ל BELL

avi9

New member
ל BELL

אני מבין את סערת הרגשות שלך, מאחר ועברתי תהליך דומה. כאשר אנו שומעים רעיונות מטורפים,אנו מנסים להתקומם ולהסביר את העיוות,כאשר הצד השני אינו מקשיב, משום שאינו מסוגל או רוצה אנו מתוסכלים. זו אחת הבעיות המרכזיות של פורומים פתוחים באינטרנט, כל אחד יכול להביע כל דעה, ואין משקל למידת השפיות של המציע.זו גם הסיבה שפורומים נסגרים, מספיק מטורף משועמם אחד כדי להמאיס את הפורום ולהביא לגסיסתו. הילד בן ה 14,שפתר את בעיות הגמגום בעזרת אופני הרים, ונדנד לכל המשתתפים לרכוש אופנים, מצא נושא חדש: הורה מגמגם ימסור את ילדיו לאימוץ למספר שנים עד שדיבורם יתגבש!! השאלה,האם ניתן ליצור פורומים סגורים,שזכות הכתיבה תהיה לאנשים העומדים בסטנדרטים אנושיים בסיסיים? אנשים מן הישוב ידירו את רגליהם לפורומים המטיפים לרעיונות מטורפים.

R O N Y1

New member
די מספיק תרדו מרובין!!!!!!!

אם לא ניראת לך דעה של מישהוא אחר פשוט אל תגיב זה אתר חופשי כל אחד יכול לומר מה שהוא רוצה נכון גם לפי דעתי רובין טעה אבל לא צריך לקרא לו טיפש מטומטם !! הילד קטן מאיתנו ב20 שנה זה פער דעות אדיר . למה הכוונה שאמרת ""האם ניתן ליצור פורומים סגורים,שזכות הכתיבה תהיה לאנשים העומדים בסטנדרטים אנושיים בסיסיים?""לי ניראה שיש כאן מידת התנשאות וזה ..חבל. RONY

avi9

New member
ל RONI1 אתה מאד אימפולסיבי,תהיה

יותר עניני. מה פירוש התנשאות? לא מענינת אותי השכלתך,עיסוקך,מוצאך וגילך,כל עוד תכתוב לענין,ותענין קוראים ותתרום להם! האם אתה חושב שמתקפת אופני ההרים תרמה לפורום? כאשר הילד ממש הציק לקוראים על כי הם לא מנסים את שיטתו? האם נושא האימוץ תרם לפורום? כאשר למרות פניות ולא רק ממני,הילד ממשיך להשמיע דעות המנוגדות למקובל על רוב האנשים,ועושה זאת בתדירות גבוהה התופעה הופכת למטרד!!! אני היתי מעונין בפורום ממוקד יותר מבחינת גיל המשתתפים ונושאי ההתענינות,או לפחות ילדים עם התנהגות שקולה ורצינית!! כיצד לדעתך יגיב קורא מזדמן לפורום שיקרא על תאוריית אופני הרים ואימוץ ילדים??? האם לדעתך הוא יחזור הנה שנית? יש לרוב המשתתפים מספיק בעיות בחיים, הפורום מהווה נקודת משעון,מאגר אינפורמציה ואפשרות לשפוך את הלב! אנו מעונינים לעשות זאת בחברת אנשים שאנו מזדהים איתם.חבל שילד אחד שיהיו סיבותו אשר יהיו יהרוס זאת. האם אתה חושב שאני או BELL מעונינים להכנס לפורום כדי להתעצבן? בפורום סגור ניתן להחליט שכותבים מסוגו של הילד לא יכנסו.

shuky63

New member
ההצעה של רובין תרמה המון לפורום!

