ל"ג בעומר - יום ראשון 18 למאי

לפעמים אני מודה לאל שעם כל הקשיים שיש לפעמים עם הורים בגן- לפחות לרמה כזו הם לא מגיעים.
מזל שזה סתם פיקציה אבל בואו נאמר שיש פעמים שזה מתקרב ונהיה דומה

מחר אמור להיות גשום, אז חשבנו לעשות

מדורה היום, אבל גם היום לא נעים בחוץ וויתרנו על זה, רק יצאנו לטיול קצר.
טורניר החץ וקשת היה הצלחה ואני הובלתי רוב הטורניר עד שבעלי החליט שאין מצב שאני מנצחת ו.... ניצח

באסה!!!

Mottek

New member
איזה סוף שבוע כיפי היה לנו!

אז הכנתי חץ וקשת לילדים מענפים שמצאנו בגינה. לאמצעי קניתי גם חץ וקשת מפלסטיק כי בכל זאת זה קצת יותר קל ככה. היה לו ממש קשה בהתחלה ללמוד איך להשחיל את קצה החץ על החוט ואיך להחזיק את כל העסק, אבל בסופו של דבר הוא תפס את הפרנסיפ. שמנו מטרות על הדשא והילדים עשו תורות בלירות למטרה.
עשינו גם מדורה בfirepit וצליתי תפוחי אדמה ובצלים. בעלי עשה קצת בשר על האש. הכנו לחם מעל הגחלים וקינחנו במרשמלו.
היה מלכלך בטירוף והפנים והיידים של כולנו היו מאוד דביקים, אבל היה כיף מאוד מאוד!

forglemmigej

New member
איזה מתוק

אפרופו לג בעומר , בדיוק ספרתי על החג לחצי והתברר שאני ממש לא יודעת כלום על זה כשהיינו ילדים בטרום כל המידע ברשת ולא היה שום פקפוק במאורעות שעיצבו את חיי העם היהודי כל דבר היה כפשוטו בחנוכה הרגנו את היוונים
יאללה סופגניות, בפסח את המצרים
יאללה מצות , בלג בעומר את הרומאים עוד פעם
הגיע זמן המדורות וקרטופלר, אז היום ברוך השם יש ויקי וכל מיני מומחים מטעם עצמם שנותנים נקודות מבט שונות על המאורג שקרה בערך לפני אלפיים שנות ואלו הפרטים הטריביאלים שאספתי לגבי לג בעומר אינני בטוחה באמינות שלהם אבל שיהיה, את המדורות מדליקים לזכר רבי שמעון בר יוחאי שהיתה לו נשמה גדולה כמו שמדליקים לכל נפטר נר נשמה ככה כשלמישהו יש נשמה ענקית מדליקים מדורה מה גם שהנשמה שלו היתה יתרה במיוחד כי הוא כתב את ספר הזוהר , הענין הוא שזה לא הוא כתב את ספר הזוהר הספר נכתב 500 שנה לייטר , גם כל הקברים שנמצאים שם בצפון באיזור הר מירון זה לא של הצדיקים בכלל ולא של נביאים כמו חבקוק, הלל , שמאי ואפילו ישיעהו הנביא , הם כולם פעלו בירושלים ומתו שמה היה זה האר"י שהחליט שכולם קבורים שמה.לגבי המערה ששמעון בר יוחאי הסתתר בה גם לא היה ולא נברא , המערה הזו קיימת ואפשר לבקר בה ואי אפשר להסתתר בה אפילו דקה כי היא גלויה לגמרי אז 12 שנה אהמממ
בקשר למדורות זה ממש לא לעשות אוכל עליהן כי זה כמו נר נשמה ואפילו מרשמלו אסור החץ והקשת זה בגלל שאלוהים כעס על בני ישראל אחרי דור המבול אז במקום המבול הוא יביא קשת אבל בזכות הזכות של בר יוחאי אין קשת

Mottek

New member
וואו,אני מגיעה מכיוון לגמרי שונה בקשר למדורות

אני תמיד למדתי שכשבר כוכבא ניצח את הרומאים אז הדליקו מדורה בשביל לבשר על הניצחון. אחד הדליק, ואז עוד אחד שראה את המדורה, ואז אחד אחר וכך הם הפיצו את הבשורה בכל הארץ בשרשרת של מדורות על כל גבע ותל. ולגבי האוכל, אצלנו בקיבוץ תמיד צלו תפוחי אדמה במדורה.
ולגבי החץ וקשת, הרי כך נלחמו ברומאים, לא?

דווקא אצלנו אמרו שמדליקים מדורות כיוון

שלסימון תחילת מרד בר כוכבא הדליקו מדורות בשביל לסמן לכולם על תחילתו - מדורה אחרי מדורה. וחץ וקשת זה בגלל שזה היה הנשק העיקרי שלהם.

מענין!!!

mumfor4

New member
לגבי המערה שבה הסתתר שמעון בר יוחאי

את פתח המערה כיסה עץ חרוב ענקי שמפירותיו אכלו רבי בר יוחאי ובנו וכך שרדו שנים רבות
והיה גם מעיין על יד אם אני זוכרת נכון .

הסבא של הסבא של הסבא שלי היה שותף לספר הזוהר ״מקדש מלך״

Mottek

New member
לחם על גחלים

המתכון כל-כך פשוט וקל להכין:

המצרכים:
500 גרם קמח
1 כף אבקת אפיה (אם משתמשים בקמח תופח לא צריך להוסיף)
400 מ"ג מים - בערך.
3 כפות סוכר
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים ביחד ולהוסיף מים לפי הצורך. ייתכן שצריך טיפה פחות או יותר עד לקבלת בצק רך וגמיש.
לגלגל את הבצק לנחש ולהשחיל על מקל.
לצלות מעל לגחלים חמים כ10 דקות תוך כדי סיבובים מידי פעם שלא ישרף. להמשיך עד שמשחים.
מה שנחמד במתכון הזה זה שגם אם הבצק לא נאפה עד הסוף, אין שם ביצים או שום דבר מזיק אחר שאי אפשר לאכול לא מבושל.

בתאבון!

למעלה