|ל נקודה למחשבה נוספת

אנה3

New member
|ל נקודה למחשבה נוספת

אני מבקשת להקדים ולאמר שהדברים נכתבו עם הערכה לאנשים מוגבלים ובעלי נכויות. כעיצוב מדיניות הבטחון הסוציאלי של מדינת ישראל יש לקחת בחשבון גורמים רבים כמו: אי שבירת המוטיבציה לעבוד של אזרחים אשר מסוגלים לעבוד אך כושר ההשתכרות שלהם נמוך: עולים חדשים, חסרי מקצוע מאלף סיבות ועוד ועוד ושל מעמד הביניים הנושא בעיקר נטל המסים. דוגמא שכיחה: זוג פלוס שני ילדים- אחד בי"ס אחד גן.אשר כ"א מרוייח 6000ש"ח ברוטו כלומר סה"כ 12000 ש"ח ברוטו נשמע המון????. מזה 2000 מס הכנסה ביטוח לאומי ומסי ועד.משכנתא/שכ"ד 2000ש"ח דירת 3.5 חדרים במקום בינוני, הוצאות בי"ס וצהרון 1000 ש"ח, הוצאות גן וצהרון 1000 ש"ח רכב (שניים עובדים..)1500 כולל מסים ודלק.ארנונה 400, ועד בית 100, מים חשמל גז טלפון 500, מתנות 300, בריאות(תרופות לילדים, שיניים) 400, ביינתיים אני ב- 8800 ש"ח. ועם יתרה של 3300 מה שכחתי???? אוכל, אחזקה של בית שוטף, משהו שמתקלקל, בגדים, ....., חבר´ה זוג נכים עם שני ילדים: עניין של בערך 4000 ש"ח קצבה ועוד 2000 ש"ח ניידות אם זה מקרה הנוראי(ושלא נדע) הנחות במסים, שכ"ד או סיוע בדיור כלומר דיור סוציאלי בעלות של 200 ש"ח, פטור מחלק מהתרופות ועוד ועוד.סיוע של האגף לשרותיים חברתיים- משרד הרווחה במעון וצהרון כלומר מעון רק 300 ש"ח במקום 1200 לפני מכל התוספות עלות לחברים למעלה צהרון רק 150 ש"ח, ועוד ועד . אז מה שהזוג העובד בלילה במיטה כשהוא עם עצמו יסכים לעוד מסים? צריך להיזהר וזראת למרות הרבה סימפטיה ואלי לבנות מערך שיתן מענה לנכים שנקלעו למצב קשה או עם צרכים מיוחדים. דרך אגב והזוג הראשון זה אני.

למעלה