ל"מבינים" באנימה

Lonly badger

New member
ל"מבינים" באנימה

שיוסיף מי שמכיר אנימה "רצינית" שגורמת לך לחשוב. ולא *קוואי!* ויצורים חמודים.. הנה מה שאני מתרשם כבעל פוטנציאל: ergo proxy Ghost in the shell Neo Genesis Evangelion Akira Cowboy Bebop

gillll

New member
למטה יש כבר כמה רשימות

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=21&msgid=86459519 וחופשי COWBOY BEBOP ואווננגליון הפסיכית

MetalSinagouge

New member
קאובוי ביבופ :)

צריך לצפות בזה. אני זוכר שכז זה היה בביפ זה היה כ"כ מאוחר שלא יכולתי אפילו לשמוע בווליום נורמלי (קראתי שיש שם אחלה מוזיקה). כל אלה סרטים או סדרות? אני עכשיו צופה בSerial Experiments Lain, סדרה נחמדה.

Lonly badger

New member
גאד תודה מטאל

ראיתי את השם הזה איפשהו ונראה לי שזה איכותי אני אבדוק. lain אני צופה כעת בשיחה של krishnamurti עם david bohm זה לא אנים אבל זה שווה

gillll

New member
כן

SERIAL EXPERIMENT LAIN גם סדרה הזייתית CHOBITES NINJA SCROLL - הסרט הכי ענק מבין הANIME ההסטורי ןכמובן הסדרה החדשה שלו.

0Pandemonium0

New member
כנראה שאתה לא "מבין" גדול באנימה

בעצמך.
בתור חובב אנימה, אני יכול להגיד שכמעט ואין אנימה שלא "גורמת לך לחשוב". יש כמה קומיות נטו, אבל בדרך-כלל גם לאנימות קומיות יש ערך מוסף כלשהו. למשל: פרוטס באסקט פול מטאל אלכמיסט ספירל נארוטו כרונו קרוסייד יאמי נו מאטסואי אייר אלפן ליד שאקוגאן נו שאנה שאמאן קינג בלאק קאט רורוני קנשין ובטח יש עוד כמה. חוץ מאלה יש עוד סתם אנימות נחמדות על מערכות יחסים רומנטיות (בויז בי), גם בין גברים (גראוויטיישן), והאנימה האהובה עלי היא סיפור התבגרותו של נער מכיתה ו' ועד כיתה ט' או י', בעזרת משחק לוח אסטרטגי ורוח שהכיר (היקארו נו גו).

Lonly badger

New member
restatemnet

סדרות שבאופן ישיר יש אווירה של cyberpunk או התפלספות. או טבע אנושי, או אווירה אפלה. וזה אמור להכיל אווירה ורגש של מלאות בתוכן .

0Pandemonium0

New member
אני יכול למצוא תוכן ואווירה וטבע

אנושי כמעט בכל אנימה, כמו שאמרתי. כמעט בכל אנימה יש איזשהו פן פילוסופי, ולעיתים בשיחות בין הדמויות אפשר לשמוע את פילוסופיות החיים שלהם, והדבר הזה גורם לך להרהר. בקשר לסייברפאנק, כנראה שרק אלפן ליד.

MetalSinagouge

New member
מה דעתך על FMA?

ראיתי 5 פרקים בסדרה, אני אמשיך לצפות בה רק העתיד כנראה, אבל המסרים שם הם ברורים וחשובים, לדוגמא חוק ההחלפה, והקטע בפרק הראשון עם הבחור הזה ששלט בכל העיירה בעזרת דת. יש עוד משהו שאולי פיספסתי מ5 פרקים ו-ווליום ראשון?

Lonly badger

New member
כן

גם אני ראיתי בערך 5 פרקים. ההתרשמות שלי הייתה מגניב, אם זה ימשיך ככה סבבה, אבל אז יש פרקים שנקראים "פילרים" שפשוט ממלאים מקום. עלילה טובה היא עלילה דחוסה או לפחות כזו שיש בה continouity . ז"א שלא מושכת אותך סתם ברגליים. מה שכן מגניב זה שזה מתעסק ב alchemy, ומה מגניב בדברים כמו naruto או dbz או בטח מלא סדרות , היא שיש התייחסות מזערית או קצת יותר למה שהמערב שכח או מזלזל.

MetalSinagouge

New member
אה DBZ לא ראיתי..

דווקא אף פעם לא אהבתי את האנימציה, ובשילוב עם יותר מדי קרבות זה מה שדחה אותי מהנושא, שמח לחזור :) נתפוס את כולם.

Lonly badger

New member
Dbz

מומלץ רק בשביל הקרבות, ואומנות הציור, ז"א איזה אינטלקט ניתן לשאוב מזה מעבר ליופי של הציור. בקושי יש עלילה, הדבר הכי מדהים בסדרה הוא שיש קטעים של עלילה שלא עוברת שעה, אבל הם מושכים את זה לאורך איזה 20 ומשהו פרקים.

gillll

New member
DBZ

goku הוא המלך הבלתי מעורער
במיוחד מומלץ הגרסה האנגלית שמצחיקה בדיבוב כמו החתולים הסמוראים בעברית.

