ל"ג בעומר בפתח

inbale

New member
ל"ג בעומר בפתח ../images/Emo117.gif

כאחות חדר מיון מנוסה הדבר הראשון שעולה לי בראש זה כוויות. יצא לי לעבוד כמה וכמה ל"ג בעומרים ולצערי אין ל"ג בעומר שלא הגיעו אלינו ילדים עם כוויות קשות. המודעות היום הולכת וגוברת לנושא הביטחות במדורות ועדין אנשים עושים שטויות. לפני מספר שנים אחות שלנו נפטרה לאחר כוויה קשה . קרוב משפחה התיז לתוך המנגל של ל"ג בעומר חומר בעירה והיא שעמדה בסמוך נכוותה. היא אושפזה ביחידת הכוויות של תל השומר במצב קשה ונפטרה לאחר מספר ימים. דמותה עדין עומדת לפניי. היא הותירה ילדה שהיתה אז בת 6. אני מצרפת קישור להדרכה של הורים לקראת ל"ג בעומר. רק הערה אחת קטנה - הדבר הכי חשוב בטיפול בכוויות זה שמירה על סטריליות ככול שאפשר. כוויות מזדהמות בקלות.
 

Action force

New member
כוויות....

ענבלי, תודה שהארת את עיני להבין שאינני יודע כלום על כוויות. אודה לכם, אם תעשירו אותי במידע בנושא הכוויות במיוחד לגביי טיפול בשטח (ללא צוות האמבולנס) מה עליי לעשות? סטריליות? גם אם אין איך? מה לקחת איתי בתיק הגב? האמת אני קצת מפחד, ל"ג בעומר השנה על פי התכנונים הולך להיות עם הרבה בלאגן... שנה שעברה פנינו נערה בת גילי ששתה אלכוהול, רק שמסתבר בתוך האלכוהול היה LSD... (קצת יותר מידי LSD)... מודה לכם! יונתן
 

inbale

New member
שאלה מצויינת../images/Emo117.gif../images/Emo170.gif

ברמת השטח בכוויות יש כמה כללים שכדאי לשים לב אליהם - כמובן שהדבר הראשון זה לגלגל את האדם רצוי בחול כדי לכבות את השריפה. חשוב לשמור להגן על המטפל עצמו על מנת שלא תיגרם כוויה למטפל בתהליך הכיבויי. לאחר כיבוי השריפה להקפיד שלא לעשות ואני מדגישה שלא - לא למשך חלקי ביגוד שרופים מעל האדם - הגדים המותכים יגרמו למשיכה וקריעה של עור דבר שאינו רצוי. אסור להרטיב - בעבר היתה הוראה להרטיב עם סליין כוויות ובכן כיום ההוראה הזו בוטלה כיוון שידוע שאחת הבעיות המיידיות שכוויה היא היפוטרמיה - איבוד חום הגוף עקב אובדן של שיכבת העור המגינה. כאשר אנחנו מרטיבים את הכוויה אנחנו גורמים להחרפה של ההיפוטרמיה. צריך להקפיד על חימום של האדם שעבר כוויה . אצלנו במיון משתמשים במנורות החימום של חדר הטראומה בכל מיקרה של כוויה. חשוב למנוע מאנשים לעשות שטויות כמו לשפוך כל מיני דברים על הכוויה - קפה,כורכום,דבש , אפר של סיגריות. את כל הדברים הניפלאים האילו ראיתי ונאלצתי אחר כך לנקות משטח הכוויה ורבותיי...זה ייסורים לפצוע. בבקשה ברמת השטח לא למרוח חומרים למינהם - גם אם יש לכם סילברול והיקומצין שבהם אנחנו משתמשים בבית חולים. בכל מיקרה בחדר המיון תעשה שטיפה של המקום והערכה של שטח הכוויה. לפנות כמה שיותר מהר. כוויה מזדהמת בקלות ובשטח אין תנאים סטרילים. אין אפשרות לחבישה שלא תידבק לכוויה מלבד מטלין ואין משככי כאבים. כוויה זה כאב איום ונורא כיוון שהיא חודרת דרך כמה וכמה שכבות של עור לרוב.
 

amitp

New member
שטיפת כוויות

היי עינבל, אני לא יודע באיזה בית חולים את עובדת, אולם כאן (בסורוקה) למיטב ידיעתי ההנחייה היא עדיין שטיפה בסליין וכך גם ב-Textbooks שבדקתי (יתקן אותי דני אם אני טועה). במידה ויש חבישת מטאלין ניתן לשטוף ולכסות מיד לאחר מכן, וכך לצמצם את סכנת ההיפוטרמיה. עמית.
 
למעלה