ל-Deep Ocean

pinibs

New member
ל-Deep Ocean

הי מיכל, היה כיף ומעניין לפגוש בך היום בשיעור. כיף, כי זו היתה הפתעה, ולא סתם הפתעה אלא הפתעה נעימה. כיף, כי הפתעות נעימות מרעננות אותנו כל כך!!! מעניין, כי חשוב ללמוד שוב ושוב ושוב עד כמה אין לנו מושג. אנחנו קוראים הודעה של מישהו בפורום, וכבר מגבשים עליה / עליו דעה. אחר כך אנו קוראים עוד הודעות מ"המישהו" וממלאים את הדעה שגיבשנו בעוד תוכן. אחר כך פתאום אנו פוגשים אותה / אותו והדעה שגיבשנו ושהתמלאה בעוד תוכן מתמלאת אפילו בעוד יותר תוכן וכו´ וכו´. תמיד אפשר להיות מופתעים ממשהו חדש ולגלות שכל מה שחשבנו עד אותו רגע זה עדיין לא כל התמונה. תמיד אפשר לגלות עוד חלק של התמונה וכנראה שאף פעם התמונה לא תהיה שלמה ממש במאה אחוז אלא רק תוכל להתקרב לשלמות. כיף ומעניין, כי כל משתתפת / משתתף נוסף בשיעור הם תוספת יקרה מפז, ומכל אחת / אחד אני לומד משהו. זה אולי נשמע כך, אבל זו לא מליצה, זה ממש אמיתי. בדרך בה אני מסתכל על הדברים "כמות" הלמידה שלי אינה משתנה בין אם אני מתאמן עם מישהו ברמתי, עם מישהו שרמתו גבוהה משלי או עם מישהו שרמתו נמוכה משלי (רמה = רמת המיומנות והידע). בכל אחד מהמקרים אני לומד באותה מידה. כמובן שבכל אחד מהמקרים אני לומד דברים אחרים, אבל קודם כל לומד. בעיני זה פשוט נפלא להכיר בזה כי זה הופך כל חוויה לחוויה שיש לה ערך עבורנו. אני באמת ובתמים מקווה ומאחל לנו (לך, לבן, לשאר התלמידים וכמובן לי) שתבחרי להצטרף לשיעורים באופן קבוע. הם (השיעורים) פשוט עושים את הכל עוד יותר נפלא ושווה. פיני

deep ocean

New member
פיני!!!!!!!!!!

ואוו קודם כל היה לי נהדר לקרוא את ההודעה שלך עכשיו! דבר נשי, אני חייבת לשתף אותך בכמה דברים שאני חושבת עליך (טוב אני לא חייבת, רק מאד רוצה!): אתה נראה בן אדם מדהים בוגר מאד מרוכז ורוצה ללמוד משדר רוגע עצום ופשוט כיף היה להתנסות בשיעור כאשר אתה היית שם! העבודה שלי איתך בזוגות היתה חוויה מאד טובה בשבילי בכלל, העבודה עם כולם בזוגות בשיעור הייתה חוויה מופלאה עבורי כל השיעור הזה היה מופלא נהניתי מכל רגע!! תודה לבן ולתלמידים האחרים שהיו שם! היה לי בהתחלה קשה התמודדתי עם הרבה דברים, ביניהם: ביקורתיות כלפי עצמי, אומץ, מודעות, איך אני מתפקדת? אני בסדר?, למידת חומר חדש, תרגול חומר חדש, התבוננות בעצמי, קשב, מיקוד, ריכוז, הקשבה לתחושות הבטן, תסכול, שמחה, הצלחה, כישלון, יציאה מדפוסים מוכרים (למשל לא לעשות תנועה בכוח ובעקבות זאת הבנה שאני לא במירוץ). למדתי המון בשיעור היום! אני מתכוונת להצטרף לקבוצה! לא שהיה לי ספק אבל אחרי שראיתי את בן בפעולה-אני יכולה להגיד שהוא מורה מדהים! לפני כן אמרתי שהוא מדהים אבל זה רק היה בהסתמך על תחושות שיהיה לך יום נהדר פיני!!! המון אהבה מיכל :) נ.ב.-אהבתי את ראיית עולמך בהקשר של למידה שמכל אדם ניתן ללמוד, בלי קשר לרמת המיומנות שלו אתה הזכרת לי מרצה שהייתה שנוייה במחלוקת בלימודיי היא דאגה להגיד לנו כל הזמן-תלמדו מהחברים שלכם ולא ממני למשל מישהו שאל שאלה-היא ביקשה מהסטודנטים האחרים שיענו במקום שהיא תענה במידה והיית בא אליה לשאול שאלה-היא לא היית עונה עליה, אלא עוזרת לך להגיע לתשובה ונותנת לך עוד יותר שאלות/בעיות ואז בכלל היית יוצא עמוס בשאלות חדשות בקיצור, היא תמיד אמרה- "הלמידה הכי גדולה שתפיקו היא מהחברים שיושבים לידכם ולא ממני!" :) -לילה טוב-

