ל governor

O F I R L

New member
ל governor

לgovernor שלום מצטער על העיכוב הרב בתגובה שנבע מכך שלא הייתי מחובר לרשת בשבוע האחרון(חוץ מיום ראשון כמובן). בתגובה זאת אני מתיחס גם לכמה תגובות אחרות שלך שקראתי בהמשך השרשור. טענתך ככלל היתה שאין מספיק מים להגביה את מפלס המים עד לגובה הרצוי – ולאחר שטענתי שהחישוב שלך לא מתיחס לאפשרות של "שפיכת" מי הימים ישירות על היבשת טענת שאותם המים לא יוכל להשאר רק בחלקים היבשתיים משום שהם יחזרו חזרה לימים וממילא תחזור הבעיה אם תשים לב – כבר התיחסתי לבעיה זאת ברמז במכתב הראשון. אלא ש- אני לא מבין משהו בדבריך – מדוע מקובלת עליך (כמובן שרק לצורך הדיון) האפשרות של הבאת המים מכל האוקינוסים ושפיכתם על כל היבשות(ולא רק על אחת כפי שיצא מדבריך) כאשר דבר זה הוא בלתי סביר לחלוטין מבחינה הגיונית = ולעומת זאת העמדתם במקום אחד גם ללא צורך "בהרים סביב לה" אינה מקובלת – אני לא מניח שזה בגלל שאתה סובר שיש אפשרות רק לנס אחד בבת אחת. לא המקרא, לא אני ולא אף אחד שאני מכיר טען שהמבול היה מאורע טבעי ורגיל – ההנחה היסודית היא שלא זה היה המקרה(במקרה שזה היה). יש הרי עוד מקרה דומה במקרא המצריך משהו מעין העמדה של מים במקום והוא קריאת ים סוף(וכן הירדן בהמשך). כמובן ששם לא נטען מעולם שהפרדות כזאת היא סבירה וטבעית. הירח מדי זמן גאות מצליח להעלות את מפלס הימים בכמה מטרים. ולפי ההנחות של הדיון בשאלה – שאם אתה מעונין לפרוך את הטענה אתה מחויב להתיחס אליהם - אין סתירה לכך שכוח גדול יותר יוכל להעלות אותם בעוד כמה. ובטח בהתיחס לרעיון שלהבאת המים לאותם יבשות אין לך בעיה – לפי כתיבתך – להתיחס בתור הנחה מקדימה לדיון תגובתי היתה רק לשאלתך האם כמות המים בארץ מספיקה כמותית. ונראה שבתור "בלוק של מים" הדברים כן מתאפשרים. בקשר לטענות אחרות שטענת – לא הספקתי לעבור אליהם ברצינות ובטח שלא היה לי מספיק זמן להגיב עליהם ומשום קוצר הזמן אני מגיב רק לטענה הראשונה כנראה שגם הפעם – לא אוכל לחזור ולהגיב אלא בסוף השבוע הבא ושוב תודה אופיר

Governor

New member
אופירל, מעולם לא העליתי טענות שונות

מארבע אלה. אתה יכול לשים בפי מלים כרצונך, ואח"כ לשאול את עצמך, למה התכוונת במלים ששמת בפי. שים מלים, שאל ואף ענה, מבלי להטריח אותי. אין לי שמץ מושג מה אתה סח, סהרורי קטן... 972357O34IO10

