לתשומת לב

galala

New member
לתשומת לב

התלבטתי אם לכתוב, והחלטתי שכן. רק רציתי להעיר את תשומת לבכן לכך שלפני מספר ימים כתבתי הודעה שמאוד דומה בתוכן שלה לסוגיה שהעלתה משוש בנוגע לקשר עם ההורים. כתבתי את ההודעה לאחר התלבטויות רבות וברגע קשה במיוחד. קיבלתי 3 תגובות בלבד כי כנראה שההודעה לא עוררה עיניין, מודה שהתאכזבתי כי בחרתי לכתוב דווקא בפורום הזה לאחר שראיתי כמה תמיכה ניתן לקבל פה. במקרה שלי זה לא עבד והמשכתי הלאה. כאב לי לראות שאותו נושא בדיוק גרר שרשור ארוך במיוחד רק מספר ימים מאוחר יותר. לא בוכה ולא מתלוננת (או שכן?), רק רציתי שתקחו לתשומת לבכן לגבי הודעות של "חדשות" אחרות יום נעים נ.ב לא יודעת איך עושים קישור להודעה, מי שמתענינת אני מעתיקה אותה כלשונה (נכתבה ב5.5): מזה זמן אני מתלבטת אם לכתוב, כמשתתפת פאסיבית בפורום זה ובהורים לתינוקות (שלום שני), ולאחר כתיבת הודעות ספורות בפורום הורים לתינוקות בעבר, החלטתי לכתוב וזה המקום. בקצרה- אני אמא לבן מקסים שחגג לפני חודש שנה. סה"כ החיים עוברים על מי מנוחות, אבל אני לא מצליחה להשתחרר ממועקה גדולה בעיניני סבים וסבתות. הנושא מאוד רגיש אצלנו, הורי אנשים מקסימים, אך לא צעירים וסבים ל-10 נכדים. יש להם חיים עמוסים בטיולים וחברים ואני מברכת על כך, אני גם לא מצפה לעזרה ומעולם לא ציפיתי, דווקא בגלל שהם עוזרים כל כך הרבה לאחי ואחיותי עם ילדיהם וזה נראה לי קצת יותר מדי בשבילם. העזרה לא חסרה לי, מה שחסר זה הקשר עם יואב, ובעיקר הקשר העתידי. אני יודעת שההורים לא הולכים ונהיים יותר צעירים. יואב כבר לא יזכה כנראה לטיול בר מצווה עם סבא כמו שזוכים השנה שני הנכדים הבוגרים, וסבא גם לא יצטרף לטיולים בבית ספר כמו שהוא עושה היום. כואב לי על יואב שיגדל עם סבא וסבתא מבוגרים כמו שאני גדלתי, ושלצערי לא היתה להם משמעות גדולה בחיי לעומת המשמעות העצומה שיש להורים שלי בחייהם של הנכדים הבוגרים שלהם. ההורים של בעלי זה בכלל סיפור בפני עצמו, קצרה היריעה מלהכיל, רק אוכל לאמר שזה רחוק מכל מה שחלמתי עליו לפני שהכרתי את בעלי, בכל מקרה יואב רואה אותם אחת לשבועיים ובמקרה שלהם גם זה לפעמים יותר מידי בשבילי. אני הולכת ברחוב ורואה סבים וסבתות עם הנכדים שלהם וליבי נחמץ. היום זוג סבים אסף את הנכד שלהם מהגן של יואב ודמעות עמדו בעיני כי אצלי זה לעולם לא יקרה. אני מודה שאני מקנאה ללא בושה בחברותי שהתמזל מזלם וזכו בחמים נפלאים וכואב לי שלא זכיתי בכאלה. ועל אף שזה לא הנושא המרכזי אני מודה שגם לא הייתי מתנגדת לקצת עזרה, על אף שזכיתי בבעל מדהים שלקח ממני את כל עבודות הבית מאז שיואב נולד על אף שחוזר כל יום בשעות הערב המאוחרות. ומה אני רוצה להגיד וקשה לי להודות? שממש מצליח לדכא אותי עניין החמים שלי ואני לא מצליחה להשתחרר מהמחשבות על מה היה אם הם היו אחרים.וכבת מזל דגים אני מפליגה בדימיונות.... זהו, זה מה שרציתי להגיד!