אני בטוח שבכל הורה מגמגם מקנן החשש שילדו יירש ממנו את הגימגום ויסבול. רובין בהצעה המטורפת שלו הביא את החשש הזה לקצה הכי קיצוני שאפשר. כל הורה מגמגם ששומע הצעה כזאת מבין מיד איזה נזק יגרם לילד אם לא ידבר איתו ובמילים אחרות כמה דברים חיוביים הוא תורם לילד בקשר איתו וזה יכול בתוספת התמיכה מצד שאר חברי הפורום רק לעזור לו. רובין עושה פה את העבודה השחורה.סופג את הרוגז שלכם ובטח שלא מגיע לו לספוג את הביטויים המעליבים שלכם.אתם מקסימום יכולים להודות לו ואם אינכם מסוגלים אל תגדפו אותו. הפורום שייך לכל מגמגם באשר הוא בכל גיל ואינטיליגנציה,ואת המתחזים למגמגמים יש לי מספיק אינטואיציה לזהות ולזרוק מפה.מגמגמים יכולים להגיד פה מה שהם רוצים אבל בטח שלא לגדף אחד את השני.

avi9

New member
לשוקי, קשה להאמין שאתה כתבת זאת.

מפתיע אותי שבעבר הערכתי אותך. לכתוב שהפורום צריך להודות לרובין הוד? שהצעתו תרתמה לפורום כי הביאה אותו לקיצון??? אתה מבין מה אתה כותב? אולי נודה לנאצים שהשמידו 6 מליון כי בזכותם הוקמה מדינת ישראל? פרט לכך אתה יודע לכתוב בתוקפנות כלפי הקורבנות ולהתיחס בסבלנות אין קץ לתוקפן ולמטריד. אם כל הכבוד לך,אין זה פורום פרטי שלך ואל תאיים בזריקה של מישהו שהאינטואיצה שלך מעריכה שאינו מגמגם. גם בלוב כבר הונהגה זכות השימוע, והזכות למשפט הוגן.

shuky63

New member
אני לא תוקף אף אחד.ביקשתי רק להשמיט

את מילות הגידוף.המסר עובר יפה מאד גם בלעדיהם.אני מעריך אותך ואת בל כאנשים מאד אינטיליגנטים ואני חושב שהמילים האלה רק פוגעות בעוצמת התגובה שלכם. מה אני צריך להגיד לך שתלמד מילד בן 14 שיודע להביע את דעותיו שלא תמיד נעימות לאוזן בלי צורך להשתמש במילות גידוף?

b e ll

New member
אבי, תודה על שעמדת לצידי.

תודה על השפיות שניסית להחדיר כאן. כשקראתי את הודעתו השנייה בה הוא מתעקש שאני מתחמקת... ואומר שלמעשה שורש כל הרע בחיי בתי היא אני אימה, הרגשתי ממש רע. איך מישהו (גם אם הוא בן 14) יכול לחשוב ככה? מופרעות אמיתית. אני איבדתי לחלוטין את החשק להיות כאן, הרבה בזכות רובין הוד אבל לא רק. גם שוקי די הוציא לי את החשק בהודעה שבתחילת השירשור. אני לא יכולה להיות חלק מפורום שמקדש את זכות הדיבור, ולא את תוכן הדברים. הרי אני תמיד אומרת שהתוכן חשוב ולא הצורה...

avi9

New member
ל BELL

חבל לנתק את הקשר,יש לעתים הודעות מענינות ואינפורמטיביות. תורידי את המינון, ניכר כי את משקיעה המון בהודעותיך מבחינת הקפדה על תוכן דקדוק ושגיאות כתיב וזה גוזל זמן.תורידי את הקצב והפעילות והציפיות. אל תתלי תקוות ולא תתאכזבי. לגבי שוקי, התאכזבתי בעבר.יש לו נטיה להגן על הילד בלא להתיחס לתוכן הודעותיו.כיום אין לי ציפיות ממנו ולכן איני מתאכזב. לזכותו ניתן ליחס את קיום הפורום. בעתיד,נקווה שיהיה משתתפים רבים שיחשפו לקיום הפורום ואז ניתן יהיה לייצור פורומים סגורים.(יש פורומים סגורים בנושאים שונים המגבילים וממינים את המשתתפים). במספר המשתתפים הנוכחי,הנושא אינו אקטואלי. יש פורומים רציניים בחו"ל,וניתן גם לבקר בהם.

b e ll

New member
אבי תודה.

