ל"אתאיסטים" כביכול

• פותח הנושא 2x-x
  • פורסם בתאריך

2x-x

New member
ל"אתאיסטים" כביכול

אני מאוד מאוכזב מאלה שכתבו, אני אתאיסטי, או אני לא מאמין בה´ ויוצא בכלל...יש לי שאלה! האם מילה "אתאיסטי/ת", מופיעה בתעודת זהות שלכם? הרי תעודת זהות מוכיחה את זהותכם דתית הלא כן? יש נקודה מאוד חשובה, אלה שאמרו "אני אתאיסטי", אז אתם לא יהודים, נכון? הרי אי אפשר להיות אתאיסטי ויהודי בו זמנית! אם אתם לא יהודים, אז פגעתם בכבוד של עם יהודי שסבלה במשך שנים רבות, מאז תקופה במצרים, יציאת מצרים, איך אפשר לשכוח את שואה, שיהודים סבלו מאוד, ואי אפשר להבין מה קרה בשואה, ויהודים סבלו במשך 2000 שנה ללא מדינה או ארץ, כולם חיו בגולה, ושמרו על מצוות, מסורת, המשיכו להאמין בה´ למרות הכל. עכשיו יש לנו מדינה, יש לנו צבא שמגנה עלינו 24 שעות ביום, יש לנו ממשלה, כנסת שדואגת לנו, וכו...לפתע אתם אומרים, אנחנו לא מאמינים בה´ או אנחנו אתאיסטים...זה ממש חוצפה...זה פגיעה בכבוד של עם יהודי! לפני כמה שנים, אמרתי לעצמי אם אני לא מאמין בה´, אז אני אתאיסטי, ולאחרי ניתוח מצב כזה, הבנתי שלמרות לא האמנתי בה´ אני עדיין ממשיך להיות יהודי בכל לבי ובגאווה! אם אלה שאומרים "אני אתאיסטי"..אז אלה שמכחישים את היותם יהודים...לדעתי הם פחדנים, שאולי יהיה שוב שואה(נקווה שלא יהיה), ויגידו אני לא יהודי, אני אתאיסטי, אם זה מה שתגידו? אתם צריכים להגיד שאתם יהודים ולהלחם למען קיומו של עם יהודי!!! כיום יש בעיה בנוגע לשאלה "מיהו היהודי", נאצים הגדירו את היהודים "כל מי שיש סבי סבי סבא יהודי, הוא יהודי", אנחנו לא יכולים לתת לנאצים לקבוע את זהותו של יהודי! האמת היא שכרגע אין תשובה לשאלה זאת, ולמרות שאן תשובה לשאלה זאת, אני יודע שבלבי אני יהודי, בגלל שאני בנם של יהודים, שחינכו אותי להיות יהודי. למרות הנני חילוני, נכון לעכשיו, אני מאמין בקיומו של ה´. אין צורך לטרוח להשאיר הודעה עבורי, כי במשך שבוע לא אהיה פה(פורום), אבל בכל זאת אתם רוצים להחזיר לי את התשובה, אתם יכולים לשלוח לי אי מייל, כתובתי אימייל מופיעה בפרטים אישיים שלי להתראות בפעם אחרת

2x-x

New member
תיקון:

ציינתי, במשך 2000 שנה יהודים חיו ללא מדינה או ארץ, אז זה טעות, כי שכחתי להוסיף, משלהם. במקום לכתוב כך אז הנה תיקון: "יהודים סבלו במשך 2000 שנה ללא מדינה או ארץ משלהם

התרנגול

New member
לא מדויק...

להיות יהודי ולהיות אתאיסט זה לא סותר. להיות יהודי זה לא מתוך בחירה, בד"כ, אלא אם אמא שלך יהודיה אז אתה יהודי. נקודה. תעשה שמיניות באוויר, תטבול אלף פעם במים קדושים, תתאסלם ותתנצר חזרה, לא יעזור. אתה יהודי, ותשאר יהודי. לעומת זאת אתאיסט זה מתוך אמונה מסוימת. אתה מאמין שאין אלוהים, וזה כל אדם יכול לבחור את האמונה שלו. אז אם מישהו נולד לאמא יהודיה (או התגייר- שאז זאת בחירה שלו), אבל מה לעשות, הוא לא מאמין שיש משהו שם למעלה- אז הוא יהודי אתאיסט. אני לא מבין מה סותר... לילה טוב, תרנגול

למעלה