עמית@

New member
אולי נבלעת בים ההודעות.

אני מאוד משתדלת לענות כמיטב יכלתי - ולפעמים שרשור שגדל מאוד, מושך את תשומת הלב,(מה גם שזה לא בדיוק אותו הנושא- מה שלא מוריד מחשיבות הנושא שלך) בכל אופן: יש צד טוב- והוא שלפחות *יש* לו סבא וסבתא, אוהבים גם אם לא צמודים, אני גדלתי עם סבתא אחת בלבד ועם סבא חולה ומודה שמאוד חסרו לי הסבים השניים (המתים) לתמר יש המוני סבים וסבתות (יחי מדיניות הגירושים של ההורים שלי) אבל עם אף אחד מהם אין קשר צמוד מדי, וזה בסדר מבחינתי, למרות שבאמת הנכדים האחרים קיבלו את סבא וסבתא (ההורים של בעלי) באופן ממש צמוד (עד היום הם קוראים לאמם בשם הפרטי, ולסבתם "אמא" תודי שאת מעדיפה את המצב כיום..) נכון- זה באמת מדכא והרבה יותר טוב היה לו הכל היה כמו בפנטזיות (בכלל, עדיף שהעולם היה מתנהל כך
) פקרטית- ניסיתם לדבר איתם על כך<?

../images/Emo24.gifתנסי שוב ואל תיפגעי....כי...

זה פורום מקסים! חם ותומך, ממליצה לך. חלק מאיתנו, לא הרגשנו בנוח בפורום "הורים לתינוקות" ושמחנו שניפתח בשבילנו בוגרות פורום "הריון ולידה" הפורום הזה ומאז כל אחת אחרי.. מתקבלת בזרועות פתוחות, אנחנו ממש לא... סנוביות בקטע הזה. אני מבינה ת"רגישות שלך, בייחוד שאת אחרי לידה, טרייה וההורמונים גורמים לנו לדיכדוך ודמעות
מכל דבר, קטן.
מזל- טוב!!!

galala

New member
לא כ"כ טריה...

הקטן, הוא טנק בן שנה וחודש, אבל תמיד נחמד להאשים את ההורמונים ולא את הנפש הפגיעה תודה לך, אצטרף בשמחה

משוש30

New member
קודם כל סליחה. הסתכלתי בהודעה

וראיתי שבאמת לא עניתי לך את הקישור דרך אגב עושים ככה:הולכים להודעה המקורית ולוחצים על הנקודה הכתומה או הכחולה שמצדה הימנ, זה מביא אותך להודעה עצמה. אז את מעתיקה משורת הכתובות את הכתובת של ההודעה. אחר כך את הולכת להודעה החדשה שאת כותבת למטה מתחת להודעה שאת כותבת יש תיבה של "קישורים בתוכן ההודעה" את כותבת ב"מחרוזת מתוכן ההודעה" מילה או מילים מתוך תוכן ההודעה שכתבת שאת מעונינת להדגיש לדוגמה "בעיות הורים" ובקישור מדביקה את הכתובת שהעתקת (שימי לב שלא יהיה לך http פעמיים) וזהו הקישור מוכן... ולגבי הנושא עצמו: נשמע שממש קשה לך. אני חושבת שכדאי לך לדבר איתם על זה. אין הרבה מה לעשות מעבר לתחושות הקשות שלך כי יש להם הרבה נכדים וכמו שאמרת הם לא נעשים צעירים יותר. בכל זאת לא הבנתי בינתיים איך הקשר איתו? כל כך כמה זמן הם מתראים? אתם גרים רחוק? אני חושבת ששיחה כן תעזור לפחות להוציא את הרגשות החוצה ולהגיד כמה חשוב לך הקשר שלהם עם יואב. לגבי חמים אין לי מה להגיד כי חמותי אינה בין החיים וחמי גם בעיר אחרת וראה את מתן (בן החמישה חודשים) 4 פעמים סך הכל.. ושוב סליחה על חוסר התייחסות כנראה שההודעה שלך נבלעה זה מאד לא אופייני לפורום ונשמח אם תישארי