pinibs

New member
פיני מחייך מאוזן לאוזן ../images/Emo13.gif

הי מיכל, אם אגיד לך איזה כיף היה לי לקרוא את ההודעה שלך, זה פשוט יהיה מעט מדי. גרמת לי כזה אושר שחבל על הזמן. ריגשת אותי, ועל כך אני מודה לך מעומק ליבי. חוץ מזה שהיה לי סיפורון עוצמה עם ההודעה שלך. אתמול נכנסתי לפורום בשעת לילה מאוחרת, רק כדי להציץ. הייתי מאד עייף ורציתי לקום מוקדם בבוקר (לשיעור של בן כמובן), כך שהחלטתי רק לרפרף ואם יהיה לי מה לכתוב אז מחר (כלומר היום). מייד ראיתי את ההודעה שלך, וקראתי אותה מספר פעמים. החלטתי שהיום, כשאכנס שוב לפורום, אכתוב לך תגובה. והנה, נכנסתי לי לפורום, מצאתי את ההודעה שלך, וראי זה פלא - במקום בו חשבתי אתמול שהסתיימה ההודעה, הסתבר לי שמתחבא לו "נ. ב." יקר מפז: עוד פסקה שלמה שכתבת. איזו הפתעה נהדרת זו היתה. ממש צ´ופר לא צפוי שעשה אותי עוד יותר מאושר. אז שוב תודה על הכל, לך בעלת העוצמה (ברור לך שגלומה בך עוצמה אדירה, נכון?). פיני

deep ocean

New member
שיווווווווווווווווווווווווו

איזה כיף לקרוא את התגובה שלך! זה פשוט לא יאומן! ענק הקטע עם הנ.ב.!!! עכשיו ניסיתי לראות במה התנסית פתחתי את ההודעה שלי וזה נפתח במצב שלא ראיתי את הנ.ב. ובאמת היה אפשר לחשוב שזאת סוף ההודעה איזה כיף שההפתעה הזאת חיכתה לך פה!! :)) המממממ בקשר לעוצמה-מנגנוני הביקורת שלי מסרבים לקבל את המחמאה אבל מנגנונים אחרים מאד מתלהבים מהמחמאה הזאת! אני אתן למנגנונים האחרים את השליטה ואת מנגנון הביקורת שלי אני אשאיר בצד פפפפפפפ המודעות שלי עכשיו השתוללה קראתי את המשפט: "אז שוב תודה על הכל, לך בעלת העוצמה (ברור לך שגלומה בך עוצמה אדירה, נכון?)" וממש בחנתי מה מתחולל לי בפנים עלו לי אלפי מילים ומראות עכשיו אני שוב אקרא את המשפט נראה מה אני ארגיש? עדיין עולה בי המון ספק וביקורת......המממממממ אני אגיד לך מה הבעיה? איך אני יכולה לדעת שיש בי באמת עוצמה? איך אני יכולה להתבונן בעוצמה? נו, אז אני מקשיבה לתחושות שלי נו, אז אני מודעת נו, אז אני מוכנה ללמוד המון אבל כל זה לא עוזר לי להתבונן אם יש בי עוצמה או סתם אולי אנשים חושבים שאני משהו מסויים סתם? (זה הספק שלי כמובן) איך אנשים אחרים רואים ואני לא? אולי הם מדמיינים? למשל, בשיעור שפגשתי בו אותך תרגלנו כל מיני דברים למדתי דברים חדשים אבל אין לי מושג אם עשיתי דברים ברמה גבוהה כי......איך אני יכולה לדעת את זה? להשוות את עצמי לאנשים אחרים-זה לא אומר כלום אז איך? איך? איך? איך אני יכולה לקבל ממך כזאת מחמאה אם אין לי מושג איך לדעת שב-א-מ-ת יש בי את העוצמה הזאת?? טוב אז יגידו לי פה-פשוט מרגישים מה אני אמורה להרגיש??? טוב זה היה שיתוף מתוך נבכי המחשבות האפלות של מיכל :) מיכל שכן נתנה למגנוני הביקורת שלה כרגע לדבר אבל אני שמחה שנתנתי להם מקום כי אני לא יכולה להתקדם בלמידה שלי אם אני לא אפתור את זה לדעתי! חיבוק לעצמי! :))

deep ocean

New member
המלחמה הכי גדולה שלנו היא עם עצמנו

לפעמים אני אנצח בקרבות שלי עם עצמי לפעמים אני אפסיד לפעמים אני ארים ידיים לזמן קצר לפעמים אני אהיה שיכורה מהצלחה אבל אף פעם אני לא ארים ידיים!!!! מלחמה לכל החיים טיפים? קבלה עצמית הקשבה מודעות מוכנות לשינוי התבוננות צלילות מדיטציות התמדה אמון יש עוד טיפים?

