ל.ביזקיט,העזיבה של ווס ואלטרנטיבות:

Wakizashi

New member
ל.ביזקיט,העזיבה של ווס ואלטרנטיבות:

היסטוריה על קצה-קצה המזלג: פעם היה הייתה להקה קטנה ומחתרתית בשם לימפ ביזקיט. הם היו חלק מהאנדרגראונד, עשו רוק כסחיסטי משולב בראפ, בראשות האדון פרד דרסט; הגימיק הכי גדול שלהם דאז היה באלבום הבכורה שלהם, שם הוציאו גרסה מטאליסטית למדי של לא אחר מאשר השיר המפורסם של ג´ורג´ מייקל, "Fame". באלבום השני שלהם הם כבר היו יותר מפורסמים, ואני (כמו כולם) קפצתי באוויר ופיזזתי לצלילי Nookie. החרוזים היו נחמדים (אם כי טעוני שיפור אמיתי יחסית לראפרים מקצועיים), אבל הגיטארות זרמו כמים, והמוזיקה הייתה סוחפת ואנרגטית, ואני אישית הייתי שובר מקלות מטאטא על הבטן ועל הרגליים שלי לצלילי "Break Stuff". פרד דרסט התפרסם יחד עם חבריו, התחיל להשפיע על הצופים ב-MTV, הביא מלא חבר´ה לקליפים שלו, והפך להיות בעל לייבל משלו, איש עסקים למשעי. אבל, הרי צריך להכות בברזל בעודו חם, הזכירו לו בחברת התקליטים... הרי מי שמתפרפר נעלם מהסצינה, ואם אתה לא שם- אתה לא קיים. תוך חודשים ספורים הביזקיטים השלימו את הקלטות האלבום השלישי שלהם (תוך לחץ מחברת התקליטים), ולצערי ככה זה גם נשמע. איזה זמר שמכבד את עצמו (ועוד "ראפר") כותב בחרוזים שלו: "If I say FUCK one more time, there are 46 FUCKS in this fucking rhyme" (ותסלחו לי אם תעיתי במספר. שלא כמו דרסט, אני הפסקתי לספור אחרי 10). זמן רב הרגשתי מרומה. האם אנשים לא שמו לב לאיכות התקליט? טוב, ברור שאת הלהיטים הרגילים כולם אהבו, ורפד התפרסם עוד יותר וחיזק את מעמדו, אך אני הרגשתי שזה תחילת הסוף. מעטים חשו כמוני, או שמא לא? לא! ווס בורלנד, הגיטאריסט הכי מא-גניב שנראה בסצינה זו זמן רב, הרגיש בדיוק כמוני! גם הוא הרגיש שפרד "פה-גדול" דרסט מתחיל להתמסחר על חשבון הלהקה והמוזיקה, שהוא מבסס עצמו ככ"כ הרבה דברים בו זמנית, שאי אפשר לחלק את האנרגיה בצורה טובה בין כל הפרוייקטים, והמוזיקה שלהם חוטפת את רוב המכות בשל כך. בקיצור, לילד נמאס והוא החליט לעזוב! קם והלך. לפני שהוא קם, עוד הספיק להוציא אלבום רוק/פאנק מטופש שבו הוציא כל מני אגרסיות ילדותיות שלו, וביקש אח"כ מכל מי ששמע את האלבום להתעלם ממנו, כי הוא היה מפגר, וזה לא ווס הרציני. עכשיו יש לו להקה משלו (אני מתנצל על האמנזיה הקלה שלקיתי בה, ובזכותה אינני זוכר כרגע את שמה), ופרד דרסט הפצלוח, למרות שהסתובב עם שאר חברי הלהקה ועשה אודישנים ציבוריים למאות גיטאריסטים צעירים בתקווה למצוא מחליף מוצלח, עדיין הלך עם הזמן בין הרגליים והתחנן (כמעט) בפני ווס. ווס חייך אליו ואמר לו בנימוס: "תקפוץ לי, מוצץ עיזים". פרד התעצבן, ופירסם באתר הלהקה את האי-מייל הפרטי של ווס וביקש מן המעריצים לבקש מווס לחזור. לא חוצפה??? אבל, כמו קארמה, מה שנשלח ממך, חוזר אליך- ובורלנד אכן קיבל הרבה מיילים ממעריצים, *אולם* יותר מ-75% מן המעריצים איחלו לו בהצלחה בהמשך דרכו, "לחצו את ידו" על כך שעשה את הדבר הנכון ועזב את הלהקה... ופרד נשאר עם הז*ן ביד, כמו שאומרים. לסיום, הזכרתי את המילה "אלטרנטיבה" בכותרת ההודעה: באותו הזמן שקיבלתי לידי את האלבום השלישי של לימפ ביזקיט, קיבלתי גם את אלבום הבכורה של להקה בשם Papa Roach (המפורסמת בשירים שלה: Last Resort ו-Broken Home). יותר כבר לא הרגשתי מרומה. במקום שהביזקיט צלעו, פאפא רוצ´ קמו והתחילו לרוץ ספרינט כמו גדולים! למרות שהם היו יותר מבוססי רוק מאשר ראפ, הייתה הרגשה טובה של flow בשירים שלהם, המוזיקה נשמעה יותר מקצועית ומתוחכמת מזו של לימפ ביזקיט, ועם לא פחות אנרגיה. הקיצר, רוצו לחפש את האלבום הראשון שלהם שנקרא Infest, ותראו מה אתם חושבים (כרגע הם כבר הוציאו את האלבום השני שלהם, שנקרא LoveHateTragedy, והוא כבר בכלל רוק אמיתי, ללא ראפ. כמו שאמר הסולן שלהם: "White men can´t rap. Ok, so maybe it´s just me".