yaelia

New member
אנחנו באמת מאוד נחמדות כאן

תישארי. לפעמים אפשר להיבלע במהומה. אני מסכימה עם עמית, עצם העובדה שיש סבים שאוהבים, גם אם קשישים, זה עדיין המון. לי הייתה סבתא אחת שכבר כשהייתי ילדה חלתה ומתה כשהייתי בת 15. אני רואה היום את הוריי עם הנכדי שלהם וקולטת כמה הפסדתי. חוץ מזה, כמו כל דבר בחיים, יש סבאים של טיולים, ויש סבאים של דיבורים, ויש סבאים שנותנים דמי חנוכה וזהו. כנראה שכל אחד עושה את מה שהוא יודע.

odeia

New member
אני אתייחס לחלק של הילד עם הסבים

גם הבנות שלי גדלות ללא סבים. אודיה הכירה את אבא שלי לזמן קצר מאוד ולכן זוכרת אותו רק מתמונות או סיפורים. אמא שלי מבוגרת מאוד וחיה רחוק מאיתנו ולכן נפגשים רק כשנוסעים אליה פעם בחודש בערך. עם ההורים של בעלי הקשר הוא גם די רחוק, הם גרים יותר קרוב מאמא שלי אבל נדיר שהם יבואו אלינו ואנחנו נוסעים אליהם פעם בחודש בערך. טיולים עם הסבים? לא בבית ספרינו. גם אני גדלתי בלי. ההורים של אבי נרצחו בשואה וההורים של אמי גרו במרכז ואנחנו גרנו בצפון. עזרה? מהיום שהגעתי לקרית שמונה אני כאן לבד, יחד עם בעלי והבנות (כשנולדו), ללא עזרה וללא תמיכה. יש כאלו שאין להם. תשמחי בשמחת חברותייך ותשמחי בשמחתך, שמה שאת עושה ומשיגה, זה בזכותך ובזכות בעלך.

nubi

New member
סליחה

אני יודעת שזה הולך להשמע כמו ים של תירוצים אבל- א. אין לי כל כך זמן למחשב ב. משום מה התפוז אצלי עובד מאוד באיטיות בימים האחרונים ג. בכל השאלות שקשורות להורים-אני מעדיפה להתעלם ולא "לחפור" בנושא הזה. זה נושא רגיש אצלי ואין לי ממש דיעה מוצקה עליו.

dorlim

New member
אז קודם כל בעניין ה"התעלמות"

כמו שאמרו הבנות - זה קורה ולא צריך להעלב, מה שכן במידה וזה קורה ממליצה להקפיץ את ההודעה (באמצעות הוספת תגובה והכנסת הודעה עם תוכן) כדי לזכות לתגובות נוספות ולעצם הענין - לי היו גם סבא וסבתא צעירים (יחסית) וגם סבא וסבתא מבוגרים מאד ועם שני הסוגים נהנתי מאד. אז נכון המבוגרים לא לקחו אותי לטיולים אבל לא בזה הם נמדדו, הם אהבו אותי ואני אותם וזה מה שחשוב
גם ההורים שלנו כלפינו לא היו בדיוק-בדיוק אותו הדבר, תמיד יש את ההורה הותרן יותר וההורה שלו מספרים את הסודות וכו' ובטח גם הילדים שלנו ירגישו את זה לגבינו... לדעתי אין מה להצטער על כך ויש להנות ממה שיש

galala

New member
תודה לכולכן

באמת בית נחמד. הצלחתן כל אחת בדרכה להאיר את עיני, אני בטוחה שכל הסבים והסבתות של יואב אוהבים אותו מאוד, ובאמת כמו שנאמר פה לכל אחד האיכויות שלו כהורה וכסב או סבתא. בכל מקרה ההרגשה שלי היום הרבה יותר טובה. אני חושבת שבפועל הבעיה העיקרית שלי שממנה נובעת התחושה הזו היא החמים שלי, אבל זה לדיון אחר... אז אני נשארת... שוב תודה