O F I R L

New member
לgovernor

אין לי שום כוונה לשים מילים בפיך אני פשוט אצטט אותך מן התגובה הנמצאת באתר של 00000 אגב, התברר לי שיש בעיה קלה עם המבול. הוא לא אפשרי. אין די מים על פני כדה"א, מעליו, או בתוכו. הנה, קח ניר ועפרון ובדוק את חשובי (לא אין צורך להישטף זיעה קרה, אם ארבע פעולות החשבון הבסיסיות זרות לך. קח מחשבון. לא נכלים אותך, כיוון שאין לכבודך עוד לאן להידרדר). נזכיר כי כמות המים על כדור הארץ היא _קבועה_ (המים לובשים צורה ופושטים צורה, אולם כמותם _קבועה_). לאמיתו של דבר, כמות המים על פני כדור הארץ עולה בשיעור זעום לאורך ההסטוריה, מכיוון ששביטים (שהם גושי קרח) נלכדים מדי פעם ע"י כדור הארץ. רדיוס כדור הארץ הוא 6378 ק"מ. שטח פני כדור הארץ הוא 500000000 קמ"ר (ארבעה פאי רדיוס בריבוע). נעזר כעת באתר של USGS (מנהל המדידות הגאולוגי של ארה"ב): אנו רואים שהאוקינוסים והימים כבר מהווים רוב, 97.24% מכלל המים הקרחונים וכפות הקרח מהווים 2.14% אבל צריך להבדיל ביניהם. קרחון הצף במים לא ישנה את מפלס המים כאשר יתמוסס במלואו (הקוטב הצפוני הוא קרחון ענק). שונה הדבר בכיפות הקרח (הקוטב הדרומי הוא כיפת קרח). נניח כי כמות המים בכיפות הקרח היא מחצית, דהינו, 1.07% . מי-תהום (אקויפרים) מהוים 0.61% . אגמים, ימות ונהרות מהוים 0.0171% . לחות באדמה - 0.005% . אדי מים באטמוספירה - 0.001% . ובכן, אם נתעלם מן המים המצויים כבר על פני הארץ (אוקינוסים, ימים, אגמים, ימות, נהרות, קרחונים) ולחות באדמה, אזי המקורות האפשריים היחידים הנותרים למי מבול הם: 1.070% - כיפות הקרח (בהנחה _מוגזמת_ שנמסו כולם) 0.610% - מי-תהום (אקויפרים) 0.001% - לחות אטמוספרית (בהנחה _מוגזמת_ שהאטמוספירה התיבשה לחלוטין) ------ 1.681% של 326 מליון מייל מעוקב (מייל מעוקב מכיל 4.17 ק"מ מעוקב), שהם 22.85 מליון ק"מ מעוקב. כזכור, שטח פני הארץ הוא 500 מליון ק"מ מרובע, מהם רק %30 יבשות. במהלך גאות המים הם מכסים לאט את היבשה. מכיוון שקשה לחשב את אופן ההצפה, נניח הנחה _מוגזמת מאד_ שהיבשות עולות זקופות מן המים, ולכן, רק %70 מפני הארץ משתתפים בחישובי ההצפה, דהינו, רק 350 מליון ק"מ מרובע. שעור ההצפה הוא, אם כן, 22.85 מליון ק"מ מעוקב מחולק ב 350 מליון ק"מ מרובע, שהם 0.065 ק"מ (נא לזכור שעשינו כבר כמה וכמה ויתורים מופלגים). כמות המים הזמינים לצרכי מבול יספיקו, אם כן, להעלאה של 65 מטרים במפלס הימים, אולם, ללא הויתורים שעשינו, סביר להניח שהמספר היה קרוב יותר ל 45 מטרים. עם "מבולצ`יק" זעיר שכזה, תיבת נוח לא היתה מסוגלת אפילו לשוט ברחוב בו אני מתגורר, שגבהו מעל פני הים הוא כ 50 מטרים. שאלתי היא: היכן המבול ?? זוהי תגובתך ועליה עניתי תגובה ועוד שלאחר תגובתי הראשונה הגבת במילים "האם לגרסתך, לא היה המבול גלובלי" וכן עיין בתגובתך לאחר התגובה הבאה שלי המתחילה במחמאה "אופיר רחימאי" בה אתה טוען ששפיכת מים על היבשת אינה מספיקה להסברת המבול משום שהמים יחזרו אל הים והים עדיין איננו מלא ועוד אם אתיחס בזמן הקצר שיש לי לשתי הטענות הראשונות במקור ששלחת אותי אליו אז א. הטענה שלי אינה מצריכה ביאתם של מים ממקור חוץ ארצי והיעלמותם ב. לטענתך לגבי עדויות הice cores יש לי שאלה קטנה - מי אמר שהמבול התרחש בקטבים של כדור הארץ? והאם האפשרות שהוא לא התרחש שם מסלקת את הטענה? ושוב תודה מקרב לב על ההתיחסות לתגובותי והתנצלות על כך שכנראה עד לסוף השבוע לא יהיה לי זמן להגיב אופיר