לא ממש..

אז קודם כל אני חייבת להודות שלא, לא היה לי כוח לקרוא את כל הסריקה שלך.. אבל רק שתדע: השיר הראשון, או הגימיק הראשון שלהם, אכן היה חידוש שיר של גורג מייקל אבל, לא קראו לו fame..קרוב..אבל לא... קראו לו faith

SuperBeast

New member
אני מנהל הפורום, יוצא להגנה...:)

כמה נקודות חשובות, הסקירה הייתה ברמה גבוהה מאוד ונורא נהנתי לקרוא אותה, אך היו כמה נקודות שהיו לפי דעתי חלשות : 1. הדיסק ה-3 ממש לא היה רע, הוא היה דיסק מעולה עם הרבה שירים טובים, אך אתה שוב צודק, אין כמו הדיסק השני, וגם לא יהיה. 2. מעניין מאוד שלא הזכרת את דיסק הרמיקסים, מפני שדווקא בדיסק זה רוב האנשים התחילו לרדת מלימפ, טעות מרה מאוד להוציא את הדיסק רמיקסים. 3. העניין עם וואס ופרד לא היו ככה, פרד עשה כמה טעויות במשך הקריירה, אחת מהם הייתה באמת להקשיב יותר מידי לאנשים אחרים ולא ללכת לפי עצמו, וואס לא זרק את הלקה, הוא עדיין בקשר טוב איתם, וכן, אפילו עם פרד. 4. ללהקה של וואס בורלנד קראו בהתחלה : Big Dumb Face אך הם שינו את השם ל: Eat The Day,הם ממש לא להקה בסגנון לימפ...אני קניתי את הדיסק הראשון שלהם שיצא דיי מזמן והוא היה דיי טוב, בקשר לזה, אתה טעית, הלקה שוואס בורלנד הקים עוד הייתה לפני הדיסק השלישי של לימפ, טעות ! 6. אני מכיר את לימפ עוד מהקליפ הראשון פייט´, עוד לפני שיצא הדיסק הראשון, האמת שהדיסק השני היה הכי טוב כפי שכבר אמרתי. 7. לא הבנתי מכל הקטע, אתה עדיין מעריץ ואוהב את לימפ או שעברת לגמרי לפאפא ? פאפא לא רעים...:)

n rain

New member
לא ברמה...

עם כל הכבוד לפאפא רואץ´, כל דיסק ההשרצה שלהם לא מתקרב לסיגניפיקנט של לימפ ביזקיט! וחוץ מזה, פאפא רואץ´ הם לא יותר רוק מראפ, הם מחולקים- חלק מהשירים יותר רוק, וחלק יותר ראפ. בשיר החדש יש יותר רוק. מה תגיד על "It´ll be OK" של לימפ ביזקיט?