ליילה

New member
אני גדלתי בלי להיות קרובה לסבים

ולסבתות משום צד. זה פשוט יצא ככה. הצד של אבא היו מרוחקים, ולא עניין אותם במיוחד לתפקד כסבא וסבתא, ומצד אמא לא הייתה להם יכולת כזו. בקיצור, לי לא ממש היו סבא וסבתא כמו לרוב הילדים מסביבי, אבל אני מודה שקלטתי את זה רק בגיל מאוחר. תמיד חשבתי שסבא וסבתא זה מין דבר מרוחק כזה, ולא חלק קרוב ואינטגראלי מהמשפחה. ולהגיד את האמת? לא מרגישה שזה חסר לי. יש לי את ההורים שלי שאני אוהבת וקרובים אלי מאוד, יש לי את האחיות שלי, וזה הספיק לי בתור משפחה קרובה. היום כשאני אמא, אני חושבת על היחסים עם הסבא וסבתא בעיקר בשביל הסבא וסבתא ופחות בשביל אהד. ילד שגדל בלי, לא מרגיש בחסר, כך שלא נראה לי שצריך לדאוג מהקטע הזה. מצד שני, אני רואה כמה חסר להורים שלי ושל בעלי להיות היום ליד אהד, ואני יודעת שהקטע של סבא וסבתא, הוא בעיקר בשבילם, הרבה יותר מאשר בשבילו.

digabu

New member
טוב, אני דומעת

אני אתחיל בזה שאני כל כך מבינה אותך.. המצב שלי קצת שונה, למזלי יש לבן שלי ארבעה סבים וסבתות מדהימים, אלא שבצד של בעלי הם כבר די מבוגרים מה שאומר שהבן שלי לא יזכה להיות איתם המון. וזה גם אותי כבר מתסכל שהוא לא יוכל להנות כמו שאני הייתי צמודה לסבא שלי עד גיל 24 בערך ושתי סבתות שעדיין חיות ונושמות ואחת שאפילו מתפקדת ומשחקת עם הנינים.. אבל גם אצלי העניין של החשיבות לסבים הוא מאד חשוב והכרחי מבחינת תפיסה אז אני מאד מבינה אותך.. אני לא יודעת מה הקשר שלך עם הוריך אבל אולי שווה לך לנסות קצת לדבר איתם שלפחות עכשיו שהם עדיין פעילים וצעירים הם יוכלו לנצל את הקשר ולהיות גם איתו קצת, למרות שבאמת קשה להתפצל עם כל כך הרבה נכדים. בהצלחה והתחושות שלך מאד לגיטימיות ומובנות

אדר שלי

New member
הי גלי../images/Emo141.gif

את אף פעם לא יכולה לדעת מה מתרחש במשפחות אחרות. מבחוץ זה תמיד נראה ירוק יותר... גם אני כרגע מקבלת עזרה רק מצד אחד - אמי ואבי, שלהם נכדים נוספים (וגיסתי ילדה שבועיים אחריי, כך שיש עוד אימא לתינוק לעזור לה). הם לא תמיד פנויים בשבילי ואני צריכה להסתדר. לעומת בעלך, שלקח ממך את כל עבודות הבית, בעלי נמצא מעט מאד בבית (לא מאשימה אותו, הוא עובד שעות רבות וגם משלים תואר ראשון) ובכל ליבי הייתי רוצה שיהיו לאדר שתי סבתות, אבל מה לעשות שאמו של בעלי נפטרה... בכל משפחה יש את היתרונות והחסרונות. תתייחסי לכך שבעלך הוא אקסטרא, וגם ארבעה סבים זה אקסטרא, כי ממה שאת מבינה לא כולן זכו לכך... ודרך אגב, גם אני בת מזל דגים, אין מה לעשות, אנחנו כאלה...

למעלה