לגבי ההודעות האינפורמטיביות, מקור כולן באתר של אמב"י ברשת, כך שאם אני רוצה להתעדכן אני יודעת מאיפה. מבחינת ההשקעה בהודעות, זו השפה שלי. אני כותבת ללא שגיעוט קטיב מגיל מאוד קטן. אני לא מתאמצת בכלל לכתוב ככה - זו אני. לגבי שוקי, נכון הוא יזם את הקמת הפורום וזה בהחלט יאמר לזכותו. אבל צריך גם להשקיע בפורום לאחר ההקמה, ולא אני זו שאתן לו עיצות ניהוליות. מי שירצה לשוחח איתי, מוזמן לכתוב לתיבת המסרים שלי.

R O N Y1

New member
מה קרה לך ממש הגזמת

אני לא מבין למה להתיחס ליד בן טיפשעשרה?נכון זה פוגע, הרי מה שהוא ניסה לומר בדרך מוזרה "לא לגמגם ליד הילד כי הוא יחכה את צורת הדיבור"" נכון שזה נישמע שטות גמורה .אבל אם נגיב לכל שטות זה כמו לתת במה לדבר שטות .מה שצריך לעשות זה לא להגיב ותוך זמן קצר הוא יעלם מהאתר או שישנה את צורת דעותיו . אם אני לא טועה גם אבי כתב איזה שטות גמורה על איזה חייל מגמגם בגדוד שלו שכל הבחורות רצו אותו ושלא ידע מי זה מוצארט. אם בגלל כל שטות נעיף מישהוא מהאתר האתר ישאר ריק . את לא צריכה להתייאש מדברי שטות!!!!!! RONY

b e ll

New member
תודה רוני.

אסביר לך למה. אבל ראשית, כשאבי כתב על החייל ההוא, מה שהוא כתב לא היה מופרע בכלל. הוא נתן דוגמא לאדם שחיי בשלום עם עצמו. כדי לחדד את הדוגמא שלו הוא הוסיף פרטי צבע לא מחמיאים - אבל אני חושבת שכולנו הבנו מה שהוא רצה לומר. תראה הפורום נוצר בגלל אנשים, מנהל הפורום יוצר את אוירת הפורום בעצם הצטרפותו או אי הצטרפותו לדיונים. בתנאים שנוצרו כאן, איני מוצאת עניין בתוכן. אני לא יכולה להיות חלק מקבוצה שמקדשת את צורת הדברים ולא את התוכן (אוליי דווקא בגלל היותי מגמגמת). לא מסוגלת להסכים עם כניעה כזו. לא מסוגלת לקבל דיעות כאלה כמו של רובין הוד שבעצם בועט בכל ההצלחות ובדרך הארוכה שעושים מגמגמים כדי להשתלב ולקיים חיים נורמליים כמו של כולם. שאומר לי שלאחר כל הדרך שעשיתי, כל המאמצים שהשקעתי, כל המאבק, שבעצם האמת היא שאני צריכה לשתוק מול ילדיי ולא לגמגם מולם כדי שהם לא יחקו אותי ויגמגמו כמוני. ואף אחד כאן פרט לאבי ומירב לא נזעק עד לב השמיים. אף אחד כולל מנהל הפורום הזה. גם לטובתו של רובין הוד מן הראוי היה להאיר את עיניו עד כמה צורת הראייה שלו תקלקל את המשך חייו - ואני הראשונה להבין עד כמה הגימגום משפיע על כל תחומי החיים ומפריע ממש להתנהלות תקינה והתפתחות נורמלית של החיים. אני לא לוקחת את זה אישית בכלל, שהרי אני הראשונה לדעת בדיוק את גודל ההישגים שלי ואת מידת ההצלחה שלי. פשוט הסיטואציה הזו הבהירה לי שבקבוצה הזאת איני מוצאת את מקומי.