WhiteBear

New member
יש עוד טיפים:

לסלוח לעצמך. לוותר לעצמך. לבכות. לבכות. לבכות!!! להיעזר באחרים כמראה לעצמך. להקשיב לאחרים. לקחת אחרים ברצינות. לא לקחת אחרים ברצינות. נוסטלגיות. זכרונות טובים, שירים עוצמתיים (פינק פלויד, קווין, חסר?) ענווה, וגאווה. עוד טיפים? (מהדוב)

pinibs

New member
איך יודעים שיש בנו עוצמה...

הי מיכל, המון שאלות - אנסה להגיב על חלקן לפחות. את אומרת שבשיעור בו נפגשנו למדת דברים חדשים אבל אין לך מושג אם עשית אותם ברמה גבוהה. אז קודם כל, למה כל כך חשוב לך להגדיר את הרמה של הדברים? בעיני, עצם זה שהגעת לשיעור ועשית דברים זה ההישג הגדול ואין בלתו! לפני מספר דקות סיימתי לכתוב תגובה ארוכה לשרשור אחר שהתחלת בנושא "האם נולדים כך או..." דיברתי שם על הצורך שלנו להשוות ולמדוד, למצוא נקודות יחוס חיצוניות ולהתאים את עצמנו להן. אז אני לא אומר שזה לא חשוב, ובוודאי שלשאוף ל"רמה גבוהה" בכל דבר שעושים זה חשוב ונהדר. אלא שיכול להיות שמרוב שאלות שאת שואלת את עצמך, את לא מבחינה בעיקר. למה אני מתכוון? למשל, במקום להגיד: "אני לא יודעת אם עשיתי את זה ברמה גבוהה" תגידי: "איזו מדהימה אני שבאתי לשיעור ועשיתי משהו שגרם לי הנאה". במקום להגיד: "איך אני יכולה לדעת שיש בי עוצמה" תגידי: "צריך חתיכת עוצמה כדי להיחשף כמו שאני נחשפת בפורום, אז זה בטח אומר שיש לי חתיכת עוצמה". במקום לשאול את עצמך איך את יכולה להרגיש את העוצמה, פשוט תגידי לעצמך שיש לך עוצמה. מה יש לך להפסיד? אם אכן יש לך עוצמה, אז צדקת, ואם אין לך אז טעית. מישהו יעניש אותך? חוץ מזה שאין לך סיכוי לטעות. אני לא באמת מכיר אותך, אבל מספיק לקרוא את מה שאת כותבת כדי לקבל מושג על הדברים כבדי המשקל איתם את מתמודדת!!! מיכל, את כותבת על הסרטן. את יודעת שיש אנשים שאינם מוכנים להגיד אפילו את המילה עצמה. הם אומרים "המחלה הזו". את מתמודדת עם קושי שמכריע גם את החזקים שבאנשים, ואת מתמודדת עם הקושי הזה בגבורה. היכולת שלך לכתוב על זה, לחלוק את זה עם אנשים מבטאת בצורה שאין עליה עוררין את העובדה שאת מתמודדת!!!!! ואם זה לא נקרא עוצמה אז אני לא יודע מה זו עוצמה. את עוברת דברים שאין לי כל דרך לדמיין אותם אפילו, ובכל זאת את אופטימית, עושה מאמץ לקדם את עצמך (למשל, למצוא דירה), מנסה דברים חדשים (למשל, שיעורי קונג פו), מטפלת בעצמך (למשל, בעזרת ההילר שלך). לפי המילון שלי זו לא רק עוצמה אלא מגה-עוצמה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! חזקי ואמצי. זכרי גם שהרבה יותר קל לנו לבלבל את עצמנו עם מליון שאלות, מאשר להגיד לעצמנו משהו ברור. הרי מלמדים אותנו את זה מגיל אפס. להיות החלטיים ולדעת על עצמנו דברים זה לא ממש בנורמה, כי אנו עלולים להצטייר חלילה כלא צנועים, ככאלה שחושבים שהם ידענים והשד יודע מה. הכי קל זה להגיד "לא יודע", כי זה לא מחייב, ומשאיר (כביכול) את כל האופציות פתוחות. לעומת זאת, להגיד "אני כן יודע" (למשל, "בטח שיש לי עוצמה") זה הרבה הרבה יותר קשה. זה מחייב. זה מכריח אותנו לעשות משהו בנידון. זה מכריח אותנו לתת תשובות ולהיות תלויים בעצמנו וזה מה זה קשה. אז מה? לא נראה לי שקושי זה משהו שאת לא מכירה. את בוודאי מכירה אותו ואת גם מנצחת אותו, אז אל תוותרי לעצמך, ותכירי בזה שאת הרבה יותר ממה שאת מוכנה להודות שאת. פיני