0Pandemonium0

New member
פול מטאל גאונית לחלוטין.

אני מאמין שחוק העסקה השווה למשל קובע הרבה בחיים. אני אתן מה שייתנו לי, ייתנו לי מה שאני אתן. זו סדרה מעולה עם הרבה ערך מוסף, אבל אני מפחד להגיד עוד. פשוט המשך. ואני לא מסכים עם מה שאתה אומר, גם בפילרים יכולות להיות התפתחויות מרתקות ומעניינות מאוד. למשל, סדרה אחרת שהמלצתי עליה וגם אתה הזכרת היא נארוטו. הסדרה מלאה פילרים, בכמויות עצומות, אבל גם הם, כמו פרקי העלילה, עוסקים הרבה באופי האדם וביחסים בין אנשים. נארוטו גדל בכפר שבו כולם שנאו אותו ולא היו לו חברים, סאסקה רק רוצה להתחזק כדי לרצוח את אח שלו, כנקמה על זה שרצח את הוריהם. גארה גדל גם הוא בבדידות וכל חייו ניסה להתחמק מנסיונות לרצוח אותו בגלל פחד מהכוחות שלו ושנא את כל בני-האדם, אבל ברגע שהכיר את נארוטו וראה את היחסים החזקים בינו לבין החברים שלו הוא השתנה. ועוד ועוד.

Lonly badger

New member
כן

גם באופרות סבון יש המון ערך מוסף , ופן פילוסופי. אני יכול למצוא את זה שם. אני פונה לסרטים ולאנימה בשביל תוכן מוסף שאני לא מודע אליו. אכן יש דברים נפלאים בfull metal jacket ועוררת את הסקרנות שבי. אבל זה לא משהו אישי או עניין של טעם או סקרנות זה פשוט בחירה פשוטה של סדר עדיפויות. אפשר ללמוד יותר על טבע אדם מכל ספר מדע בדיוני, לעומת 20 פרקי פילר של נארוטו או כל סדרה. או כל ספר של הארי פוטר שווה (לא ברצינות) 20 פרקי פילרים מכל סדרה שהיא. יש קשר ישיר בין האיכות של הסדרה לבין התוכן שלה ולמבנה העלילה , לשימוש במוזיקה וכדומה. כולם למדו לצייר יפה, יפה. עכשיו תלמדו לכתוב יפה. ואם כן - אל תדאגו לתחת הקטן שלכם עבור רייטינג, ותכתבו את האמת את הטבע האנושי לטוב ולרע ואל תכניסו פילרים. תכניסו משהו שיכנס לי טוב טוב לpsyche ושיכנס לי לחלום, תכניסו ותיצרו משהו שהנכדים של כולנו יזכרו שלהם יהיו נכדים.

0Pandemonium0

New member
*full metal alchemist

אם אתה כל-כך לא בטוח בנוגע לאיכות הפן הפילוסופי בסדרות האלה אני מוכן להביא לך ציטוטים "פילוסופיים" מדהימים מכמה סדרות, כדי שתיווכח בעצמך בעומק הדמויות שם. ומה הקשר בין עלילה לפילרים לפילוסופיה? בפרקי פילרים לא יכול להיחשף אופי הדמויות והמחשבות השונות שלהן? אני חושב שלא הבנת אותי. אני לא מדבר על אנימות שמתעסקות רק בפילוסופיה, בתוספת אקשן, דרמה או קומדיה, כמו המטריקס. אני מדבר על אנימות שמתעסקות באקשן, דרמה או קומדיה עם תוספת של פילוסופיה. לפעמים יש שם משפטים עמוקים כל-כך שפשוט גורמים לך לחשוב.

Lonly badger

New member
אני נוטה להסכים איתך.

כל הסדרות שכתבת או שראיתי ואהבתי , או שלא ראיתי. אני חושב שיש סדרות - לפי ז'אנר- שפשוט יותר מחוברות למה "שקורה היום". אני לא בא ממקום שלא רואה יופי בכל סדרה או סרט. להפך. יש לי ראש פתוח , ותמיד אהבתי את החלקים שאתה מדבר עליהם. אבל לפעמים אתה נמשך למשהו מסויים בגלל הרגשה.

Lonly badger

New member
Gits2 innocence

למשל הרוח במכונה 2, זה האנימה הכי מרשימה מכל הבחינות , גם של ציור , של אינטלקט של אומנות - הכל, יש בו אווירה ותוכן. על ההתחלה יש ציטוט: If our gods and our hopes are nothing but scientific phenomena, then it must be said that our love is scientific as well - “L’Eve Future” אני חושב שזה מתקשר גם לשרשור של התאבדות, ולא מזמן הועלתה כאן הנקודה שרוב האנשים החליפו את התקווה והאמונה שלהם במקום באלים - במדע.

למעלה