Wakizashi

New member
טוב, תגובה אכן מחייבת תגובה.

בראש ובראשונה, מתנצל על זה שכתבתי "fame" במקום "faith"... עשיתי את זה ממקום העבודה, וכנראה שהייתי יותר עייף ממה שחשבתי. שנית, אני הבעתי את דעתי האישית, פלוס דעות של מס´ אנשים אחרים שיצא לי לדון עימם בנושא הדיסק השלישי של לימפ, וכולנו הרגשנו כמו שכתבתי בנ"ל. סתם קפצה לי עכשיו ההשוואה (שאולי לא במקומה), אבל זוכרים צמד הטכנו/דאנס האירופי 2Unlimited ? - הדאנס שלהם היה פשוט, מונוטוני וקליט. ערסי, אבל חביב. מס´ שנים אחריהם הגיח צמד חדש למסכים בשם Culture Beat, ומוזיקת הדאנס שלהם הייתה טיפה יותר "משוכללת", טיפה יותר מלודית ומגוונת. כך הרגשתי עם הלימפ ופאפא רוצ´. חשתי שהביזקיט (במיוחד, באלבום השלישי) יצאו ערסיים שכאלו, לא מתוחכמים (ואני אשכרה נעלבתי מחוסר ההשקעה במילים של דרסט עם כל פאק פאק פאק מליון פעם בשיר). הטעות הכי גדולה שפרד עשה הייתה לפתוח את הפה הגדול שלו בכל פעם שמתחשק לו ולשחק אותה כמעט גנגסטר... אבל אני מ´אכפת לי, לא נעלב. רגיל כבר מאמינם. (; הלהקה של ווס היא Eat The Day, נכון (כמו שאמרתי, מקורות הטקסט שלי נשארו בבית בזמן שהלכתי לעבוד, ולכן נשכחו ממני מס´ פרטים), ואילו Big Dumb Face היה סתם פרוייקט מפגר שהוא עשה בשביל להוציא אגרסיות, להתלוצץ על חשבון זמן אולפן ועוד כל מני מטאפורות שנונות. עכשיו שהוא מנגן עם אחיו, נקווה ש"לאכול את היום" לא יאכלו אותה בגדול ויאכלו אותה בחזק, כמו רפי גינת היה אומר. האם אני מעריץ או שעברתי לחלוטין?... תראה, אני בנאדם ששומע כמעט הכל. אני לא נוטר טינה ללימפ ביזקיט, ואם הם יראו שיפור באלבום הבא שלהם, אז אני אהיה מוכן להגיד שהכל (או הרוב) נשכח ונסלח. בינתיים, אני מחכה לאלבום השני של פאפא רוצ´. May the best one win.

n rain

New member
סבבה

אתה לא מכיר במקרה אתר שיש בו רשימות של שירים מדיסקים, ויש בו את הרשימה מהחדש של פאפא רואץ´?

קח

01 ´M-80 (Explosive Energy Movement)´ 02 ´Life Is A Bullet´ 03 ´Time And Time Again´ 04 ´Walking Thru Barbed Wire´ 05 ´Decompression Period´ 06 ´Born With Nothing, Die With Everything´ 07 ´She Loves Me Not´ 08 ´Singular Indestructible Droid´ 09 ´Black Clouds´ 10 ´Code Of Energy´ 11 ´Lovehatetragedy´ 12 ´Gouge Away´ 13 ´Naked In Front Of The Computer´

SuperBeast

New member
טעית שנית...