בל

רק עכשיו בעקבות הפתיל הזה שמתי לב לאותו פתיל שעורר את הסערה, ואני רוצה לומר לך את הדברים הבאים: בתור אבא, וגם סתם בגלל היותי אדם בוגר אני פוסל מכל וכל את הרעיון של רובין. אבל, אני רואה אותו כרעיון של ילד שלא מבין אפילו על מה הסערה, אין לי ספק שלכשיגדל יבין בעצמו איזה רעיון נלוז העלה. לא הייתי טורח אפילו להתייחס לרעיון הזה אלמלא ההשלכות שלו שגורמות לכך שאת רוצה לפרוש מהפורום. אני משתתף די פסיבי בפורום, אבל אני עוקב מדי פעם ולדעתי את אחד מעמודי התווך של הפורום הזה, ביססת לעצמך כאן מעמד, אנשים קוראים את דברייך ומיחסים להם חשיבות ואולי אף נעזרים בהם. בקיצור - היצלחת. ועכשיו את עומדת לזרוק את ההצלחה הזאת לפח ולוותר, ולמה? כי ילד בן 14 אמר משהו טיפשי שפגע בך. זה נראה לך הגיוני? הרי בכל מקום יהיה מישהו כזה, האם אנחנו צריכים להתקפל ולהיעלם מול כל גילוי כזה? כמגמגמים ספגנו מספיק בחיים ואולי נקטנו באסטרטגיה כזאת, אבל זה מוביל לכשלונות. לי יש נטיה כזאת מאז שהייתי ילד, אבל אני מודע לבעיה ומנסה להלחם בה ואכן הצלחתי להישגים ואני יודע שגם את, לכן מפתיע אותי שכאן בגלל דבר כזה את מוכנה לקום וללכת.

אני מבינה את בל

לא רוצה לדבר בשמה או במקומה, אך דיברתי איתה בטלפון וקיבלתי הסבר. נכון שרובין קצת הרגיז אותה, אבל זו לא סיבת עזיבתה. רוצה רק להגיד על עצמי שציפיתי למצוא בפורום חברים טובים ותמיכה מאנשים שנמצאים במצבי ובמקום זה אני מוצאת פורום יבש מכותבים (עם הרבה סמויים) אותו מחזיק ילד בן 14 שכל שני וחמישי פותח הודעה שאישית לא מעניינת אותי או תורמת לי במשהו. מאז שהפורום נפתח ביקרו בו המון אנשים שכתבו הודעה שתיים ונעלמו...חבל. זה אומר דרשני על הפורום וניהולו. הפורום הזה במהותו הוא פורום תמיכה, אני לא מרגישה בו ככה במיוחד לאור ההתכתבויות האחרונות מצד אנשים שמחפשים לריב וליצור מהומות עקב אי הסכמה גורפת עם דעותיהם וראיית עולמם. לא נוח לי ששופטים אותי על מי שאני, כל חיי נשפטתי ע"י החברה וע"י עצמי...ציפיתי לקבל מאנשים פה הבנה כי הם נמצאים במצבי פחות או יותר. אני לא בעד פורומים סגורים למשתמשים נבחרים, אלא בעד פורום פתוח לכל הממצה את מהותו העקרונית במדיה הוירטואלית. אני גם לא בעד סתימת פיות אך בהחלט חושבת שיש הודעות מצד אנשים מסויימים (שצצים רק כדי לפגוע ולהשפיל כותבים אחרים) שגורמות לי לרצות ללכת מפה. שוקי, כדאי שתתחיל לחשוב למה הפורום שלך בקושי מתקיים, למה כ"כ הרבה אנשים בורחים מפה או מעדיפים להיות סמויים. אולי כדאי שתתחיל לקחת אחריות לפני שגם הפורום הזה יסגר.

shuky63

New member
מירב אני מוכן להעביר אלייך את ניהול

הפורום.אני לקחתי את זה על עצמי כי אף אחד אחר לא רצה.הברירה היתה או שיהיה איזה שהוא פורום או שלא יהיה כלום.אני מודה שאני אדם די עסוק ולא מוצא את הזמן לפיתוח תכנים חדשים.מעבר לזה יש לי דעות משלי לגבי מה מותר לכתוב בפורום ומה לא ועל פיהם אני עובד. אם את מוכנה להעביר אלייך את ניהול הפורום פני אלי במסר.זה כרוך בפגישה אחת עם מנהלת הפורומים בתפוז ומעבר לזה הכל נעשה מהבית.