deep ocean

New member
פיני-נפלא!

אתה תמיד נוגע בנקודות הכי נכונות- "במקום לשאול את עצמך איך את יכולה להרגיש את העוצמה, פשוט תגידי לעצמך שיש לך עוצמה. מה יש לך להפסיד? אם אכן יש לך עוצמה, אז צדקת, ואם אין לך אז טעית. מישהו יעניש אותך? חוץ מזה שאין לך סיכוי לטעות." ואם אני אטעה-בדיוק, אף אחד לא יעניש אותי! ועוד נקודה חשובה שזה בדיוק מונע ממני להגיד שיש לי עוצמה: "הכי קל זה להגיד "לא יודע", כי זה לא מחייב, ומשאיר (כביכול) את כל האופציות פתוחות. לעומת זאת, להגיד "אני כן יודע" (למשל, "בטח שיש לי עוצמה") זה הרבה הרבה יותר קשה. זה מחייב. זה מכריח אותנו לעשות משהו בנידון. זה מכריח אותנו לתת תשובות ולהיות תלויים בעצמנו וזה מה זה קשה" תודה לך פיני על כל מה שאתה כותב! תודה לך שהזכרת לי שאני מתמודדת עם הסרטן, שרוב האנשים שיש להם אותו מרגישים ש"למה זה מגיע להם?", והם רק מקרבים את המוות. תודה שהזכרת לי את זה. קל לי לשכוח את הדברים החיוביים איתם אני מתמודדת תודה שהזכרת לי אותם ויש עוד המון דברים שאני עושה ולא כתבתי פה עזרת לי להיזכר בכל הדברים המדהימים שאני עושה :) תודה!! אוהבת המון! מיכל

deep ocean

New member
ועוד משהו שממש אין לי איפה לתקוע

ראיתי עם חברים שלי את נמר דרקון!!!!! מאד נהניתי!!! הסרט מאד יפהאני שמחה שזה היה ב-DVD ולא בווידאו רגיל לא יודעת לגבי אמיתות הדברים -פעלולים אבל זה לא רלוונטי בשבילי בשביל ליהנות מסרט ואני נהניתי מחר מרתון הסרטים עובר אלי ..... :) היה 2 קטעים מעניינים בשבילי: 1. באה לשם מישהי שלא ראיתי ממזמן. מישהי שהרגשתי בעבר הרחוק מאויימת ממנה מאד, והיא גם לא ממש התנהגה אלי בעבר בצורה נחמדה. שמחתי לראות שאני ממש לא מרגישה מאויימת ממנה, והצטערתי לראות שאני שמחה בפנים שהיא מרגישה מאויימת ממני. זאת אומרת, כנראה היה לי את הצורך לתת לה להרגיש כך, אבל זה קרה וזהו. זה מה שהיה נכון ואני לא אבקר את עצמי. אני בן אדם. אחרי שהרגשתי טוב עם זה שהיא מאויימת ממני, זה פשוט הפסיק להתקיים כל הקטע הזה-וראיתי אותה סתם בתור מישהי. 2. הלכתי למטבח שלהם וג´וק ע-נ-ק התעופף לכיוון שלי. קפצתי ונמלטתי לסלון. חבר שלי בא והרג את הג´וק. הוא כל הזמן טוען שאין להם ג´וקים ושהם באים רק כשאני באה המסקנה היא: 1. הם לא שמים לב שיש להם ג´וקים 2. הם באים כי אני מפחדת מהם כנראה שאופציה 2 היא הנכונה!

deep ocean

New member
פיני זה בעזרתך!

