ל - ´ארצנו הקטנטונת´

פלטרון

New member
ל - ´ארצנו הקטנטונת´

היי , ואוו , איזה פורום מגניב .. כל-כך הרבה דיבורים על מטריקס .. איפה הייתם כל-כך הרבה זמן מחיי .. ועכשיו לעניין : לפני עמוד או שניים כתוב הודעה ממשהי בשם ´ארצנו הקטנטונת´ , שטוענת שהרבה חוקים שכתובים בתנ"ך , כאילו מתוך חוק דתי חסר הגיון , למעשה נכתב מתוך הגיון שלא הוסבר ... אז תני לי לענות לך דבר או שניים , ואפילו לאתגר אותך קצת לחשוב .. 1 ) מה שתיארת מאוד דומה לסיפור משפט פרמה . ולמי שלא מכיר - אז בשורה , פרמה היה מתמטיקאי שחי לפני 400-300 שנה , או משהו כזה , והיה לו מנהג לקרוא ספרי מתמטיקה , ובצידם של העמודים לרשום משפט מתמטי ללא הוכחה . לרוב כי ההוכחה , לטענתו , הייתה עניין של חצי עמוד -עמוד של פיתוח .. עניין של כלום לכורה . אז פעם אחת הוא כתב משוואה מתמטית , שלא הוכחה למשך 300-400 שנה . עד שמשהו ( שאת שמו אני לא זוכר כרגע ) הוכיח אותה .. וזה לקח לו יותר מעשר שנים !! שהם הוא הסתגר כמו החננה שהוא , והתמקד רק בזה !! מתמטיקאי אחר אמר על זה את המשפט " אני יכול לרשום עשר משוואות , שיקח לכם מאות שנים להוכיח , אז מה .. זה לא אומר כלום ! " .. ומה המסקנה : גם אני יכול לכתוב הרבה חוקים שיהיו ללא הגיון כלל , חלקם יוכחו כנכונים ( עניין של מקריות ) , ואז יאמרו שגם כל השאר נכונים , פשוט לא מצאנו עדיין את ההוכחה שלהם ... 2 ) שמעתי עוד משפט מעניין , בסרט ´ גִ´י איי גיין ´ - "יש לי שעון מקולקל בבית , והוא מדייק פעמיים ביום ! " ... מסקנה : זה שפלטרון ( או התנ"ך , או כל אחד אחר למעשה ) צודק פעם אחת , לא הופך את כל שאר הגיגיו לנכונים , ובטח לא לנכונים אך לא מוכחים עדיין! ועכשיו האתגר : שמשהו יסביר לי מה ההגיון שלא לבצע שום פעילות (אפילו לא לקרוא שהיא פעילות חיובית ) ביום שבת ! לאו הנה עוד אחת - יום כיפור - למה לא להדליק אור ? למה לא לשתות ?? תמיד יאמרו המתחכמים , שצום הוא דבר בריא , ויש מחקרים רבים בעולם שתומכים בצום רפואי . תגובתי : HELLOOOO ... בצום בריאותי שותים ... והרבה !! לא תמצא אף רופא בעולם שככה סתם (לא לפני ניתוח או משהו ) יגיד לך לא לשתות 24 שעות ! מה הוא , דפוק ?? נו , אז התקבלתי ??

חזיר בר

New member
סיפור חביב בקשר למשפט פרמה

היה איזה מתמטיקאי בריטי שפחד מאוד מלשוט בספינות, כל פעם לפני שהיה יוצא לשיט היה שולח לכל חבריו המתמטיקאים הודעה שהוא פתר איזה משפט לא פתיר זה או אחר ושהוא יספק את ההוכחה בהמשך,בהנחה שאלוהים לא יתן לו לטבוע למוות ולהשלות את כל המתמטיקאים במבוי סתום.

