לתת לקהילה

noaronen1

New member
לתת לקהילה

לפני שבוע פניתי לילדים שלי בבקשה שיכתבו מכתב לילד שמאוד חולה. התגובות שלהם היו : "אני צריך להכין שיעורי בית", "למה לכתוב?"...
לא הגבתי - אבל הייתי המומה ולקחתי לי קצת זמן לשבת ולחשוב וכמובן להלקות את עצמי מדוע הילדים שלי כל כך ממוקדים בעצמם???!!!
מצד שני הילדים צריכים דוגמא, או חינוך לערכים שיגרמו להם לרצות לתרום לקהילה, לא? (ואני דווקא מתנדבת במספר תחומים שונים, מאז שעברנו לארה"ב אני מקפידה בכל שנה להתנדב לארגונים ופעילויות שונות, אבל זה לא משהו שהילדים יודעים על מספיק/מרגישים).
אז רציתי לשאול ואולי גם לקבל רעיונות איך אני יכולה לשתף את הילדים בפעילות התנדבותית שתעצים אותם וגם תחנך אותם לערכים שחשובים לי.
אז זה הפרוייקט שלי לשנה החדשה שבאה עלינו (טוב שיש שני מועדים לבקרה פנימית...)
כמה שאלות:
1. האם אתם מתנדבים (לא תורמים כסף) באיזושהי פעילות/ארגון?
2. אם כן - מה עומד מאחורי ההחלטה שלכם להתנדב?
3. האם חשוב לכם לתרום לקהילה שבה אתם חיים או למטרה מסויימת בחיים?
4. האם אתם משלבים את הילדים שלכם בתהליך? או אולי זה בא מהילדים שלכם?
תודה לכולם ושבוע טוב.

שאלה מקסימה

אני אישית מאוד אוהבת לשלב התנדבויות ביומיום שלי.
רוב ההתנדבויות שעשיתי היו קשורות לילדים (עזרה בשיעורי בית, הפעלות וכו').
האמת שאני מתכננת גם פה, במיוחד שיש לי 3 חודשים לפחות להעביר בלי עבודה ואני רק ביום הראשון לבדי וכבר מתחרפנת
.
&nbsp
אני מאוד מאמינה בלתת מעצמי ,מאוד אוהבת להרגיש את העשייה, להרגיש שתרמתי כדי לעשות טוב לעולם. אני מהאנשים שעושים ולא רק יושבים ומדברים. הכי כואב לי שתמיד אומרים לי שאני טובה מידי ואני מרגישה שזה פשוט מצחיק-מה זה "טובה מידי"?!
&nbsp
הוקרת התודה של האנשים עושה כל כך טוב בלב והידיעה שעשיתי משהו למען מישהו פשוט מחממת את הלב ומעצימה.

alphadelta

New member
לצערי לא מספיק

אנחנו כן מתנדבים עם הילדים אבל בכלל לא מספיק. אבל תודה על התזכורת. אחד הדברים אגב שהם עושים זה לתרום משחקים ובגדים פעמיים בשנה. לפני יומולדת ולפני חנוכה.

