ל"ג בעומר היום

ל"ג בעומר היום


לגמרי שכחתי
לא מתאים לי. אבל מזג האויר אצלנו גשום מאוד, ככה שזה לא מתאים לגמרי. יש אירוע באחד היערות במרכז סקוטלנד לקהילה היהודית, אבל זה מאוד רחוק ממני וממש לא הייתי נוסעת 10 שעות בשביל זה. דווקא שם הבנתי יש מזג אויר טוב


האם אתם מציינים/חוגגים את החג? איך? איפה?
 

מתוקוש2

New member
אני גרה בארץ ובשנים האחרונות בגלל חוסר מקום

כל בית ספר עושה ביחד מדורה אחת כדי לחסוך בזהום אויר, רק הדתיים לפי דעתי עדיין עושים מדורות אמיתיות .
חוץ מזה היום חמסין כך שמסוכן לעשות מדורות , איזה כייף שקריר אצלכם ויורד גשם.
 
העשן הוא באמת בעיה גדולה בחג הזה.

למה המדורות השכונתיות, הגדולות לא מוגדרות אצלך כמדורה אמיתי? דווקא הרבה אנשים יחד נראה לי כייף. אבל אולי תלוי מי הם האנשים. אני גדלתי בקיבוץ ובל"ג בעומר תמיד היתה מדורה גדולה לכל הקיבוץ.
 

מתוקוש2

New member
השנה שינו את לג בעומר ברגע כמעט אחרון

מראשון לשני אז אתמול עשו חלק והיום , אבל בית הספר של בני עשו ביום רביעי שעבר והיה נחמד זו מדורה קהילתית אני גרה באזור שהקהילה מאוד פעילה בכל מיני דברים , הקרנת סרט בפארק שכונתי ,מיפגש פעם בשבוע של כל ילדי השכונה משחקים משחקים של פעם , ולסיום אוכלים פיצה שמזמינים מאוד נחמד כמובן אם זה מתאפשר מבחינת מזג אויר , אם יש חמסין דוחים לפעמים .
 

alphadelta

New member
היו אצלינו חברים

אכלנו וצחקנו. אישי היקר הכין בשר בגריל. אז אמנם האורחים לא היו יהודים, והאוכל הוכן בגריל ולא במדורה. אז אמרתי לילדים שהיום לג בעומר - וחגגנו.

פה האמת, נהוג לעשות פיקניק ולא מדורה. לא יודעת למה.
 

forglemmigej

New member
לא חגגתי


פה יש גם חג שמדליקים מדורה, קוראים לו סאנקט הנס או midsummer זה מציין את יום ההולדת של יוחנן המטביל שנולד חצי שנה לפני ישוע זה קשור גם ללילה הקצר בשנה , קשור גם למכשפות (AKA נשים) שהעלו אותן באש, יש עוד כמה מנהגים פגאניים שקשורים לחג נשים היו יוצאות לשדות אוספות כמה פרחים עושות מהן זר ושמות בחלון של מישהו שבא להן עליו, אולי דומה לטו באב שלנו. בערמה של האש שמים היום בובה של מכשפה ומכוונים את העשן שיסע אותן לכיוון גרמניה..
הבעיה היא שכמעט תמיד יש גשם ב23 ליוני והחג מתבטל
 
איזה סלט עשו מזה. הכל זרקו לאש


גם בבריטניה חוגגים אש, אבל ב-5 בנובמבר Guy Fawkes night, שהיה קתולי שנסה לפוצץ את בנין הפרלמנט ונתפס. העלו אותו על הגרדום ושרפו. חוגגים את זה כאן עם מדורת ענק ובובה שנשרפת מעל. גם מופע זיקוקים מרהיב מצטרף לחגיגה וכמובן תזמורת חמת החלילים המקומית אצלנו. זה קורה בכל מזג אויר שלרוב בנובמבר הוא לא משהוא
 

נחמנית

New member
גורם לי לחשוב על המודעות העצמית של ישראלים סביבי

קשה להרבה אנשים שאני מכירה לחגוג את כל הניסים של היהודים שבעצם אומרים - הצלחנו להרוג כך וכך. ובאמת, אני לא מסוגלת לקרוא למכת בכורות בשמה ולהסביר מה מאחוריה כאילו מדובר בנס גדול. והנה שתיכן מדברות על לשרוף בובות כסמל לשריפת אנשים כשמסביב ילדים חוגגים ושמחים. ואף אחד לא זועק גוועלד.

חומר מעניין למחשבה. תודה שחלקתן!

(אני מודה שאנחנו בנתיים מצטרפים רק לחגיגות האנמיות יותר, איסוף ממתקים, שיטוט במבוכי תירס, הליכה לבריכה בממוריאל דיי שפותח את עונת הקיץ. לא נחשפנו לצדדים האפלים יותר של המסורת המקומית עד כה)
 