Governor

New member
'נניח הנחה _מוגזמת מאד_ שהיבשות

עולות זקופות מן המים, ולכן, רק %70 מפני הארץ משתתפים בחישובי ההצפה, דהינו, רק 350 מליון ק"מ מרובע' נסית לדוג משהו והעלית נעל ישנה בחכתך. פשר משפט זה הוא: מכיוון שפני היבשה אי-רגולריים, לא ניתן לחשב לאיזה גבה יעלה מפלס הימים בהשפך כמות המים הזמינים לצרכי מבול, על פני כדה"א. כאשר מתחילים המים לגאות ממפלס אפס - מתפזר כל מ"ק מים רק על שטח הימים, שהוא כ- 70% משטח פני כדה"א. עם כסוי ראשי ההרים הגבוהים - מתפזר כל מ"ק מים נוסף על 100% משטח פני כדה"א. כדי לא להחשד כמשחק עם המספרים וכמטה תוצאות (fiddling with the figures), החלטתי לחשב את ההצפה לחומרה, כאילו המים מתפזרים כל הזמן רק על 70% משטח פני כדה"א. והתוצאה היתה הצפה של כ- 65 מטרים. יכלתי לטעון (ויתכן שאף אחד לא היה "תופס" אותי בכך) כי המים מתפזרים על _כל_ פני כדה"א. אז גבה ההצפה היה יוצא משמעותית נמוך יותר. מכיוון שכאמור, פני היבשה אי-רגולריים, בחרתי בחסם נמוך, אשר מיקסם (maximized) את התוצאה. אל תספר לי שלא הבנת זאת. דגת נעל ישנה, חמודי. "א. הטענה שלי אינה מצריכה ביאתם של מים ממקור חוץ ארצי והיעלמותם" איזו טענה? "ב. לטענתך לגבי עדויות הice cores יש לי שאלה קטנה - מי אמר שהמבול התרחש בקטבים של כדור הארץ? והאם האפשרות שהוא לא התרחש שם מסלקת את הטענה?" אופירל, ענה לי תחילה בן כמה אתה ובאיזו מערכת התחנכת? אני בקושי מצליח ליצב עצמי על הכסא מתדהמה... 972357O34IO12

O F I R L

New member
ל governor

אני מבין שהחלטת לא לענות לי תשובה ענינית לבעיה הקשורה לפיזור המים כבר התיחסתי - אולם טענתך בתגובה קודמת היתה שהתיחסתי לדברים שלא כתבת. והנה אתה עצמך מודה שכתבת אותם. אם אני אנסה לסכם את הדיון בינינו יוצא ש א. מים יש מספיק בכדור הארץ על מנת לכסות את היבשות בגובה מספיק אם אנחנו לוקחים את מי הימים ושופכים אותם על היבשות כאשר אנחנו איך שהוא מונעים מהם לחזור אל הימים. ב. כמובן שהאיך שהוא הזה אינו דבר טבעי - אלא שמעולם לא נטען שהמבול היה מאורע טבעי - התורה לא מתיחסת אליו ככזה וככל כמה שידוע לי אין אדם שטוען כך. ג.אתה כמובן לא מוכן לקבל מעורבות של כוח על טבעי(לא טבעי) עד אשר יוכח לך שהוא קיים. ומוכן לקבל רק דברים שקרו בדרך הטבע. וממילא מסכים עם התורה שבדרך הטבע - לא יכול היה לקרות מאורע שכזה. ד. אתה מעט חורג מדרכך כאשר אתה כן מוכן לקבל את האפשרות שמי הימים "נשפכו" על היבשות - וממילא מניח אפשרות של מאורע על טבעי ובזאת סותר את עצמך ה. לסיכום - הדיון בדבר כמות המים אינו באמת דיון בכמות המים אלא דיון בשאלה האם ישנו כוח על טבעי - במקרה שכן - הכל(לפחות לגבי טענה זו) מסתדר עם האפשרות שהיה מבול - ובמקרה שלא - לא. את גילי לא אגלה לך אלא שאומר לך שבמגמת אלקטרוניקה לא מתעסקים יותר מידי עם ice core ואשמח ללמוד ממך עליהם קצת יותר על מנת שאוכל להבין את טענתך טוב יותר - וגם סתם על מנת ללמוד עליהם שוב תודה לך Governor ושיהיה לך חג שבועות שמח אופיר

Governor

New member
אופירל ידידי,

התחכמותך הנאלחת, נתעבת, בזויה, שפלה, מגעילה היא כנראה מסממני בני-מינך, וככזו - אינה מפתיעתני. הייתי המום לו נתקלתי בבן-סוגך המאמץ דרכי ויכוח הגונות. אני מניח שלא אוכל להניאך מחשוף את ערוותך הכעורה בפרהסיה. ניחא. מכל מקום, הנה תשובתי... 972357O34IO1D

למעלה