שוקי

אני עוברת דירה בקרוב וממש לא יהיה לי זמן להתעסק בזה. לנהל פורום זה לא רק לכתוב הודעות מדי פעם אלא גם להעלות נושאים לדיון, להביא מאמרים ומחקרים חדשים בנושא ולדון עליהם. לא יהיה לי זמן לעשות את כל הנ"ל ואני אפילו לא מכירה אתר אחד בנושא. אם אתה באמת לא מעוניין להמשיך תעלה את ההצעה בפני כל החברים ואולי מישהו יהיה מוכן ליטול לידיו את שרביט הניהול.

b e ll

New member
תודה גיא על המחמאות.

לא חיפשתי לי מעמד, אם הגעתי לזה זה בגלל מה שאני. לא חיפשתי לי להיות מעמודי התווך של הפורום, ולכן אני גם לא מרגישה שאני עושה ויתור. בגלל מה שאני, אני לא יכולה להיות שותפה לכניעה כזו. ההודעה האחרונה של שוקי רק חיזקה את דעתי שמקומי אינו כאן. להגיד שצריך להודות לרובין הוד על השטויות המופרעות שאמר, זה להסכים איתו בסתר לב שלמגמגמים אין זכות להנות מהחיים. לא מתאים לי. מעולם לא ויתרתי ותמיד לקחתי לי את מה שחשבתי שמגיע לי בחיים. לפעמים היה קל ולפעמים הייתי צריכה להאבק על זה, אבל אף לא פעם אחת הרמתי ידיים בתבוסתנות כזו. בעצם, למה אתה משתתף פסיבי בפורום? אם היית מוצא כאן עניין היית משתתף באופן אקטיבי יותר. השאלה היא למה אתה לא מוצא כאן מספיק עניין כדי להשתתף. למה כל כך הרבה מגמגמים נכנסו, השאירו הודעה אחת ולא יותר. חיפשתי קבוצת תמיכה (וזוכרים אותי גם משתתפי הפורום הקודם), בעיקר כי התקופה שבה החלה בתי הקטנה לגמגם הציפה בי הרבה רגשות שחשבתי שהתגברתי עליהם והסתבר לי שעדיין לא. מכיוון שלא מצאתי ומכיוון שלא היתה לי שום ברירה אחרת, התגייסתי לעזור לה ועשיתי תוכנית פעולה ויציאה למערכה - המערכה על הדיבור של בתי. לשמחתי הנסיון שלי כילדה מגמגמת עזר לי מאוד לגבש תוכנית מוצלחת שמסתמנת כהצלחה ובאמת בתי שיפרה את השטף מאוד. הייתי מאושרת למצוא במקרה את הפורום הזה, השתתפתי בו בכל ליבי והשתדלתי לתרום לו מנסיוני ומידיעותיי. נהגתי כלפיי כולם ללא טיפת ביקורת או התנשאות, לא שפטתי ואני עדיין לא שופטת אף אחד. על הרקע הזה, תוכל אולי להבין את הזעזוע שחשתי כשבפעם השנייה הוא מתעקש שמקור כל הרע בחייה של בתי היא אני - אמה. אני חייבת כאן להגיד שמעולם לא חשבתי שבגלל הגימגום אני צריכה לא להיות אימא, או שרק גימגום יש לי להוריש לילדיי. להתקל ברעיון מופרע לחלוטין, שמקבל כאן חיזוקים ממנהל הפורום, ולמעשה פרט לאבי ומירב אף אחד לא טרח להעמיד את האדון הצעיר על טעותו ויתרה מכך לומר לו עד כמה גישה כזו תקלקל לו בהמשך החיים. כשאני סופרת את מספר האנשים ששותפים לי בפורום הזה. אני בקושי מצליחה להגיע לחמישה. מהם נוריד את רובין הוד ושוקי שחושבים אחרת ממני, מה קיבלנו? את מירב ואבי ואולי עוד שניים. כדי להתכתב ולהיות בקשר איתם, אני לא צריכה את הפורום הזה.