forglemmigej

New member
ארחיב קצת בנושא

בזמנו כשהעבירו את כל הלא מאמינים לדת הנצרות חשבו שזה יהיה יותר קל עם ישלבו מנהגים פגאניים עם הדת החדשה ואז לאנשים יהיה יותר קל להתחבר, הסאנקט הנס הוא בעצם יוחנן המטביל(John the Baptist ,בשפות הגרמניות והנורדיות השם יוחנן נקרא יוהנס או בקיצור הנס. כל מי שקוראים לו הנס זה קיצור מיוהנס), חג המידסאמר נחגג בעצם ב21 ליוני שהוא הלילה הקצר בשנה אבל העבירו את זה ל23/6 כי אז כאילו נולד יוחנן המטביל לפי המסורת הנוצרית, שלבו את שני המסורות ביחד. לגבי המכשפה , בזמנים הפגניים הם האמינו שבלילה הקצר בשנה כוחות האופל והטוב נלחמים אחד בשני ולכן העלו את המכשפה באש כדי לסלק את הרוע מהעולם, למה הכיוון הוא לגרמניה נדמה לי שזה קשור גם לתקופה ההיא שמדינות בכלל לא היו קיימות כמו שהיום זה היה איזור שהאמינו שלשם צריך לשלוח את משרתי הרוע, לגבי שריפת נשים זה היה הכי גרוע בדת הלותרנית הם היו הרבה יותר אכזריים מהקתולים , זה באמת מוזר שלקחו את הסימבול הזה
אם נרחיב בענין הנצרות שהגיעה לסקנדינביה היו אלו הויקינגים שהביאו אותה , הם הסתובבו בעולם ועסקו הרבה במסחר אחד מהם פגש את מלך אנגליה שניצר אותו והוא הביא את הבשורה וככה עברו מכפר לכפר וניצרו את האנשים. בערים הגדולות שאנשים היו יותר מעודכנים והתחילו להתנצר אבל בכפרים היו אנשים יותר שמרניים ועדיין האמינו בת'ור,פרייה ואודין. פגאן זה כפר בתרגום מילולי אז ניצרו את הפגאניים כלומר את הכפריים, חלק מההליך היה שנתנו להם מתנות אם הם התנצרו נתנו חולצה לכל מי שהתנצר ממש כמו אצלנו בזמנו שנתנו תקליט וחולצה .
חגים בדרך כלל תלויים במסורות עתיקות שנשמעים כמו הרגלים איומים אבל לא צריך לשפוט את ההווה על סמך דברים שקרו לפני מאות ואלפי שנים , יהדות היא דת מאד קשוחה ובעיקר בנויה על גבורה ולא להוריד את הראש
 

alphadelta

New member
נקודה נהדרת

יש במסורת היהודית כמה סיפורים איומים. למשל בפסח שכתוב שאלוהים הקשה את לב פרעה ואז הרג את הבכורים. או למחוק את זכר העמלק, או לזרוק את האח שמקנאים לו לבור או סוף מגילת פורים ועוד ועוד. וזה נושא נהדר לדבר עליו עם הילדים. גם על זה שגברים הם אלה שילדו בסיפורי התורה...

אנחנו משפחה שבארץ הייתה, אני משערת, נחשבת שומרת מסורת. אבל לדעתי חשוב לדבר גם על הצדדים הפחות חיוביים.
 

נחמנית

New member
מסכימה לגמרי שהמיקום משנה נקודת מבט

קשה לי לדעת אם הייתי מפתחת את אותה נקודת מבט הומניסטית (לצורך הדיון) אם הייתי הופכת לאמא בישראל או שהאם הייתי אמא בישראל פשוט הייתי מקבלת את הכל כעובדה מוגמרת כי ממילא הם היו נחפשים לזה ממערכת החינוך.
בקנדה לא היינו חלק מקהילה יהודית ואני קבעתי את הטון. סיפור פסח סופר בלי שפיכות דמים ובלי מעורבות אלוהית. הדגש שהיה חשוב לי היה על האחדות של הקהילה, על הסולידריות, על ההתארגנות והנחישות. ובעיקר על המסורת - שיהיה לילדים כיף לחגוג את החג כדי להוריד קצת את תחושת השונות.

כאן בני הצעיר הולך לגן יהודי רפורמי שזה משהו שבעבר הרגשתי כאילו זר לי ועכשיו זה נעשה מתאים לי כמו כפפה. אומנם אלוהים מאוד מודגש בסיפור, אבל השונות בתוך הקהילה והחופש "לשחק עם המנהגים ולהתאים אותם" יוצרים אווירה נינוחה יותר.
 

שיגרמ

New member
בלונדון חוגגים במשך חודש

זיקוקים בכל פינה /פארק / חצר של בית. היות וזה יוצא בדר"כ עם הדיוואלי אז בכלל מדובר בשבועות של זיקוקים באצמע הלילה. מסכנים התינוקות והכלבים. אני מאד אוהבת זיקוקים אבל זה כבר מוגזם. מה שהכי לא הבנתי איך האנגלים שכל דבר אצלם מצריך נוהל של health and saftey מוכרים את הזיקוקים בכל סופר או חנות ולכל אחד. לפעמים זה ממש מפחיד ללכת בפארק כי לידך מישהו מעיף זיקוקים.
 
גם אותי מאוד מפתיע הנושא של health and saftey


אצלנו זה לא שבוע שלם תודה לאל. ולרוב הם יוצאים לחופים ולא מתוך העיר. באמת סיוט שבוע שלם.
 
כשגרנו בחו"ל

חגגנו ל"ג בעומר עם קבוצת הישראלים באוניברסיטה שבאופן כללי הייתה מארגנת אירועי חג לטובת הילדים (אני אפילו ארגנתי פעם את האירוע לכבוד שבועות).
בפעם שאני זוכרת היו מדורה, חץ וקשת, ואפיית פיתות.
 
למעלה