וואו! מתייחסים אליי ../images/Emo8.gif

איזה כיף... אתגרים... ריפרפתי על ההודעה, אבל אני בטוחה שעכשיו, כשאני עושה כמה דברים ביחד אני לא אתייחס לכל הדברים כמו שצריך- אז אני אדפיס והיום בשיעור משעמם או הפסקה, אם לא יהיה שיעור כזה- אני אקרא ואתייחס! אז זה יהיה יותר מאוחר. רק הארה והערה- אני סך הכל תלמידת תיכון ואני לא רבנית גדולה (גם לא בשאיפה להיות) שיש לי שליפות והסברים להכל! למי שהשלה את עצמו- אני לא! אני כותבת תשובות שבדר"כ מתבססות על הידע המדעי שלי והרוחני (עד כמה שיש). מהשורות האחרונות שאני קוראת- בקשר לצום: יום כיפור הוא לא צום רפואי! אבל כמובן שלאנשים שלא יכולים לצום, מעלפים או משהו כזה- אז הם כן שותים. ובקשר לאור- חשבתי על זה השבת (איזה צירוף מקרים) והקטע הוא שיותר סימלי לגבי העבר- פעם לא היית לוחץ על המתג ואז "איזה יופי, אור" פעם היית שעה מינימום משפשף אבנים- זה העבודה. כיום, אני לא בטוחה, זה גם סימלי וגם הקטע שאתה ישירות גורם למישהו בחברת חשמל לעשות עבודה מסוימת (במקרה לעשות את עבודתו) לכן יש את "שעון שבת" שהוא כמו "גוי של שבת"- לו מותר בהחלט לעשות מלאכות שלנו אסור. ד"א- אין כאן תנאי קבלה (או שיש ופשוט אני לא יודעת אם עברתי או לא) בכל אופן- ברוך הבא!

Bassman

New member
שוב... כדי להתקבל אתה צריך

לקפוץ על רגל אחת 30 פעמים, לאכול גלולה כחולה, להגיד קוקוריקו ולחבר לעצמך שקעים

מימי

New member
פלטרון יקר-

אתה יודע מה- אתה צודק. מנקודת מבט מדעית- אתה צודק. העיניין שמשנה פה את הכל הוא האמונה, וזה מה שגורם להכל להיראות הגיוני בעיני מאמינים. אז לא משנה כמה תגיד לאנשים מאמינים שהם טועים, וכמה שתביא הוכחות רציונליות לכך שהם טועים- זה לא יעבוד לך. כי אמונה זה גם בלב, והוכחות זה רק בשכל. אתה לא עובד על אותם מישורים, ולכן אין לך פה סיכוי. אבל לפני שאתה זורק משפטים, אנא, בדוק שהם נכונים: שבת זה לא יום בטלה, זה יום מנוחה. יום שאסור לעשות בו מלאכה, כלומר- לעבוד. אתה לא מוצא שזה הגיוני? בלי היהדות כולם היו עובדים, ללא מנוחה, 365 ימים בשנה. היהדות נותנת מנוחה לאדם ולבהמה. אבל מנוחה אין פירושה "לא לעשות כלום". בודאי ובודאי שמותר לקרוא- זה בעצם העיסוק העיקרי שעוסקים בו בשבת. יום השבת הוא מנוחה לגוף, אבל עבודה קשה לשכל. ויום כיפור הוא לא צום בריאותי. הוא צום של תענית - לכפר על מעשינו הרעים. הוא גם לא מתיימר להיות צום בריאות. מי שחולה - אסור לו לצום.

פלטרון

New member
לא הבנת .. אז במקום ..

