ל"פולנים" מבין חברי הפורום

deebeebee

New member
ל"פולנים" מבין חברי הפורום

ממליצה לקרוא הודעה חדשה של דני ענבר בפורום 'שורשים משפחתיים'.

מעניין, יש לי תמונות מלפני השואה.

לפני כ 10 שנים מוזיאון השואה בוושיגטון עשו מבצע דומה. הם הגיעו לארץ, אז הייתי שותף לזה בהשאלת ציוד מחשבים.

ובקיצור ...

חגית פורת (תבור) ביקשה ממני לפרסם דני ענבר 1 ו 18:25 | 25/10/07 כאן בפורום את תחילתו של תחקיר לאיסוף אינפורמציה ומיסמכים מטעם "המוזיאון לתולדות יהדות פולין" (ראה קובץ נלווה). כל מי שרוצה לדעת יותר ואולי להשתתף בתחקיר מוזמן להתקשר ישירות לחגית בכתובת המופיעה בדף ההסבר הצורף. דני http://img2.tapuz.co.il/forums/1_107591180.htm

בכל הכבוד,לנו עניין בפולין ובמוזיאונים שם?

תחילה עזרו לנאצים, רקדו על הדם, ירשו את רכוש הנרצחים וכעת מנציחים? שיצלמו את כל אלה שהלשינו, שסרבו לעזור, שלקחו כסף והסגירו, שעבדו על פסי הרכבת ולא טרחו להזיז פס אחד. מה לנו ולחולירות אלה?

ואפשר עוד

אפשר לצלם את הפולנים שרצחו יהודים אחרי מלחמת העולם, לא רק בקלצה, גם במקומות אחרים. אני הייתי מצלם גם את אותה פולניה שראתה שמלה שמצאה חן בעיניה על יהודיה ואמרה לה: "תני לי שמלה זו. ממילא לא תצטרכי אותה יותר" [מעשה שהיה].

אתה צודק ואני איתך לגמרי, אבל

- - ה ע ת י ד חשוב לא פחות מ ה ע ב ר ! ודבר כזה מגביר מודעות ומחנך ומזכיר לאנשים דברים שלא ייתכן שיקרו, במיוחד כשמתרבים עלינו מכחישי השואה. אני תמיד אומר שמי שהוסיף חומר בעירה למדורה גרוע הרבה יותר ממי שהדליק, כי זה שהדליק יש סיכוי של אחד לשש מיליון שהוא התחרט על מעשה זה אך זה שממשיך ומוסיף להדליקה ודאי רוצה בבעירתה.... (כמובן שבשואה כולם היו זבלים גדולים).

iwit

New member
אבל זה קצת יותר מורכב...

פולין כולה היא סוג של מוזיאון הנצחה ליהודיה. חלאות או לא חלאות, זה בידיים שלנו אם היא תישאר כזו או שתמחק את העבר היהודי שלה ותעלים כל עדות לטבח שהיה בה. לדעתי דווקא אין מקום ראוי יותר למוזיאון ליהדות פולין מאשר ב-פולין...

הנכם מזכירים לי משהו

בלונדון, בבנין של מוזיאון המלחמה, בקומה העליונה, הקימו מוזיאון לשואה. הוא לא גדול אך מאורגן יפה מאד ובהחלט מומלץ לבקר בו. אבל - כנראה תמיד יש אבל - פרטי פיקנטי: על הספר הלבן, שמנע מיהודים [כמה?] להינצל, מדובר בפינה קטנה. ממש זניח. האם מוזיאון השואה בפולין ינציח גם את חלקו של העם הפולני באסוננו? אין עתיד ללא עבר. ומהעבר מתעלמים. קראתי שבאיזו עיר בפולין הוקם מוזיאון להנצחת האוכלוסיה שבה. ומיהי האוכלוסיה? פולנים, אוקראינים ועוד. ליהודים אין זכר. הם עלו השמימה. ומה כחו של מוזיאון לעומת הכנסיה? לא הם רצחו אותנו, אנחנו רצחנו...

מוזיאון יהודי או איזכור יהודי טוב בכח מקום

אתמול חזרתי מצרפת (בענייני עבודה) בעיר בזנסון כ למעלה מ 3 שעות מפריז (מזרחית). הייתי ישראלי יחיד, כיהודי מחפשים משהו יהודי האם קיים? מצאתי במפה סימון "בית כנסת" התברר שרק 200 מטר מבית המלון ששכנתי. נגשתי ראיתי בניין מפואר ומטופח מגודר ושער נעול, ביה כתוב בצרפתית ואנגלית שנבנה בשנת 1969 שהיתה קהילה יהודית. בלילה הבניין מואר, אצל ממשלת צרפת זה אתר משומר. קראתי שהיתה עד לפני השואה קהילה יהודית גדולה ותוססת. גאוה לראות באמצע מקום של גויים יש לוחות הברית שכתוב בעברית, שעון שכתוב ישראל, ירושלים ראו בתמונות שצילמתי שלשום.

למעלה