בל ומירב

בסדר, עכשיו אני מבין יותר את כוונתך, תודה גם למירב על ההבהרות. בנוגע לפסיביות שלי, הייתי יותר פעיל בתקופות מסוימות בפורום הקודם. יש כמה סיבות שאני פחות פעיל כעת. קודם הרגשתי שמיציתי פחות או יותר את מה שיש לי לומר ואת מה שאני יכול לתרום במסגרת הפורום הקודם. יש לי הרגשה של חזרה על עצמי (ומכאן דריכה במקום) אם אחזור שוב על אותם דברים. מעבר לכך, הכתיבה בפורום דרשה ממני מידה של החשפות שהרגשתי נוח איתה באותו שלב (למרות שאני כותב בשם בדוי זאת עדיין החשפות), הטונים הצורמים שבהם הסתיים הפורום הקודם מפריעים לי לחזור על ההחשפות הזאת. ולבסוף, נושא הגמגום ממש אינו על סדר היום שלי. עד שהופיעו הפורומים (הקודם וזה הנוכחי) אפילו די שכחתי את הנושא כי מעט הגמגום שיש לי כיום לא ממש משפיע על חיי, אבל היות ובעבר גימגמתי באופן רציני אני בכל זאת מקורב לנושא ומזדהה עם אנשי הפורום ולכן אני בכל זאת עוקב ואף כותב מעט באותם מקומות שאני חושב שיש לי מה לומר.

R O N Y1

New member
bell לקחת יותר מידי קשה....

את לא אשמה בגימגום של ביתך אוליי זה היפעיל אצלך משהו בתת מודע שייכול להיות שאת אשמה בזה .שאנחנו כמובן יודעים שזה לא נכון !אבל למה לירות בתותחים כבדים.אבל למה להתיחס לילד בן 14 שהוא כבר לא מגיב כבר כמה ימים בפורום, ניראה שסתמת לו את הפה את לא שמה לב שהוא נעלם ליתר דיוק מיתחבה,את לא שמה לב שכולם רומסים אותו לא ניראה לך שהוא מיצטער על כל מה שקרה .לעזאזאל הוא קטן מאתנו ב 20 שנה, די מספיק תחזרי לעצמך. רובין אם אתה קורה ואני יודע שאתה קורה ואני יודע שאתה מיצטער ואני יודע שאתה יושב מול המחשב כל הזמן ניראה לי שתאבד חברים כאן בפורום יאאלה תיתנצל וסגור עניין פגעת כאן ברגשות של אנשים ,שתגדל ותהיה אבא תבין RONY

b e ll

New member
רוני, כשהייתי בגילו של רובין הוד

התפללתי שאהיה אילמת. שכולם ידעו שאני לא יכולה לדבר וכך יפסיקו לדרוש מני דברים שאני פשוט לא יכולה לעשות. אני יודעת על עוד מגמגמים שחשו את אותן תחושות. אבל מעולם לא חשבתי מחשבות כל כך הזויות. אף אחד לא רומס את רובין הוד. התגובה שלי הוציאה את האנשים כאן משלוותם והם סוף סוף הגיבו, הגיבו כפי שהיו צריכים להגיב מהתחלה. התגובות של כולם מחממות לי את הלב מאוד ואני מאוד מודה לכל מי שהגיב (פרט ל mgamgem כמובן
). מצאתי לי כאן חברים אחרי הכל.

למעלה