קצת היסטוריה..: בערך באמצע הדיסק השני של לימפ לוואס בורלנד עלה רעיון ללהקה קצת שונה מזאת שהוא חבר בה, הוא מחליט להקים אותה, הוא מדבר עם אחיו, ואחיו כמובן בלי להקה מצטרף אליו בשמחה, וואס לקח עוד כמה חברים טובים שלו מהעבר, וכמה אנשים שהוא פגש. הם החליטו לקרוא ללהקה : Big Dumb Face. הם עבדו על דיסק חדש, ותוך כדי זה וואס עדיין עובד עם לימפ, כבר הדיסק השני של לימפ שוחרר. לבסוף הלהקה הוציאה את הדיסק, כל המעריצים של לימפ ביזקיט ושל וואס בפרט רצו מהר מהר לקנות את הדיסק בלי שום ידע הוא ציפייה איזה סוג של מוזיקה הם הולכים למצוא, מסתבר, המוזיקה לא ניו-מטאל, היא גם לא מטאל, היא משהו מזור ביותר, חלק מהאנשים קראו לזה פאנק טיפשי, אני מסכים. הלהקה התבססה על איזה כמה דמויות מצוירוץ שוואס הכין, להקה מוזרה! אחרי שהדיסק קיבל ביקורות גרועות, וואס נקטל מכאן ועד טוקיו, הוא כנראה החליט לתת יותר צומת לב ללימפ אבל לא לפרק את הלהקה. כעבור מעל שנה, וואס מחליט לפרוש מלימפ ביזקיט, אף אחד לא ידע את הסיבה המדויקת ועדיין לא יודעים. כמובן כשוואס עזב את לימפ, תמיד יש לו את הלהקה שהוא הקים פעם, הוא מתחיל להשקיע יותר בביג דאמ פייס, הם רוצים לעשות קאמבק, כמובן שהגימיק כבר פסה, אז הם החליטו לשנות את השם שוב, הפעם הם החליטו לקרוא לעצמם : Eat The Day. ובימים אלה הלהקה עובדת במלוא המהירות על הדיסק החדש שלהם. Big Dumb Face = Eat The Day חשוב לי שתבינו, הלהקה אותה להקה, המוזיקה אותה מוזיקה, הדבר היחיד שהשתנה הוא השם של הלהקה !

tomgavish

New member
אני לא מבין על מה אתם דנים???

אמרתם שהדיסק השלישי יצא מלחץ נכון, אבל לדעתי המוסיקה לא נפגעה בכלל, הלימפ שרים ראפ, אבל ראפ של גטאות כי פרד לא גדל שם, ולא אף אחד אחר מהלהקה. הם שרים על החיים שלהם, נכון השיר HotDog היה סתם שיר, הוא לא בא להגדיד יותר מדי חוץ מזה שהעולם מחורבן. עד כמה שאני יודע פאפא רוץ´ הוציאו יותר מדיסק אחד (לפי הרשימה בקאזזה), וזה היה רק דיסק קאמבק כזה. אני שמעתי את השיר של Big Dumb Face והם ממש חרא של שירים, המילים דפוקות ובלי משמעות, כל מה שאהבתי זה את קטעי הסולו של ווס. הלהקה הוציאה את הדיסק ה4 הרימקסים גם בגלל לחץ, משני כיוונים מהחברה ומהמעריצים, שרצו לראות שהלהקה יכולה להמשיך גם בלי וואס, לא הייתה לא הצלחה משהו אבל הוא שרד את השוק, ואני אישית קניתי אותו והוא היה מצויין (למסיבות), והם לקחו את הרוק והראו מה אפשר לעשות איתו וקידמו אנשים אחרים דרכו (נפטון וכו´). כל מי שאמר שפרד הוא ראפר הוא טועה, פרד הוא רוקר ועוד איזה רוקר, רק ההבדל שלו משאר הורקרים בעולם שהוא שר את זה בסגנון ראפ, מהיר יותר, והמוסיקה נכתבת לפיו לא המילים לפי המוסיקה, (הקצב). חוץ מזה שיש שירים שהוא לא שר ראפ, בכל הדיסקים. אבל אני עדיין חושב שהאלבום הראשון של ליפמ היה הכי טוב מבחינת איכות המוסיקה שנעשתה בו, אבל עדיין הם לא הגדירו את סוג המוסיקה שלהם וניסו לחקות קצת את המודל שלהם (קורן)

בקשר ל Papa Roach

להקה ענקית, אין מה להגיד.. אבל שבLoveHate Tragedy אין ראפ? קודם כל אתה לא יכול להשיג שיר אחד שלהם שלא מתחיל מהאמצע חוץ מ She Loves Me Not כי עוד לא ייצא האלבום חוצמזה, בSheLovesMeNot משולב ראפ

למעלה