לא הבנת אותי . אז במקום לומר לך "תקראי שוב" , אני אטרח ואסביר שוב . אני יודע שיום השבת הוא יום מנוחה עפ"י היהדות . אני גם יודע שצום יום-כיפור הוא לתענית . אבל , עמוד או שניים אחורנית קראתי ש ´ארצנו הקטנטונת´ אמרה שהרבה חוקים בתנ"ך , שלכאורה נראים כחוקים דתיים חסרי הגיון ( והביאה בתור דוגמא את איסור אכילת בשר חזיר ) , מתגלים כבעלי הגיון מדעי , שאמנם איננו מוסבר במקורות . במקרה של איסור אכילת בשר חזיר - מתגלה כי זה מזיק לבריאות יותר מאשר בשר רגיל ( לדבריה .. הודעה מלפני מספר עמודים ) ... אז מה הוסיף פלטרון - פלטרון טוען שלטעון טענה כזו זה כמו לומר "צדקנו בקשר למשהו אחד מתוך 100 , אז אולי גם שאר ה-99 נכונים , רק עוד לא גילינו למה הם נכונים " והבאתי בתור דוגמא נגדית את יום-כיפור , עליו טוענים הרבה אנשים ש" אז מה אם אתה צם . זה מאוד בריא . יש הרבה מחקרים שמגבים את זה " . אז - לידע כללי - זה נכון שצום מאוד בריא - אבל רק אם הוא מלווה בהרבה שתייה , וגם אז, לא לכל אדם זה יביא יותר תועלת מנזק . אני למעשה מסכים איתך שדת זה עניין של אמונה - ועל -כן כתבתי שאין שום הגיון מדעי עקבי מאחורי הרבה חוקים דתיים . מי שמאמין בדת בשביל האמונה - אני שמח מאוד בשבילו ( באמת !! בכלל לא בציניות .. ) . מי שמאמין בחוקי הדת ומקיימם מתוך אמונה שיש רציונל מאחוריהם ... עליו אני חולק ! נ.ב. גם לנוצרים יש יום מנוחה בשבוע , אבל להם "מותר" להדליק אור , או לעשן , או לנסוע ברכב . טוב ... אבל עוד משפט ואני כבר בפורום "שינוי" , אז מספיק ודי.

TomerZimmermann

New member
יום המנוחה

הטענה שלך שגם לנוצרים יש יום מנוחה היא לכל היותר נוסעת מחוסר ידע (אני אישית חושב שהיא טיפשית) מכיוון שהנצרות מבוססת על היהדות. מה שלא מונע מטענתך הראשונית להיות נכונה. לא היהודים הם אלה שהביאו לעולם את יום המנוחה. דתות עתיקות הרבה יותר מהיהדות קבעו יום מנוחה (הבבלים לדוגמא. אם אני לא טועה גם במזרח הרחוק היו כמה דתות עתיקות יותר). הבעיה היחידה עם זה היא שהיהודים מאמינים כי הם היו הראשונים שדרכו על הכוכב הזה ולכן אי אפשר להתווכח איתם על העניין הזה

אף אחד עוד לא מת מיום כיפור...

ואמרתי שלהרבה דברים, לא להכל! מי יודע, אולי עוד כמה שנים יצוץ מישהו שיראה את ההיגיון שבדברים, הרי עדיין לא גילינו הכל!

IC4

New member
funny u should mention

מה שרשמת אינו נכון! לפני כ8 שנים אני זוכר שבחור מת בבית הכנסת מדום לב ביום כיפור... אמרו עליו שהוא מת צדיק... ...אני תמיד השתעשעתי עם הרעיון שהוא היה חוטא כל כך גדול שאלוהים העניש אותו

שים לב שהוא מת ביום כיפור, לא בגללו

והרעיון שלך יכול להיות נכון, אבל לפעמים אנשים מתים לא כי הם חוטאים אלה ככפרות...

IC4

New member
למקרה שזה לא נשלח כבר, פעם #2

מבולבל ממה שאחרים חושבים איך אחרים מהם צריכים להתנהג (כמוהם) אגב לא מדברים בפורום הזה על מאטריקס כל כך הרבה מדברים על נושאים הפלא ופלא מטריקס הוא סרט נהדר מספיק ככל מיני ספרים וסרטים אחרים להציג נושאים אלה... וואי , איך לא חשבתי על זה קודם
?! כאילו כי אני ציני ואני כזה שיואו - בעל דעה מקובעת? בחזרה לקשר מה שאמרת - אתה לא אמור לבחון דברים רק בגלל הקנקן שאמר את אותם הדברים,אלא כי הם עומדים (או לא עומדים) בפני עצמם. לפחות בשביל האישיות שלך. (ולמקרה שלא שמת לב, אדגים לך ש"אישיות" נגזר מהמילה אישי)

למעלה