משהו מהדברים שכתבת נגע בי ועזר לי להבין שאני בן אדם ואפילו שיש בי עוצמה יש בי אנושיות וזה שאני אגיד יש לי עוצמה זה לא אומר שאני צריכה להיות עוצמתית-חזקה-ומופלאה כל הזמן אתה כל כך עוזר והדברים שאתה כותב-הם כל כך מדוייקים לתחושות שלי! שוב תודה איזה כיף יש לי מחמאה נוספת לתת לך אבל הממממ לא יודעת אם היא במקום או שתרגיש איתה לא בנוח אז אני אשמור אותה כרגע לעצמי :) שיהיה לך אחלה יום! מיכל

ellii

New member
חחח מיכלוש מותק ..הז´וקים גם הם

אוהבים אנשים נפלאים
....לכן הם קופצים עלייך....

deep ocean

New member
חהחחה חמוד! תודה

עוד דרך להסתכל על זה היא-שאני מושכת אותם כמו דוב שנמשך אל הדבש :) ממש ללקק את האצבעות!!!! :) לילה טוב עשית משהו מעניין הלילה?

ellii

New member
חבל שלא ראיתי קודם שאת כאן...

בכל אופן...לא עשיתי משהו מעניין מלבד לאכול,לשתות,לבהות בטלויזיה... ולקרא מעט את "צידו הפעיל של האין סוף" של קסטנדה...ואת?!

deep ocean

New member
הממממממ

הלכתי לבית של חברים, ראינו 2 סרטים-נמר דרקון ועוד סרט יפה שנקרא 24 או 28 משהו כזה. צחקנו, פיטפטנו, והיה אחלה. כמו שכתבתי בהודעה אחרת אתמול-החגיגה עוברת אלי היום...... :)

מיכלוש

הפלא ופלא.. אני ואחי ראינו את הסרט הזה אתמול:) ופשוט אהבתי את הכריאוגרפיה.. ולא משנה שזה לא אמיתי.. אבל וואוו.. הרבה דברים מעניינים ומופלאים קרו לי אתמול, וזה ככ מצחיק <ומדהים> שכתבת "ואני לא אבקר את עצמי" כי ככה בדיוק הרגשתי ואמרתי לעצמי בסוף יום מתיש, מוזר, מעניין ונפלא. אני עוברת ככה על הרגעים, ומגלה כמה אני מצליחה לבטא את עצמי כאשר אני משתחררת מהציפיות שיש לי לגבי עצמי, לגבי אחרים, ולגבי העולם. הצלחתי להוציא מעצמי הרבה אתמול, והייתי גאה בעצמי ככ עד שלא הבנתי איך שבוע שלם אני מרגישה רע כי לא הצלחתי. ואז קלטתי, הציפיות שלי מהקשרים ומהדרך להתמודד עם הבעיות בהם נתקלתי השבוע, עצרו אותי. כי הייתי בטוחה שאני צריכה בשביל עצמי לעשות דברים בדרך מסויימת ולא בטחתי בעצמי לנסות דרכים אחרות. ושוב.. משלימה עם עצמי.. ומחליטה לתת לעצמי לפרוח בדרכים אחרות, עם כל הסיכון שאני לוקחת, כי מעולם לא הייתי ולא חוויתי צורה אחרת של התמודדות. אני יכולה. זה אפשרי. וזה מדהים. עוד צעד קטן לקיפודת ים וצעד יותר מענק לשני. אני.

deep ocean

New member
איזה נהדר שני!

נכון, גם לדעתי לא חשוב אם הדברים אמיתיים או שזה פעלולים-זה עדיין מאד מהנה! "ומגלה כמה אני מצליחה לבטא את עצמי כאשר אני משתחררת מהציפיות שיש לי לגבי עצמי, לגבי אחרים, ולגבי העולם"- לגבי ציפיות יש לי משפט מבריק שאמר פעם חבר טוב: "ציפיות מוצאים רק בכריות!" לא ענק? בכל אופן, נפלא!! איזה יופי שאת מגלה שיש לך טווח של של תגובות/צורות התמודדות שלא ידעת עליהן או שלא העזת לבצע אותן! כן לקיחת סיכונים, קבלה עצמית-יופי! מכירה את זה כל כך! מדהים לראות שכמעט כולם אם לא כולם לוקים ב"מחלה" הזאת של ביקורת עצמית (כל אחד במינונים שונים כמובן). כאילו, ואוו, מה זה התכנות הזה שיצרה החברה שכמעט כולנו מבקרים את עצמנו (שוב, כל אחד במינון שלו-פעם ביום או פעם בחודש וכו´...הבנת את כוונתי)?!?! אז אני שמחה שאת גם אומרת STOP ושאת נותנת לעצמך לפרוח! אוהבת המון מיכל נ.ב.-ראית את מילות השיר שרשמתי לך בפורום השני? :))))

למעלה