forglemmigej

New member
על ההתנדבות

תראי ,לפי מה שאני מבינה החברה האמריקאית זה מאד מובנה בה ההתנדבות ,אם אתה לא מתנדב באיזה פרויקט אתה מוקצה
נראה לי שזה מאפיין חברות הגירה כשאין לאנשים על מי לסמוך אפילו לא על אבינו שבשמיים ולכן הם מפעילים אחד את השני ובמיוחד שמתי לב לזה על התנדבות של הורים בבתי ספר, ברגע שיש משפחות מורחבות וכמה דורות טובים באותו מקום נראה לי שיש יותר בטחון ויותר כלים להתמודד עם הלבד, האמת שהתנדבות זה דבר מאד יהודי (מתן בסתר או כל גילויי החמלה) ולא פלא שפיכסבוק נוצר על ידי יהודי, כל האנפורמציה והעזרה ניתנת שמה בהתנדבות, אותו דבר בפורומים פה ,זה לא תמיד חייב להיות התנדבות פיזית שיראו אותך לפעמים האנונימיות מקלה דוקא על המנודב שהוא לא צריך להיות במגע עין עם המתנדב.
אני רוצה לספר על הקהילה שלי שהיא יותר ארצית מאשר מקומית ,זו מדינה שתורמת הכי הרבה בעולם למדינות עולם שלישי ,לא פעם יש מבצעים בטלויזיה לאסוף כסף לאפריקה ובאמת אנשים תורמים מכל הלב ,היות שזה גם מעין פרסום חינם לחברות שתורמות רואים את שמן על המסך בפונטים יותר גדולים מאשר סתם איזה יאנס ינסן תרם ,זה קצת מתחיל לצרום, אבל שיהיה..הרבה אנשים נוסעים לעזור במדינות שונות בעיקר באפריקה בלימודי שפה או חקלאות או סתם תיחזוק החיים, הרבה פעמים זה כמו טיפה באוקינוס האומללות, לפני כמה שנים פגשתי מישהי שבדיוק חזרה מטנזניה ולימדה שם אנגלית באיזה כפר נידח שלושה חודשים, איך זה בדיוק יעזור להם אבל זה עדיף על אחת כמוני שלא נוסעת לטנזניה וסתם שופטת
ההתנדבות לא נתפסת כמקומית אלא גלובלית, צריך לעזור באמת לאלו שפחות שפר מזלם לעומתנו שיש לנו גג מעל הראש , מקבלים פה המון פליטים, כמובן לא כמו בשבדיה אבל זה הופך את הבן אדם לפחות ציני, משהו שהייתי חשופה אליו כל חיי.
באשר לילדים, צריך אולי לקחת אותם פעם לאיזה אירוע התנדבותי, אולי לא להפסיק לטחון להם בראש שאנחנו ברי מזל ויש כאלו שפחות וצריך לא להפנות להם גב, זה לדעתי הדבר הכי חשוב בחינוך ילדים ,ללמד אותם לראות גם את האחר, להיות בן אדם טוב ונדיב וזה יותר חשוב מכל הישג אחר בחיים, ככה לפחות ניסיתי להעביר את המסר כששלי היו קטנים.

smaak

New member
משלבת כמה התנדבויות

קודם כל,
אני רוצה לומר שלהתנדב זה כיף, זה ממלא, ונותן לא פחות למתנדב ולא רק למי שנהנה מההתנדבות הזו. מומלץ בחום. אפילו פעם בשבוע.

1. מתנדבת אחת לשבוע במקלט לבעלי חיים נטושים. מגיעה לשם לנקות את הכלובים, להאכיל, לקחת כלבים לטיול וכו׳.
אחת לשבוע גם נותנת לחמים שנשארו במאפייה לבנק המזון המקומי.
כל ערב גם נותנת לחם ומאפים למוסד למוגבלים שכלית שנמצא לידינו.
בעיקרון אין לי סבלנות לצלם חפצים שאין לנו בהם שימוש יותר (בגדי ילדים למשל, צעצועים וכו׳), אז אני נותנת. את היקרים יותר אני נותנת לאנשים שאני מכירה, את הפחות יקרים אני נותנת לבנק המזון.

2. הרצון שלי לתת מעצמי למי שלא יכולים לעזור לעצמם. יש לי יום אחד בלבד בשבוע שבו אני לא עובדת (ויום העבודה שלי הוא מינימום 14 שעות), אבל אני לא מוותרת על זה. המקלט שבו אני מתנדבת מטפל באלפי בעלי חיים כל שנה.
חלקם נמצאו במקומות מוזרים, כמו גורי חתולים שהושלכו לפחי אשפה, כלבים שהושלכו לנהר. חלקם מוצאים ממפעלי ״גורים״ לא חוקיים ולא ראו מעולם אור יום, דשא או חיברו יד אדם עם מגע חיובי. כלבות שבערך מרגע הפוריות עד הרגע שנתפסו נאלצו ללדת שגר אחר שגר אחר שגר, והגורים נלקחו מהם בכל פעם למכירה. הפטמות שלהן במצב נוראי והן חולות במחלות שונות. בעלי חיים שהוצאו מבתים מתעללים, או סתם אנשים שאין להם יותר כוח לטפל בהם.

3. לי חשוב לתרום בעיקר לבעלי חיים. בכל שבוע שבו אני מגיעה להתנדב אני גם מביאה איתי מזון וציוד לבעלי החיים. אני מודה שאנשים פחות מעניינים אותי, בעיקר כי אני איתם באינטראקציה כל שאר השבוע.

4. מדי פעם אני לוקחת את יאן איתי אחר הצהריים להוליך כלבים, בפעם הראשונה הוא נעצר ליד כל כלוב ואמר לי- אמא, הוא רוצה ללכת איתנו הביתה. הוא התרגל מאז ומבין שאי אפשר לקחת את כולם, ונהנה מהטיול ולהחזיק את הרצועה.

