ל MICO24 בענין הקורס ב CTI

• פותח הנושא avi9
  • פורסם בתאריך

avi9

New member
ל MICO24 בענין הקורס ב CTI

אם תוכל להרחיב בטכניקה כמו כן אולי יש הפניות למקורות כתובים הדנים בנושא? כיצד מייעצים לפתור בעיה פסיכולוגית של חרדה מאירוע שבו נדרש לדבר לפני קהל בעוד שבוע,ובמשך השבוע אנו מוטרדים מהאירוע והוא מגיע ויש נפילה אדירה כלומר יש צורך בשכנוע עצמי אדיר כי נפתרנו מהגמגום ומדובר בתהליך פסיכולגי. מקוה שהבהרתי את השאלות ואשמח לקבל תשובות.

mico24

New member
אני חושב, שאני ממש לא הכתובת

לשאלות האלה, אני רק בתחילת הדרך.. :) אולי הבחור AirBis יוכל לענות עליהם במלואן, כאחד שהוא 6 שנים אחרי הקורס, ו"נפטר" מהבעיה. מה שאני יכול להגיד, שאני תופס את עצמי חושב על הדברים האלה מראש, מה אני אגיד, איך אני אגיד, באיזה מילים אני אשתמש, וזה אסור בתכלית האיסור. אף בן אדם רגיל לא עושה את זה.לבן אדם לא מגמגם אין מילים בראש, יש לו רעיונות, ובזמן הדיבור הוא לא מודע למילים בכלל, הוא "מתקדם" בהעברת הרעיון, וההתקדמות היא בהברות שוות, כלומר הוא לא חושב על מילים, הן כאילו באות לבד, הוא רק "מוציא" הברות, הברה אחרי הברה. המוח שלו ממוקד ברגע זה, על ההברה הנוכחית, והוא מוציא אותן אחת אחת בקצב קבוע. אין לו צורך למהר, אין לו צורך לעצור, הוא פשוט מדבר הברה הברה וזהו, פורס את הרעין שלו. זאת דרך דיבור נכונה, כל מי שלא עובד ככה, יגמגם בצורה כזאת או אחרת, כי מערכת הדיבור שלנו לא נועדה לדבר במילים או במשפטים, היא נועדה לדבר בהברות. עכשיו, יש גם, מה שנקרא "רטט", או צילול, כלומר איזשהו קול קבוע, שאנשים עושים, כדי לדבר. הם לא מפסיקים אותו אחרי כל מילה, כל הברה, כל משפט, הם מפסיקים רק כדי לנשום. מי שלא עושה את זה, גם יגמגם. עד כאן בסיס התיאוריה. עכשיו, אני רוצה לציין, שכדי להבין את הדברים האלה, לי אישית לקח אולי 20 פעם לשמוע אותם, לשאול שאלות, לנסות בעצמי בצורות שונות ולהווכח בעצמי, שזה עובד, ואני לא מחשיב את עצמי אדם טיפש.. אז אולי רק בשביל זה שווה לעשות את הקורס, כי את זה אני יכול להגיד בלב שלם, שקיבלתי.. לגבי הישום, זה כבר סיפור אחר. זה תלוי בבן אדם, בסוג הגמגום שלו, ברצינות, בכוח רצון, בהתמדה, באומץ שלו, וכו'. אני חייב להאמין, שאני אוכל ליישם את זה עם הזמן בצורה המלאה ביותר. במקרה כזה, כל השאלות של "המגמגמים" (בלי להעליב, אני אחד מכם) לא רלוונטיות, כי אין שום צורך מעשי בדברים האלה, והמוח מתפנה באיזה 50% לדברים אחרים..

למעלה