ל"ג בעומר! בילוי יצירתי...

Internet Mom

New member
ל"ג בעומר! בילוי יצירתי...

אישית אני לא ממש מתעלפת על מדורות אבל...
אפשר בטח לעשות עם זה משהו נחמד, לא?

בפסח היינו בחוץ בלילה והילדים מאד נהנו ממשחקים שזוהרים בחושך, אפשר לקנות היום די בזול דברים חמודים כפרסים ומתנות קטנות. קראתי שאפשר לעשות בועות שזוהרות בחושך אם שופכים לתוך הנוזל את החומר מתוך הסטיק לייט (נשמע לי קצת רעיל, האמת...).
עוד רעיונות?

KarinDi

New member
לא מתעלפת על מדורות?

הכיצד? זה כל כך כיף. ומסריח. מודה. אבל כיף! זה הדבר האהוב על בעלי, אם אני רוצה לשמח אותו אני רק צריכה לאסוף כמה עצים, למצוא שטח מתאים והוא בעננים.
אז קודם כל כמה רעיונות מאסוציאציות חופשיות שלי, ואז פינטרסט:
חידות גפרורים- מתבקש...וגם סתם בנייה מגפרורים. פעם לבת דודה שלי היה סט מטורף של מגירות קטנטנות מקופסאות גפרורים. היא בנתה מזה ממש שידה קטנה. שנים חולמת על כזו שידה משלי.
לאסוף מקלות/זרדים (פעילות כיפית בפני עצמה), להדביק לנייר וליצור אש מ- פסיפס של ניירות צבעוניים, חתיכות קרפ, פלסטלינה, צבעי ידיים, מדבקות וכו'
להכין פוייקה- אם עושים מדובר, להכין פוייקה מאפשר לילדים הרבה יותר התעסקות מסתם קרטושקס...צריך לחתוך מראש את הירקות, לתכנן כמויות, ליצור רוטב שיתאים להעדפות של בני המשפחה...נכון, זה לוקח הרבה יותר זמן, אבל זה הרבה יותר טעים!
להשחיל מרשמלו על שיפוד- יופי של מוטוריקה עדינה.
כל פעילות יצירה שקשורה לאריות, כי הסיפור על בר כוכבא והאריה הוא כנראה המפורסם ביותר בהקשר ללג בעומר.
ביקור בתחנת מכבי אש. משאת נפשו של כל בן סביב הגילאים 3-8
לנסות ליצור מבנה של מדורה ממקלות ארטיק- אתגר הנדסי מורכב.
כללי בטיחות באש. יש מגוון פעילויות מוכנות ברשת, אפשר לנסח לבד, אפשר לתת לילדים לחשוב על הסכנות בעצמם. חשוב לדבר על זה.
לכבות נרות עם אקדחי מים- -מתקשר לעניין מכבי האש ממקודם.
לבנות כבאית- קטנה על בסיס בקבוק פלסטיק של שתייה/שמפו וגלגלים מפקקים (לגבי הצינור והסולם- תנו לילדים לחפש מה למחזר), או גדולה מקופסת קרטון
חומרים שצריך לשרוף כדי לעבוד איתם: זכוכית, מתכת, חימר, פימו, חרוזי גיהוץ, שקפים מתכווצים...התנסות בכל אחד מהם יכולה להיות נחמדה

Internet Mom

New member
אני אוהבת מדורה קטנה למשפחה

אבל מדורה ענקית עם מלא ילדים מכניסה אותי ללחצים... זה האופי החנוני שלי! מזל שהתחתנתי עם רשג"ד בצופים בדימוס והוא אחראי על הפעילויות המגניבות באמת.

משקה זוהר בכוס - רעיון חמוד לל"ג בעומר

אפשר להכין עם הילדים ליד המדורה, מאוד פשוט, משקה זוהר.

למי שרוצה לעבוד ברוח ל"ג בעומר - עוגיות גפרורים -חמוד

טריק שאני אוהבת - כסף בוער שאינו נשרף- מבוצע אך ורק ע"י מבוגר

יש רעיונות חמודים לפעילויות עם מרשמלו למי שמעוניין ( מרשמלו ממולא שוקולד, "יורה מרשמלו") - אתם מוזמנים להציץ ב"הזמנה ליצירה".

סטיק לייט יכול להיות מסוכן.

לפני כמה שבועות הייתי במסיבה בביה"ס של הבת שלי ומכרו לילדים סטייק לייטים. אחד הילדים בא אלי עם ידיים מלאות בנוזל הצהוב הזה מהסטיק לייט שלו.

לקחתי אותו לשירותים ושטפנו את הידיים היטב היטב. למחרת בדקתי האם החומר הזה מסוכן, וזה מה שמצאתי "מקל סטיקלייט התפוצץ, ראייתו של בן שבע ניצלה".

שימו לב!!!

Internet Mom

New member
הקטע עם הסטיק לייט קרה אצלי במסיבה

עם ילד פעוט שכרסם את המקלון (אלוהים ישמור) וליקק קצת, והאבא צלצל למרכז לרעלים שאמרו שזה בסדר... אבל- אני בכל זאת מרגישה שזה חומר מלחיץ.
אני עושה פעילויות עם החומר הזה אבל בהשגחת מבוגר ובזהירות.

למעלה