לתשומת לב מי שטס לחו"ל

לתשומת לב מי שטס לחו"ל

אני לא כותב שום תלונה, אלא רק מעלה שאלות ותהיות - וכל אחד שיחליט לעצמו.

החוק מאוגוסט 2013 קובע בין היתר שחברות הנסיעות חייבות לציין לכל טיסה אם היא אושרה על ידי מינהל התעופה האזרחית , ואם לא אושרה והערות לגבי זה, חובה לכתוב זאת. זכותו של האזרח לדעת מה הוא מקבל תמורת אלפי השקלים שהוא משלם.

שאלו אותי לגבי מלון מסויים והחלטתי לבדוק.
נכנסתי לרשימת הסוכנויות, בחרתי בשטיח המעופף ותאריך הטיסה 4-8.8.2014.

בחרתי במלון סטלה וילג' שעליו כתוב "מלון באישור". האם כבר אושר או שטרם ?
זה לא ברור ואני יכול לחשוד שזהו ערפל שבא להסתיר את האמת, כיוון שגם ביתר בתי המלון גם אלו שאין להם הערה כזו, כתוב בדיוק אותו דבר. האם באחרים המלון כבר אושר ?
מקור שמכיר את הנושא, אומר שפשוט הם קבעו תאריכי טיסה אבל אין להם חדרים.....

המחיר של הדיל טיסה ומלון 4* = 855 דולר.

כעת פותחים את ההצעה ורואים את הפירוט:
מולנו שתי טיסות אפשריות לבחירה,אבל-
בטיסה הראשונה בהלוך (1) רואים שהטיסה אושרה, לגבי החזרה (2) כתוב שאפילו שהיא אושרה, יתכן ומועד הטיסה ישתנה או יבוטל.
מי ישנה את מועד הטיסה ? ברור שחברת הנסיעות, כיוון שרשות התעופה האזרחית מצהירה שאחרי שטיסה אושרה, הם לא משנים אותה אלא רק לבקשת חברת הנסיעות (!)
בטיסה השניה בהלוך (3) כתוב שעדיין אין אישור לטיסה, בחזור (4) כתוב אותו דבר.

למטה יש הערות:
הראשונה אומרת ששני האנשים הראשונים בחדר משלמים כמבוגר (גם אם אחד הוא אבא והשני התינוק שלו?)

הערה נוספת אומרת שלצורך השלמת ההזמנה (למה צריך להשלים הזמנה ?) באמצעות נציג בטלפון, זה יעלה עוד 25 דולר להזמנה.

לגבי סימני ה-"אינפורמציה" ליד ההערות בקשר לאישור הטיסות, יש למעלה מיקרא (5) האומר ששינוי הטיסות עלול להשפיע על מחיר החדר.....
הבנתם? הם ישנו את מועדי הטיסות ולכם זה יעלה יותר ?

וזה בנוסף לעובדה שאת כרטיס הטיסה לא תקבלו בטיסות שכר אלא רק כמה ימים לפני הטיסה האם כדי שהם יוכלו לשנות מה שהם רוצים והנוסע שהוא נותן לחמם, לא מתייחסים אליו אלא כאל ארנק מהלך ?.

צריך עוד פעמונים שיצלצלו לכם ???
או שהקונים מזוכיסטים ואוהבים שמתעללים בהם ? וחברות הנסיעות צוחקות כל הדרך אל הבנק.....

על כל מה שכתבתי כאן פניתי לשלושת השרים הנוגעים בדבר וליוזם החוק (אחמד טיבי) איש מהם לא ענה לי.....

למעלה