אני אנצל את ההזדמנות הזו לומר לכם- אם אתם רוצים לקחת חיית מחמד הביתה- לכו למקלט, ואל תשלמו כסף שממשיך להניע את התעשייה הזו. למי שרוצה כלב ״גזעי״- יש המון כלבים כאלה במקלטים, מקטנים כמו צ׳יוואווה, לברדורים, שרפיי, ואפילו דנים ענקיים- את כולם אפשר למצוא במקלט. למעשה, כמעט כל הכלבים שמגיעים למקלט שאני מתנדבת בו הם כלבים ״גזעיים״.
ועקרו את בעלי החיים שלכם. לא צריך לתת להם להמליט פעם אחת לפני עיקור.

אצלנו

הגענו לקהילה מאוד חמה ותומכת (בי״כ בעיר קטנה, והשכונה שלנו), ומהר מאוד הרגשנו צורך להחזיר ולגמול על הטוב שקיבלנו. פתחתי בבי״כ קבוצת משחק לילדים ככלי ללימוד עברית לאמהות ולילדים והבת שלי היתה חלק מהקבוצה, בערב לימדתי עברית בבית הכנסת ובשבתות ה״תלמידים״ שלי היו ניגשים לשאול מילה בעברית, אני מאמינה שזה חילחל לילדים שלי.
מעבר לזה - בית הכנסת שלנו אימץ מקלט לחסרי בית בו מבשלים מתנדבים מהקהילה פעם בשבוע ובחגים הנוצרים (כך הפעילים הנוצרים יכולים לחגוג כריסטמס וזה מקסים לדעתי) אני יודעת שילדים גדולים יותר הולכים לפעילות הזו עם סבא או אבא. הילדים שלי הולכים איתי למשלוחי מנות לקשישים בקהילה של בית הכנסת למשל וכמובן רואים גם שאנחנו מקבלים הרבה מהקהילה, מהערבות ההדדית של השכנים, מדברים איתם בבית ספר הרבה על גמילות חסדים, צדקה וצדיקות (משהו גדול יותר - להיות צדיק כלומר לראות צרכים של אחרים כמו את שלך, לשאוף לעשות טוב ולחלוק).
ילדים אחרים הלכו עם ההורים לארוז מנות מזון לנפגעי רעידת אדמה או שריפה (לא זוכרת מה זה היה אבל העקרון מובן)

באמת שאלה מקסימה!!

אז ככה:
&nbsp
אני מתנדבת באגודת המיניקות האוסטרלית (Australian Breastfeeding Association) כמדריכת הנקה. עברתי הכשרה של שנה ומשהו, ויש לי מגוון של תפקידים באגודה, רובם מקומיים - לעזור בניהול הקבוצה המקומית שלי, להעביר דיונים בנושאי הנקה, לבקר בקורסי הכנה ללידה בבית החולים המקומי, להציג את האגודה ולחלק לנשים פלאיירים, ואני גם אחראית על השכרת משאבות הנקה "מקצועיות" בשביל הקבוצה שלי. חוצמזה אני עושה משמרות בקו החם הארצי.
&nbsp
בנוסף אני פעילה בקהילה היהודית הסמוכה אלי, ובשנה האחרונה הצטרפתי לוועד המנהל ויזמתי פרוייקט של רענון המרכז הקהילתי שלנו (בניין די ישן...) ועיצוב שלטים לחדרים.
&nbsp
לא יודעת.... שילוב של אכפתיות, רצון לשפר את העולם, ועניין אישי. ההתנדבות נותנת לי המון אנרגיה וסיפוק. התנדבות זה הדבר המושלם בשבילי בשנים האלה שבהן אני (בעיקר) בבית עם הילדים. זה מאתגר אותי ומעניין אותי כמו עבודה בשכר, אני גם מרוויחה מזה ידע ומיומנויות שייכנסו לי לרזומה וישרתו אותי עם החזרה לשוק העבודה, ומצד שני זה גמיש ומתאים לאמא, ולא גובה (כמעט) מחיר מהילדים.
&nbsp
כן.
אני מאוד מעריכה את תרבות ההתנדבות באוסטרליה.
&nbsp
אני משלבת ונהנית מזה - את הגדול (6 וחצי) לקחתי לימי הכשרה והשתלמויות סופשבוע, לשיחות עם נשים בהריון ולמפגשי תמיכה, את התינוק (שנה וחצי) אני לוקחת אתי לכל מקום (חוץ מאשר ישיבות וועד שנערכות בערבים). היום לקחתי את שניהם למרכז היהודי כדי לתלות שם את השלטים החדשים. אני תמיד משתדלת לתכנן כך שיהיה להם מרחב למשחק ומשהו לעשות, כדי שלא יתאמללו ויוכלו לתת לי לעשות את מה שצריך. את המשמרות שלי בקו המידע להנקה אני עושה מהבית, המערכת שלנו חכמה ומאפשרת לנו גמישות, ויש המון טיפים ממתנדבות מנוסות איך לנהל ילדים ולקחת שיחות בעת ובעונה אחת. זה לא תמיד קל, אבל אני חושבת שהילדים מרוויחים מזה הרבה. הגדול שלי כבר יכול להיות מדריך הנקה בזכות עצמו (הוא יהיה בעל מעולה ותומך לכשיהיו לו ילדים, וזה שווה המון) והוא שואל שאלות מצחיקות מאוד לפעמים. הוא גם מאוד נהנה לעזור לי בכל מיני מטלות, בעיקר כאלה שכוללות גזירה וציור
. הקטן - מרוויח אותי, בינתיים. הוא עדיין קטן מכדי להבין את הערך המוסף, אבל גם זה יגיע.

