לתת לקהילה
לפני שבוע פניתי לילדים שלי בבקשה שיכתבו מכתב לילד שמאוד חולה. התגובות שלהם היו : "אני צריך להכין שיעורי בית", "למה לכתוב?"...
לא הגבתי - אבל הייתי המומה ולקחתי לי קצת זמן לשבת ולחשוב וכמובן להלקות את עצמי מדוע הילדים שלי כל כך ממוקדים בעצמם???!!!
מצד שני הילדים צריכים דוגמא, או חינוך לערכים שיגרמו להם לרצות לתרום לקהילה, לא? (ואני דווקא מתנדבת במספר תחומים שונים, מאז שעברנו לארה"ב אני מקפידה בכל שנה להתנדב לארגונים ופעילויות שונות, אבל זה לא משהו שהילדים יודעים על מספיק/מרגישים).
אז רציתי לשאול ואולי גם לקבל רעיונות איך אני יכולה לשתף את הילדים בפעילות התנדבותית שתעצים אותם וגם תחנך אותם לערכים שחשובים לי.
אז זה הפרוייקט שלי לשנה החדשה שבאה עלינו (טוב שיש שני מועדים לבקרה פנימית...)
כמה שאלות:
1. האם אתם מתנדבים (לא תורמים כסף) באיזושהי פעילות/ארגון?
2. אם כן - מה עומד מאחורי ההחלטה שלכם להתנדב?
3. האם חשוב לכם לתרום לקהילה שבה אתם חיים או למטרה מסויימת בחיים?
4. האם אתם משלבים את הילדים שלכם בתהליך? או אולי זה בא מהילדים שלכם?
תודה לכולם ושבוע טוב.
לפני שבוע פניתי לילדים שלי בבקשה שיכתבו מכתב לילד שמאוד חולה. התגובות שלהם היו : "אני צריך להכין שיעורי בית", "למה לכתוב?"...
לא הגבתי - אבל הייתי המומה ולקחתי לי קצת זמן לשבת ולחשוב וכמובן להלקות את עצמי מדוע הילדים שלי כל כך ממוקדים בעצמם???!!!
מצד שני הילדים צריכים דוגמא, או חינוך לערכים שיגרמו להם לרצות לתרום לקהילה, לא? (ואני דווקא מתנדבת במספר תחומים שונים, מאז שעברנו לארה"ב אני מקפידה בכל שנה להתנדב לארגונים ופעילויות שונות, אבל זה לא משהו שהילדים יודעים על מספיק/מרגישים).
אז רציתי לשאול ואולי גם לקבל רעיונות איך אני יכולה לשתף את הילדים בפעילות התנדבותית שתעצים אותם וגם תחנך אותם לערכים שחשובים לי.
אז זה הפרוייקט שלי לשנה החדשה שבאה עלינו (טוב שיש שני מועדים לבקרה פנימית...)
כמה שאלות:
1. האם אתם מתנדבים (לא תורמים כסף) באיזושהי פעילות/ארגון?
2. אם כן - מה עומד מאחורי ההחלטה שלכם להתנדב?
3. האם חשוב לכם לתרום לקהילה שבה אתם חיים או למטרה מסויימת בחיים?
4. האם אתם משלבים את הילדים שלכם בתהליך? או אולי זה בא מהילדים שלכם?
תודה לכולם ושבוע טוב.