגובה חשובה.....

בתור חיילת אני יכולה להגיד לך שלהתחזות לחייל בודד זה ממש לא קל ועד כמה שידוע לי גם בודקים אותם "מכל כיוון אפשרי"... אני ממש לא מקבלת "כשחייל רוצה לקבל הטבות כספיות ואחרות וקורא לעצמו "חייל בודד" כשהוא בעצם לא ממש כך..." תביני שהמערכת שקוראים לה צבא לא סתם תיתן הטבות כספיות כי החייל טוען שהוא בודד הכל נבדק בצורה הכי אמיתית שאפשר... ואת לא צריכה למהר להסיק מסקנות כאלה ואחרות. לחיילים בודדים לא כזה נעים לבוא ולהתארח אצל אנשים זרים ואם כל זה שאת ואמא שלכם ניסיתם לקיים מצווה באמת כל הכבוד. אז זה לא אומר שאם הוא לא בא אז הוא רצה "לדפוק לכם ברז" תחשבו על הצדדים האחרים על זה שאולי היו לו סיבות לא לבוא...סיבות מוצדקות... אני מקווה שאתם ועוד הרבה שילמדו ממכם ימשיכו לנסות לטפל ולארח חיילים בודדים ולא רק בחגים אלא סתם ביום יום ובשבתות בשביל לתת להם הרגשה של משפחה כי כולנו בעצם משפחה אחת גדולה.... ואני מקווה שעכשיו תבינו שזה לא כזה פשוט כמו שחשבתם...

לוקחת לתשומת ליבי את הביקורת הבונה

ומקווה באמת שזה לא כפי שאני חושבת, למרות שאחי גם חייל והוא אמר שדווקא יש יותר ממקרה אחד כזה... בכולופן, תמיד שמחה לשמוע דעות שונות.

למעלה