נושא חשוב ביותר

אני מתנדבת פעם בשבוע (משבוע הבא עובדת שם בתשלום ב-4 חודשים הקרובים).

הרעיון להתנדב עלה ע"י המורה לאנגלית שלי. היא חשבה שהתנדבות תתן לי הרבה ביטחון עצמי והרגשה שאני שייכת לקהילה פה. כמה ימים אחרי השיחה איתה, הגעתי לחנות יד שניה שבה אני מתנדבת היום, ועזרתי למוכרת להוריד משהוא מהקיר. מנהלת החנות ניגשה אלי ושאלה אם הייתי רוצה להתנדב שם. זה היה לפני כמעט 3 שנים.

אני חושבת שזה מאוד חשוב. ההתנדבות פה היא אדירה ובכל תחום כמעט.

בוני לא קשורה לזה. אבל היא מכירה את הרצון שלי לעזור איפה שרק אפשר. כאשר היינו בקיץ בישראל ושאלתי אותה אם היא רוצה להצטרף על ילדי הקיבוץ ולהכין חבילות לחיילים, היא היתה מאוד נלהבת. אני רוצה להאמין שהיא יונקת את זה ממני.

הנושא הזה של תרומה לקהילה יכול להיות נושא מדהים לשנת בר מצווה שלכם. (עדין לא הגעתי לקרוא את כל השירשור על הבר מצווה ואני לא יודעת איך הוא נגמר
)

Mottek

New member
הייתי רוצה להתנדב יותר

אבל אין לי זמן, ומכיוון שלפעמים בעלי נאלץ לעבוד מאוחר הרבה פעמים (עם התראה של כמה שעות במקרה הטוב) אני מרגישה שאני פשוט לא יכולה להתחייב והילדים גם לא מספיק גדולים בשביל להשאר בבית לבד לתקופה ממושכת. אולי עוד כמה שנים....

לא ממש. אבל אני חברת ועד בבית הכנסת וגם נציגה מטעם ההורים בועד בית הספר. זה נחשב?
מלבד תרומה של חפצים/בגדים לנזקקים, אני תורמת הרבה אוכל. בבית כנסת תמיד יש food drive ביום כיפור. לילדים בבית ספר גם כן יש food drive מספר פעמים בשנה ואני תורמת לשם גם כן.

אני רוצה לעזור לאנשים שאין להם. התברכתי בכל כך הרבה דברים ויש לי את הכוח לקנות דברים שהם מותרות, ואני רוצה לתת לאחרים ולעזור.

לקהילה.

בבתי הספר יש food drives כמה פעמים בשנה. ממש עכשיו היה אצל הגדול. יותר קרוב לחג המולד יהיה עוד אחד. הם בדרך כלל עוזרים לי לבחור איזה דברים לקנות ומה להביא. אני מנסה לבחור אוכל בריא ולשלוח קופסאות שימורים עם ירקות למשל.
בבית הכנסת הילדים תורמים כל שבוע לצדקה (כסף) ובסוף השנה עורכים הצבעה למי לתרום את הכסף. בדרך כלל זה מתחלק חצי-חצי. חצי אחד למוסד מקומי והחצי השני למוסד ישראלי (מד"א למשל). הם גם מכינים כרטיסי החלמה מהירה אם מישהו חולה, שנות טובות, ומשלוחי מנות - למרות שאלו יותר למשפחה מאשר לקהילה.

הגדולות שלי מתנדבות במכבי האש

אבל אני מודה שאני לא תורמת כלום פרט לבגדים משומשים מדי פעם, וזה באמת משהו שאני צריכה לשנות.

למעלה